Hybriditeknologian edelläkävijä on myynyt jo yli 15 miljoonaa hybridiautoa

Toyota on myynyt maailmanlaajuisesti yli 15 miljoonaa hybridiä vuodesta 1997 ja ensimmäisestä Prius-mallista lähtien. Merkkipaalu saavutettiin ja ohitettiin tammikuussa 2020.

Euroopassa on myyty yhteensä 2,8 miljoonaa Toyotan hybridiä. Tällä hetkellä Toyotan ja Lexuksen mallistoissa on Euroopassa yhteensä 19 erilaista hybridimallia, mikä vuonna 2019 edusti 52 % osuutta myynnistä ja läntisen Euroopan osalta 63 % osuutta.

RAV4 Plug-in Hybrid

Toyotan päätös lähteä kehittämään täysin uudenlaista tapaa toteuttaa auton voimalinja alkoi kypsyä jo yli 25 vuotta sitten Takeshi Uchiyamadan johtaman tiimin alkaessa suunnitella kasvihuone- ja muita päästöjä vähentävää autoa, joka näyttäisi tietä uudelle vuosituhannelle. Ensimmäisen sukupolven Toyota Prius -mallin lanseeraus ajoittui hyvin lähelle Kioton ilmastosopimuksen allekirjoittamista tuoden lisää painoarvoa ympäristönäkökulmille myös liikenteen osalta. Tänään, 15 miljoonaa myytyä hybridiä myöhemmin Toyota on tehnyt mittavan ympäristövaikutuksen hybridimalliensa aikaansaatua yli 120 miljoonan tonnin CO2-päästövähennyksen verrattuna vastaaviin perinteisiin bensiinimoottorilla varustettuihin autoihin.

Yrityksen alkuperäinen visio on mahdollistanut Toyotalle alati kiristyvien päästömääräyksien alittamisen kautta maailman. “Kiitos hybridiemme Toyota tulee alittamaan selkeästi ja ilman ongelmia vuosien 2020 ja 2021 95 g/km -rajan (korreloiduilla NEDC-päästöillä mitattuna) Euroopassa, jossa on maailman tiukimmat rajoitukset CO2-päästöjen suhteen”, kertoo Matt Harrison (Executive Vice President, Toyota Motor Europe). “Lisäksi hybridimme ovat osoitetusti erittäin tehokkaita kaupunkiliikenteessä sallien reilusti yli 50 % ajan ajoista tapahtuvan pelkällä sähköllä ilman lähipäästöjä.

Kuluneen aikakauden myötä Toyota on nähnyt hybridien kysynnän kasvun kumpuavan niin ympäristötietoisuudesta kuin innovatiivisen teknologian sekä TNGA-alustarakenteen mahdollistamasta houkuttelevasta designista. Hybriditeknologian ollessa jo neljännessä sukupolvessaan ei kehitys kuitenkaan ole pysähtynyt, vaan koko ajan pienemmillä päästöillä ja vähäisemmällä polttoaineenkulutuksella toimivien autojen kehitys jatkuu edelleen. Ja kiitos tuon vuosikausien kehitystyön ovat Toyotan hybridimallit Euroopankin markkinoilla kaikkien saavutettavissa ja soveltuvat kaikenlaisiin käyttötarpeisiin maassa kuin maassa.

Hybridit ovat tie sähköautoihin ja polttokennoautoihin

Toyota tietää hybridien olevan välttämätön osa tulevaisuuden sähköistettyä liikennettä, mutta yli kahden vuosikymmenen kokemus sähköistämisestä tukee myös yrityksen useita erilaisia voimalinjoja korostavaa strategiaa. Toyota tuottaa ja tulee tuottamaan eri tyyppisiä sähköistettyjä autoja sekä vähentääkseen päästöjä että kohdatakseen asiakkaiden vaatimukset. Toyota ei näe yhtä ylitse muiden olevaa voimalinjavaihtoehtoa, vaan uskoo vakaasti itselataavien hybridien, ladattavien hybridien, sähköautojen sekä polttokennoautojen kuuluvan yhteen yhteiseen tulevaisuuteen.

RAV4 Plug-in Hybrid

Shigeki Terashi (Chief Officer, Toyota Motor Corporation): “Luonnollisesti työskentelemme jatkuvasti akkuteknologian kanssa akkujen suorituskyvyn parantamiseksi ja tuotantokustannusten alentamiseksi. Meillä ei kuitenkaan voi olla tilannetta, missä meillä ei olisi suunnitelmaa mennä eteenpäin ennen kuin sähköautojen ja polttokennoautojen haasteet on selätetty. Niinpä samaan aikaan jatkamme itselataavan hybriditeknologian kehittämistä.”

Pitkästä hybriditeknologian kokemuksestaan johtuen Toyotalla on syvä ammattitaito siinä ydinteknologiassa, mikä on yhteistä kaikille sähköistetyille voimalinjatyypeille. Jo monesti mainittu, yli 20 vuoden kokemus sähkömoottorien, akkujen ja tehonhallintayksiköiden kehittämisestä ja valmistamisesta on kerryttänyt Toyotalle valtavasti tietoa erilaisista teknisistä toteutuksista. Tämä tieto ja siihen yhdistetty taito mahdollistavat laajan Toyota- ja Lexus-malliston sekä itselataavien että ladattavien hybridien, sähköautojen että polttokennoautojen osalta.

Toteuttaakseen visiotaan Euroopassa Toyota aikoo lanseerata 40 uutta tai päivitettyä sähköistettyä mallia vuoteen 2025 mennessä sisältäen ainakin 10 nollapäästöistä mallia (sähkö- ja / tai polttokennoautoja). Toyotan itselataavat hybridit muodostavat jatkossakin voimalinjojen ytimen auttaen edelleen madaltamaan autoilun päästöjä yhdessä muiden sähköistettyjen ajoneuvojen kanssa. Se on ollut yhtiön tavoite ensimmäisestä Prius-mallista lähtien 25 vuotta sitten, ja matka jatkuu kohti lopullista tavoitetta - laajalti tarjolla olevaa ja koko elinkaarensa mitalta nollapäästöistä autoa.

Tilaa tästä Toyota Hybrid -uutiskirje

Lue lisää hybrideistä

Toyotan kotiasennettavat latausasemat Toyotan kotiasennettavat latausasemat Toyota tuo myyntiin omat, sen tiukat laatuvaatimukset täyttävät kotiasennettavat latausasemat sähköautoja ja ladattavia plug-in hybrid -autoja varten. Voit ostaa latausaseman autokaupan yhteydessä lisävarusteena avaimet käteen -periaatteella, jolloin hinta sisältää myös latausaseman asennuksen. Toyota RAV4 Hybrid - nyt myös ladattavana hybridinä. Toyota RAV4 Hybrid - nyt myös ladattavana hybridinä. RAV4 Hybrid mallisto on laajentunut. Itselataavan hybridin lisäksi mallistosta löytyy nyt myös ladattava RAV4 Plug-in Hybrid. Uusi Toyota RAV4 Plug-in Hybrid johdattaa ladattavat hybridit uuteen aikakauteen Uusi Toyota RAV4 Plug-in Hybrid johdattaa ladattavat hybridit uuteen aikakauteen Toyotan hybridimalliston huipulle asettuva uusi RAV4 Plug-in Hybrid -malli edustaa Toyotan näkemystä kaikkien tarpeet täyttävästä ladattavasta hybridiautosta, jossa huikea suorituskyky ja pieni energiankulutus kohtaavat kaikissa tilanteissa. Se tarjoaa kaiken sen, mitä RAV4-mallilta on totuttu odottamaan - ja vielä paljon enemmän: yli 300 hevosvoiman tehon, erinomaisen kiihtyvyyden, pienen kulutuksen, äärimmäisen alhaiset päästöt sekä jopa 74 km ajomatkan ladatulla sähköllä. RAV4 Plug-in Hybrid Business RAV4 Plug-in Hybrid Business Toyotan hybridimalliston uusi lippulaiva, RAV4 Plug-in Hybrid AWD-i, johdattaa ladattavat hybridit uuteen aikakauteen. Se tarjoaa kaiken sen, mitä RAV4-mallilta on totuttu odottamaan - ja vielä paljon enemmän: yli 300 hevosvoiman tehon, erinomaisen kiihtyvyyden, pienen kulutuksen, äärimmäisen alhaiset päästöt sekä jopa 74 km ajomatkan ladatulla sähköllä.