Ajankohtaista koronasta

Maailmalla ja Suomessa leviävä koronavirus (Covid-19) mietityttää monia asiakkaitamme. Keräsimme avuksenne listan usein kysytyistä kysymyksistä vastauksineen.

Palvelevatko Toyota-liikeet normaalisti / ovatko Toyota-liikkeet auki normaalisti?

Toyotan liikkeet ja korjaamot ovat normaalisti avoinna. Tiettyjen varaosien saatavuudessa saattaa olla tilapäisiä viivästyksiä, johtuen toimitusketjuissa vielä esiintyvistä toimitusongelmista COVID-19-rajoitusten takia.

Autoni tarvitsee pikaista korjausta, sillä se on tällä hetkellä poissa käytöstä. Saanko autoni kuntoon Toyota-liikkeessä?

Toyotan liikkeet ja korjaamot ovat normaalisti avoinna myös pikaisiin korjauksiin.

Tarvitsen autooni uudet renkaat. Voinko asioida turvallisin mielin Toyota-liikkeessä?

Toyota-verkosto palvelee rengasasioissa normaalisti.

Haluan varata autolleni ajan renkaanvaihtoon. Palvelevatko Toyota-liikkeet normaalisti?

Kyllä. Renkaanvaihto- ja rengashotellipalvelut ovat tarjolla normaalisti Toyota-verkostossa.

Onko asioiminen Toyotan palvelupisteissä (myynti, huolto, korjaamot) turvallista?

Koronavirusepidemian johdosta kiinnitämme erityistä huomiota sekä asiakastiloihin että autokalustoomme. Niin esittelykäytössä olevien autojen kuin vuokra-autojen ja huollon sijaisautojen puhdistusta on tehostettu. Vältämme kontakteja ja kunnioitamme ihmisten välistä etäisyyttä liikkeessä asioidessa. Lisäksi varmistamme, että kaikki huollossa olleet autot sekä asiakkaille luovutettavat myydyt autot, olipa kyse uudesta autosta tai vaihtoautosta, on huolellisesti puhdistettu. Noudatamme työterveyslaitoksen siivousohjeita ja seuraamme tarkasti viranomaisten tiedotusta ja toimimme virallisten suositusten ja ohjeiden mukaan.

Miten Toyota-liikkeiden puhtaus ja turvallisuus on varmistettu?

Toyota-liikkeissä noudatetaan työterveyslaitoksen ohjeistusta puhtaanapidosta.

Miten koeajoautojen puhtaudesta huolehditaan?

Varmistamme säännöllisesti koeajoautojen puhtauden noudattamalla työterveyslaitoksen siivousohjeita. Seuraamme tarkasti viranomaisten tiedotusta ja toimimme virallisten suositusten ja ohjeiden mukaan.

Autoni huolto on valmistunut. Voinko noutaa autoni turvallisin mielin?

Kyllä voit. Huollossa olleen auton usein kosketeltavat pinnat (kuten ovenkahvat, ratti sekä vaihdekeppi) puhdistetaan noudattaen työterveyslaitoksen yleisiä siivousohjeita. Seuraamme tarkasti viranomaisten tiedotusta ja toimimme virallisten suositusten ja ohjeiden mukaan.

Onko mahdollista, että huollosta valmistunut autoni luovutetaan minulle ulkona, sillä en halua tulla sisälle?

Pyrimme aina mahdollisimman joustavaan toimintaan asiakkaan toiveiden mukaisesti. Voit varmistaa tilanteen ottamalla yhteyttä Toyota-jälleenmyyjääsi / valtuutettuun Toyota-korjaamoon.

Kuulun riskiryhmään. Miten voin noutaa huollosta valmistuneen autoni?

Ottamalla yhteyttä Toyota-jälleenmyyjääsi / valtuutettuun Toyota-korjaamoon voit tiedustella esimerkiksi mahdollisuutta vastaanottaa auto ulkotiloissa kontakteja minimoiden, tai kenties kotiin jälleenmyyjän toimesta toimitettuna.

Onko Toyota-liikkeiden henkilökunta testattu koronaviruksen varalta?

Toyota-liikkeiden henkilökuntaa on ohjeistettu jäämään kotiin erittäin alhaisella kynnyksellä flunssan oireiden ilmetessä. Tämä pätee myös muihin sairastumisiin kuin mahdolliseen koronavirukseen. Seuraamme jatkuvasti viranomaisten mahdollisia uusia ohjeita ja suosituksia.

Miten Toyota-liikkeiden henkilökunta on ohjeistettu esim. hygienian osalta?

Toyota-liikkeissä, kuten muuallakin, on kehotettu välttämään esim. kättelyä tai muita kontakteja ihmisiin, lisäämään käsienpesua sekä korostettu yleisen ohjeistuksen mukaista hygieniatasoa ja puhtaanapitoa.

Kuulun riskiryhmään. Voinko tulla koeajamaan auton, jonka ostamista suunnittelen?

Suosittelemme aina noudattamaan ensisijaisesti viranomaisten ohjeistuksia. Mikäli viranomaisohjeet suosittelevat, että liikkumista vähittäismyyntitiloissa tulee välttää, se on myös Toyotan suositus.

Olen tilannut uuden auton. Vaikuttaako koronavirus auton saapumiseen Suomeen?

Pidämme kaikki Toyota-liikkeet ja automyyjät omien järjestelmiemme kautta aktiivisesti ajan tasalla autojen toimitusajoista ja niiden mahdollisista muutoksista. Pyydämmekin tässä tilanteessa olemaan ystävällisesti yhteydessä omaan liikkeeseenne ja automyyjäänne. Oman tilauksenne tilanne riippuu mm. siitä, mikä malli on kyseessä ja onko se tilattu Suomen varastosta tai kenties tehdastilauksena.

Tilasin uuden auton. Onko mahdollista, että tuotanto keskeytyy koronaviruksen vuoksi?

Useimmissa Toyotan tuotantolaitoksissa tuotanto on ollut keskeytettynä, mutta on jo nyt käynnistynyt tai käynnistymässä uudelleen. Pidämme jälleenmyyjämme jatkuvasti ajan tasalla autojen toimitusajoista ja niiden mahdollisista muutoksista. Pyydämmekin olemaan ystävällisesti yhteydessä omaan liikkeeseenne ja automyyjäänne.

Mikäli autoni tuotanto viivästyy koronaviruksen vuoksi, voinko peruuttaa tilauksen?

Noudatamme kaupankäynnissä Autoalan kuluttajaneuvottelukunnan (Aune) ja kuluttaja-asiamiehen tarkastamia autokaupan tilaus- ja kauppasopimusehtoja. Mikäli ajoneuvon luovuttaminen viivästyy myyjän syystä, ostaja saa purkaa kaupan, ellei ajoneuvoa luovuteta osapuolten sopiman lisäajan kuluessa. Myyjä ei ole kuitenkin velvollinen luovuttamaan ajoneuvoa, jos sille on olemassa ylivoimainen este (force majeure). Suosittelemme keskustelemaan tilanteesta automyyjäsi kanssa.

Tilaamani auto on valmis luovutettavaksi. Voinko luottaa siihen, että esim. muut asiakkaat eivät ole kosketelleet autoani?

Voit. Autojen puhtaudesta pidetään nyt erityisen tarkkaa huolta työterveyslaitoksen ohjeistuksen mukaisesti.

Olen sopinut auton luovutuksesta, mutta en halua tulla noutamaan autoa nyt. Voinko siirtää auton luovutuksen myöhäisempään ajankohtaan?

Voit huoletta olla yhteydessä automyyjääsi, pyrimme mahdollisuuksien mukaan joustavuuteen tämänkin asian suhteen.

Autoni on valmis luovutettavaksi, mutta en halua tulla myymälään sisälle. Onko mahdollista, että auto, jonka luovutuksesta on sovittu, luovutetaan minulle ulkona?

Pyrimme aina mahdollisimman joustavaan toimintaan asiakkaan toiveiden mukaisesti. Voit varmistaa tilanteen ottamalla yhteyttä automyyjääsi.

Onko mahdollista, että auto, jonka luovutuksesta on sovittu, toimitetaan minulle kotiin?

Pyrimme aina mahdollisimman joustavaan toimintaan asiakkaan toiveiden mukaisesti. Voit varmistaa tilanteen ottamalla yhteyttä automyyjääsi.

Voinko siirtää autolleni varatun huollon myöhäisempään ajankohtaan?

Kyllä voit, joko ottamalla yhteyttä suoraan Toyota-jälleenmyyjääsi / valtuutettuun Toyota-korjaamoon tai osoitteessa toyotahuoltovaraus.fi

Voiko autoni takuu katketa, mikäli siirrän huoltoani selvästi myöhäisempään ajankohtaan?

Yleisesti ottaen pienet erot huolto-ohjelman ja toteutuneiden huoltojen välillä eivät vaikuta takuuseen. Ääritilanteessa on mahdollista, että takuu ei korvaa ongelmaa, joka aiheutuu selvästi laiminlyödystä huollosta. Laiminlyönniksi katsotaan 3000 km ylitys normaalista huoltovälistä. Voit tiedustella asiaa tarkemmin ottamalla yhteyttä Toyota-jälleenmyyjääsi / valtuutettuun Toyota-korjaamoon.

Taloustilanteeni on kärsinyt merkittävästi koronavirusepidemiasta. Mitä jos en pystykään maksamaan autorahoitukseni kuukausierää?

Ota yhteyttä Toyota Rahoituksen asiakaspalveluun 09 8518 2634 tai toyota.rahoitus@toyota.fi. Voimme yhdessä miettiä sinulle sopivaa ratkaisua esim. maksusuunnitelmaa muuttamalla tai mahdollisella maksuvapaalla.

Lisätietoa Toyota Rahoituksen asiakkaille aiheesta täällä.

Tuloni ovat pudonneet merkittävästi koronavirusepidemian seurauksena. Onko minun mahdollistaa pienentää autorahoitukseni kuukausierää?

Ota yhteyttä Toyota Rahoituksen asiakaspalveluun 09 8518 2634 tai toyota.rahoitus@toyota.fi. Voimme yhdessä miettiä sinulle sopivaa ratkaisua esim. maksusuunnitelmaa muuttamalla.

Taloustilanteeni on muuttunut. Voinko palauttaa Toyota Jousto -rahoituksella hankkimani auton etuajassa?

Toyota Jousto- rahoituksessa auton palauttaminen on mahdollista vasta sopimuksen lopussa. Ole yhteydessä Toyota Rahoituksen asiakaspalveluun 09 8518 2634 tai toyota.rahoitus@toyota.fi. Kerromme sinulle mielellämme lisää vaihtoehdoista.

Mistä voin tarkastaa, paljonko minulla on autorahoitusta jäljellä?

Jäljellä olevan velan määrän saat helposti tarkistettua My Finance -palvelussa osoitteessa myfinance.toyota.fi. Palvelussa näet myös muut sopimukseesi liittyvät tiedot. Rahoitukseesi liittyvissä asioissa voit olla myös yhteydessä Toyota Rahoitukseen 09 8518 2634 tai toyota.rahoitus@toyota.fi

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Chat-asiakaspalvelijamme on käytössä arkisin klo 09 – 22 ja viikonloppuisin klo 10 – 18. Voit olla meihin yhteydessä myös sosiaalisen median kanaviemme kautta tai täyttämällä yhteydenottolomakkeen.

Lue lisää:

Toyota | Kohti parempaa huomista Toyota | Kohti parempaa huomista Koronavirusepidemia on asettanut täysin uudenlaisia haasteita yhteiskunnallemme. Emme tiedä, kauanko poikkeustilanne jatkuu. Uskomme kuitenkin, että jos toimimme yhdessä ja vastuullisesti nyt, voimme voittaa mahdottoman ja jatkaa entistä vahvempina eteenpäin. Me uskomme parempaan huomiseen. Toyota on päättänyt sulkea osan toiminnoistaan Euroopassa koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Suljemme mm. kaikki Euroopassa sijaitsevat tuotantolaitoksemme toistaiseksi. Toyotan uusi liikkuvuuspalvelu tuo sujuvuutta arkeen Toyotan uusi liikkuvuuspalvelu tuo sujuvuutta arkeen Maailma muuttuu ja sen myötä myös autoilu. Toyotan uusi kuukausitilaukseen perustuva liikkuvuuspalvelu tuo sujuvuutta arkeen. Autoilu ei ole koskaan ollut näin helppoa, näin huoletonta eikä varsinkaan näin sitoumuksetonta. Vinkkejä turvalliseen ja miellyttävään kesäautoiluun. Vinkkejä turvalliseen ja miellyttävään kesäautoiluun. Mistä asioista kannattaa huolehtia ennen matkalle lähtöä ja matkan aikana. MyToyota-tilin avaaminen MyToyota-tilin avaaminen Avaa MyToyota-tili ja kaikki on mukavasti käden ulottuvilla. Oletpa sitten pitkäaikainen Toyota-kuljettaja tai juuri hankkinut uuden Toyotan, MyToyota-palvelusta löydät kaikki tarvitsemasi tiedot samasta paikasta.
Evästeasetukset sivuillamme

Käytämme evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen takaamiseksi sekä hyödyntääksemme kolmansien osapuolien palveluita sivuston toiminnan parantamiseksi ja mainonnan kohdentamiseksi. Suosittelemme pitämään kaikki evästeet päällä, mutta voit tarvittaessa tehdä muutoksia asetuksiin alla olevan valinnan kautta. Lisätietoa on saatavilla evästeasetuksissa.