Toyotalle jättipotti Neste Rallista

Suomalaiset lähellä jopa kolmoisvoittoa

TOYOTA GAZOO Racing WRT -tiimi teki sen, mitä tallin tunnuslauseessa luvataan: Pushing the Limits for Better. Tuskin kukaan kuitenkaan osasi odottaa Jyväskylän kaltaista menestystä. Toyota ja suomalaiset sorateiden sankarit palauttivat Suomen kertaheitolla rallin kärkimaaksi. Esapekka Lappi ajoi voittoon ja Juho Hänninen kolmanneksi. Ilman Jari-Matin epäonnea lauantaina ajetulla Ouninpohjan EK:lla Toyota olisi taistellut kolmoisvoitosta.

Tommi ja Puuppolan tiimi tietävät, miten ralliauto rakennetaan

Jyväskylässä koko rallimaailmalle tuli kerralla selväksi, että Puuppolassa on rakennettu Tommi Mäkisen tiimin voimin maailman paras ralliauto. Ainakaan Keski-Suomen nopeilla sorateillä Yarisille ei löytynyt vastusta. Yarisin nopeus turhautti kanssakilpailijoitakin. Hyundai-kuljettaja Thierry Neuville totesikin kilpailun aikana, että ”Toyotat ovat kuin toisesta maailmasta”.

Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda liikuttui
Neste Ralli 2017
Neste Ralli 2017

”Minulle Suomen MM-ralli on erityinen tapahtuma. Vierailin siellä kolme vuotta sitten ja juttelin Tommi Mäkisen kanssa siitä, miten tehdään loistava ralliauto. Tänään Suomen teillä kehitetty Yaris osoitti loistavaa suoritustasoa. Tämä oli koskettava hetki – katsoin kisaa Japanissa televisiosta ja kuulin sekä Suomen että Japanin kansallislaulut”, Toyoda tunteilee.

”Esapekka Lappi toi meille parhaan mahdollisen tuloksen kotirallistamme, ja haluaisin kiittää kaikkia fanejamme vahvasta tuesta juhliessamme tätä erityistä hetkeä yhdessä. Juho Hänninen ylsi uransa parhaaseen sijoitukseen. Hän on ollut vastuukuskimme testeissä projektin alusta lähtien, joten Yaris ei olisi kasassa ilman häntä. Olen pahoillani Jari-Matin puolesta. Hänellä oli teknisiä ongelmia, mutta hän osoitti sunnuntain ajamisellaan, ettei hän anna periksi. Olen hänestä ylpeä”, Toyoda kehui suojattejaan.

Esapekalle täysosuma jo neljännessä WRC-kisassa

”Aivan uskomatonta. Täytyy kiittää tiimiä ja Tommi Mäkistä. He ovat rakentaneet todella nopean auton. Tämä oli kotikentälläni. Minun piti olla vahva ja niin olinkin”, Lappi hehkutti ralliradiolle.

Jo neljäs yritys WRC-autolla toi Esapekalle ja kartanlukija Janne Fermille täysosuman. Esapekka seurasi pienenä radan reunalla Neste Ralleja ja unelmoi rallitähteydestä. Se unelma täyttyi ja vuonna 2017 Esapekka sai ruiskuttaa sampanjaa Jyväskylän korkeimmalla korokkeella.

Onnea Esapekka, Juho, Jari-Matti, Tommi sekä koko loistava Toyota-tiimi!

Neste Ralli 2017

Lisää tästä aiheesta

Kolmoisvoitto Saksan MM-rallissa! Kolmoisvoitto Saksan MM-rallissa! TOYOTA GAZOO Racingin rallitiimi ajoi historialliseen kolmoisvoittoon MM-rallin Saksan osakilpailussa. Kyseessä oli ensimmäinen kerta neljään vuoteen, kun MM-rallin osakilpailun palkintokorokkeella nähtiin vain yhden tallin edustajia. Toyotalle kolmas peräkkäinen voitto Neste rallissa Toyotalle kolmas peräkkäinen voitto Neste rallissa TOYOTA GAZOO Racing WRC -tiimi teki sen, mitä tallin tunnuslauseessa luvataan: Pushing the Limits for Better. Tallin virolaiskaksikko, Ott Tänak sekä kartanlukija Martin Järveoja ajoivat sunnuntaina Jyväskylässä päättyneessä Neste Rallissa upeasti WRC-luokan voittoon. Toyota varmisti merkkimestaruuden rallin MM-sarjassa. Toyota varmisti merkkimestaruuden rallin MM-sarjassa. Toyotan TOYOTA GAZOO Racing WRT varmisti rallin merkkimestaruuden kauden viimeisessä osakilpailussa Australiassa. Mestaruuden sinetöi Jari-Matti Latvalan upea voitto. Merkkimestaruus on Toyotalle neljäs. Edellisen kerran merkkimestaruutta juhlittiin vuonna 1999. Legendan paluu. Toyota GR Supra Racing Concept Legendan paluu. Toyota GR Supra Racing Concept Uusi GR Supra Racing Concept herättää henkiin Toyotan juhlituimman urheiluauton nimen ja hengen. Se on kompakti, uhmakas ja puhdaslinjainen kilpakonsepti, joka tuo uutta voimaa niin kilparadoille kuin maanteillekin.