Menestystarina lumisesta Ruotsista

Toyota voitti Ruotsin rallin

Toyota otti ensimmäisen voittonsa rallin MM-sarjassa sitten vuoden 1999. 17 vuoden poissaolon jälkeen voittoon yllettiin täysin uudella WRC-luokan Yariksella jo toisessa osakilpailussa.

Ruotsin rallin voitto oli upea jatko kauden avausrallin, Monte Carlo -rallin, kakkossijalle. TOYOTA GAZOO Racing World Rally Teamin ensimmäiseen voittoon ajoi kuljettajakaksikko Jari-Matti Latvala kartanlukijanaan Miikka Anttila.

Tunteikas voitto
/
 

Jari-Matti Latvala siirtyi rallin johtoon, kun rallia johtanut kuljettaja ajautui rikkoontuneen ohjauksen vuoksi ulos radalta lauantaipäivän yleisöerikoiskokeen aikana. Kolmanteen ajopäivään Latvala lähti voittoa tavoittelemaan vain 3,8 sekunnin johdossa. Latvala ajoi voitontahtoisesti ja oli nopein kaikilla sunnuntain kolmella erikoiskokeella lisäten johtoaan ja sinetöiden näin tunteikkaan voiton.

Tiimin toisessa autossa Juho Hänninen ajoi ongelmattoman kolmannen päivän ja saavutti arvokkaita merkkimestaruuspisteitä tallille nostaen tallin merkkimestaruuspisteissä toiseksi. Jari-Matti johtaa kuljettajien MM-sarjaa.

Rakkaudesta autoihin
/
/

Rallin jälkeen tiiminjohtaja Akio Toyoda sanoi: "On hienoa voittaa rallin MM-sarjan osakilpailu 17 vuoden tauon jälkeen. Olen jo kauan haaveillut tästä hetkestä, mutta en arvannut, että se tulisi näin pian. Haluan kiittää tiimin jokaista jäsentä sekä erityisesti niitä faneja, jotka ovat odottaneet paluutamme ja jotka jakoivat ilon kanssamme.

Haluaisin jakaa kanssanne keskustelun, jonka kävin Tommin ja Jari-Matin kanssa ennen Ruotsin rallin alkua. Oli kysymys auton luonteesta ja vuoropuhelusta sen kanssa. Jari-Matti yrittää tulkita autoa rakkaudella ja ajaa sitä huolellisesti. Tommi puolestaan sanoi, että hänen taitonsa ajaa autoja nopeammin varmaankin perustuu siihen, että hän yksinkertaisesti rakastaa autoja. Heidän autoja kohtaan tuntemansa rakkaus kosketti minua, koska tunnen itse samalla tavoin. Toivon, että me kaikki pystymme nauttimaan tuosta tunteesta. Kohtaamme haasteet yhdessä ja teemme Yarisista vieläkin paremman auton."

Odota odottamatonta
/
 

Nelinkertainen rallin maailmanmestari ja tallipäällikkö Tommi Mäkinen muistutti: "On vaikea pukea sanoiksi sitä mitä minä ja me tunnemme juuri nyt. Monte Carlo oli yllätystulos, mutta tämä oli paljon enemmän kuin odotimme. Tietysti voiton saamiseen tarvittiin onneakin, mutta se oli samalla huikea osoitus Jari-Matin ja taidosta sekä Suomessa, Saksassa ja Japanissa toimineen tiimin yhteistyökyvystä.

Tunne on todella uskomaton ja haluan kiittää kaikkia, jotka ovat tehneet tämän mahdolliseksi: erityisesti pääjohtajaamme Akio Toyodaa hänen luottamuksestaan meitä kohtaan, sekä Jari-Mattia, Miikkaa, Juhoa ja Kaita. Tämä on erityinen päivä, jonka tulemme muistamaan pitkään, mutta aiomme pitää jalat maassa ja työskennellä jatkossakin yhtä uutterasti kuin tähänkin asti."

Voittajan puhe
/
/

Ikimuistoisan viikonlopun tunnelmien kuvaaminen jäi lopulta voittaneen Jari-Matin tehtäväksi: "Olen niin, niin onnellinen. Uusi tiimi, uusi auto ja voitto jo toisessa rallissa! Sitä ei voi sanoin kuvata. Luulen, että ajoin elämäni parhaan Power Stagen tänään. Suurkiitos kaikille tiimissä.

Juuri nyt olemme supermotivoituneita jatkamaan samaan tyyliin. En malta odottaa pääsyä Meksikoon. Voittaminen on fantastinen tunne, mutta tunnen myös myötätuntoa Thierry Neuvillea kohtaan, joka menetti johdon lauantain lyhyellä yleisöerikoiskokeella. Olen itse kokenut saman menneisyydessäni ja tiedän hyvin, miltä hänestä tuntuu juuri nyt. Olimme onnekkaita. Nyt meidän täytyy jatkaa kehittymistä ja työskennellä päämäärämme eteen."

Seuraava etappi Meksiko
 

MM-sarjan kolmas osakilpailu ajetaan 9.12. maaliskuuta. Se on kauden ensimmäinen soraralli ja ajetaan kuumissa olosuhteissa korkealla. Se tarkoitta vähähappista ilmaa moottoreille ja kuumia olosuhteita kuljettajille. Toyota Gazoo Racing Teamille se merkitsee uutta mahdollisuutta yltää entistä parempiin suorituksiin.

Lisää tästä aiheesta

Toyotan WRC-kuljettajat kaudella 2020 Toyotan WRC-kuljettajat kaudella 2020 Kuusinkertainen rallin maailmanmestari Sébastien Ogier siirtyy Toyota Yaris WRC:n puikkoihin kaudelle 2020. Ogierin lisäksi Toyotan talliin siirtyvät kokenut Elfyn Evans sekä rallin suurlupaus Kalle Rovanperä. TOYOTA GAZOO Racingin Ott Tänak WRC-sarjan maailmanmestari. TOYOTA GAZOO Racingin Ott Tänak WRC-sarjan maailmanmestari. TOYOTA GAZOO Racingin rallitiimin Ott Tänak varmisti ensimmäisen henkilökohtaisen maailmanmestaruutensa lokakuun viimeisenä viikonloppuna ajetussa Espanjan rallissa. Tänak ajoi Espanjassa toiseksi yhdessä kartanlukijansa Martin Järveojan kanssa, mikä riitti mestaruuden varmistumiseen. Kolmoisvoitto Saksan MM-rallissa! Kolmoisvoitto Saksan MM-rallissa! TOYOTA GAZOO Racingin rallitiimi ajoi historialliseen kolmoisvoittoon MM-rallin Saksan osakilpailussa. Kyseessä oli ensimmäinen kerta neljään vuoteen, kun MM-rallin osakilpailun palkintokorokkeella nähtiin vain yhden tallin edustajia. Toyotalle kolmas peräkkäinen voitto Neste rallissa Toyotalle kolmas peräkkäinen voitto Neste rallissa TOYOTA GAZOO Racing WRC -tiimi teki sen, mitä tallin tunnuslauseessa luvataan: Pushing the Limits for Better. Tallin virolaiskaksikko, Ott Tänak sekä kartanlukija Martin Järveoja ajoivat sunnuntaina Jyväskylässä päättyneessä Neste Rallissa upeasti WRC-luokan voittoon.