Yaris WRC oli jälleen kotiteiden kuningas

TOYOTA GAZOO Racing

Sunnuntaina päättynyt Rally Finland tarjosi viihdettä ja vauhdin hurmaa koko rahalla. TOYOTA GAZOO Racingin rallitiimi nappasi jälleen kotirallista voiton, kun Elfyn Evans ja Scott Martin ajoivat upeasti voittoon Keski-Suomen nopeilla sorateillä. Evans kellotti lisäksi nopeimman ajan Ruuhimäen Power Stagella ja kuittasi itselleen viisi lisäpistettä kuljettajien MM-taistossa.

Toyota Gazoo Racing

Yaris WRC on ollut voittamaton kotiteillään siitä lähtien, kun Toyota palasi WRC-sarjaan vuonna 2017. Rally Finlandin voitto oli samalla auton 25:s voitto rallin MM-sarjassa ja 200:s palkintopallisijoitus Toyotan rallitiimille. Voiton myötä varmistui myös se, että kuljettajien maailmanmestaruuden nappaa itselleen joko Elfyn Evans tai tallikaveri Sébastien Ogier. Konkari Ogier johtaa MM-sarjaa 190 pisteellä, Evans on toisena 24 pistettä Ogierin perässä. Toyota johtaa myös valmistajien MM-sarjaa, kun kaksi osakilpailua on ajamatta.

Rallin avauspäivänä 21-vuotissyntymäpäiväänsä juhlineelle Kalle Rovanperälle kotiralli oli tuskien taival. Rovanperällä oli alusta asti vaikeuksia autonsa pidon kanssa, ja lauantaina Patajoen erikoiskeella Rovanperän matka katkesi hiekkakasaan. Törmäyksessä osumaa ottivat sekä auto että mies, ja sunnuntaina Rovanperä ajelikin pätkät omien sanojensa mukaan ”hissun kissun” läpi.

- Onnittelut Elfynille, hän teki loistavaa työtä. Minulle tämä oli vaikea viikonloppu, odotimme Jonnen kanssa tältä rallilta paljon. Suuntaamme katseemme kuitenkin jo Espanjan ralliin, Kalle Rovanperä kommentoi.

Toyota Gazoo Racing
Toyota Gazoo Racing

Kotirallin voiton myötä tallipäällikkö Jari-Matti Latvalasta tuli kolmas henkilö, joka on voittanut Jyväskylän MM-rallin sekä kuljettajana että tallipäällikkönä.

- Jyväskylän rallin voittaminen on aina ainutlaatuista, erityisesti meidän tiimillemme. Kilpailu oli kovaa, mutta Elfyn todisti, että meillä on nopea auto ja että hän oli nopein kuljettaja tänä viikonloppuna. Hän teki uskomatonta työtä ja voi olla hyvin ylpeä voitostaan. Kuljettajien MM-tittelistä kamppailevat enää Elfyn ja Sébastien, ja tilanne näyttää erittäin hyvälle meidän kannaltamme myös valmistajien MM-sarjassa, tiimipäällikkö Latvala kommentoi.

Rallin MM-sarja jatkuu jo ensi viikolla Espanjan osakilpailulla. Kauden päätöskilpailu ajetaan Monzassa, Italiassa, 19.-21.11.

Rallitietäjä 2021

Veikkaa tiimimme sijoitukset ja voita TOYOTA GAZOO Racing -aiheisia palkintoja


Oletko jo osallistunut Rallitietäjä-kilpailuumme? Kilpailussa sinun täytyy arvata kuljettajiemme sijoitukset rallissa. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan yksi TOYOTA GAZOO Racing -rannekello ja yksi TOYOTA GAZOO Racing -tuotepaketti.

Lisää tästä aiheesta

TOYOTA GAZOO Racingin Ott Tänak WRC-sarjan maailmanmestari. TOYOTA GAZOO Racingin Ott Tänak WRC-sarjan maailmanmestari. TOYOTA GAZOO Racingin rallitiimin Ott Tänak varmisti ensimmäisen henkilökohtaisen maailmanmestaruutensa lokakuun viimeisenä viikonloppuna ajetussa Espanjan rallissa. Tänak ajoi Espanjassa toiseksi yhdessä kartanlukijansa Martin Järveojan kanssa, mikä riitti mestaruuden varmistumiseen. Kolmoisvoitto Saksan MM-rallissa! Kolmoisvoitto Saksan MM-rallissa! TOYOTA GAZOO Racingin rallitiimi ajoi historialliseen kolmoisvoittoon MM-rallin Saksan osakilpailussa. Kyseessä oli ensimmäinen kerta neljään vuoteen, kun MM-rallin osakilpailun palkintokorokkeella nähtiin vain yhden tallin edustajia. Toyotalle kolmas peräkkäinen voitto Neste rallissa Toyotalle kolmas peräkkäinen voitto Neste rallissa TOYOTA GAZOO Racing WRC -tiimi teki sen, mitä tallin tunnuslauseessa luvataan: Pushing the Limits for Better. Tallin virolaiskaksikko, Ott Tänak sekä kartanlukija Martin Järveoja ajoivat sunnuntaina Jyväskylässä päättyneessä Neste Rallissa upeasti WRC-luokan voittoon. Toyota varmisti merkkimestaruuden rallin MM-sarjassa. Toyota varmisti merkkimestaruuden rallin MM-sarjassa. Toyotan TOYOTA GAZOO Racing WRT varmisti rallin merkkimestaruuden kauden viimeisessä osakilpailussa Australiassa. Mestaruuden sinetöi Jari-Matti Latvalan upea voitto. Merkkimestaruus on Toyotalle neljäs. Edellisen kerran merkkimestaruutta juhlittiin vuonna 1999.