Talvikuntotesti

Tarkista, onko Toyotasi valmis talven haasteisiin.

Ei siitä mihinkään pääse. Päivät käyvät yhä pimeämmiksi ja kylmemmiksi. Talvi on tulossa. Se tuo sekä sinulle että autollesi monia uusia haasteita. Onneksi niistä selviää, kunhan vain varustautuu niihin ajoissa.

/
Talven kuntotestin kohteet:

Talvella ajo-olosuhteet muuttuvat haastaviksi. Varmista turvallinen talviajo ja tarkasta nämä tärkeät talviajoon vaikuttavat kohteet.

  • Tuulilasinpyyhkijät ja tuulilasin pesuneste – Vain kunnossa olevat pyyhkijän sulat poistavat lian ja kuran lasista. Talvella varsinkin suojakeleillä lasiin lentää likaa, joka on saatava heti pois. Tarkista myös tuulilasin pesunesteen riittävä määrä ja pakkaskestävyys.
  • Polttimot – Pimeänä vuodenaikana polttimoiden on oltava kunnossa ja niiden on annettava maksimimäärä valoa. Tarkista polttimot ajoissa ja vaihdata rikkinäiset aitoihin Toyota-polttimoihin. Vaihdata molemmat polttimot samalla kerralla.
  • Akku – Akun yleiskunto on helppo selvittää testillä. Varmista myös, että akunkengät ovat kunnolla kiinni ja että ne eivät ole hapettuneet.
  • Moottoriöljy – Nykyaikaiset moottoriöljyt toimivat erinomaisesti kylmissäkin olosuhteissa. Varmista, että öljynvaihdot on tehty ajoissa ja että öljyn määrä on oikea.
  • Jäähdytysneste – Jäähdytysneste suojelee autoasi ylikuumenemiselta. Varmista, että nestettä on tarpeeksi ja että pakkaskestävyys riittää ja ettei jäähdytysjärjestelmässä ole vuotoja.
  • Renkaat – Vaihda ajoissa talvirenkaisiin ja tarkista renkaiden urasyvyys sekä ilmanpaineet. Renkaiden pito heikkenee kulumisen myötä ja talvirenkaiden suositeltu uusimisaika on silloin kun kulutuspintaa on jäljellä 4 mm.

Älä siis anna talven yllättää tänäkään vuonna. Tarkista yllä olevat kohteet, hienosäädä autosi talvea varten ja voit rauhallisin mielin nauttia talviautoilun iloista.

Kysy Toyota-jälleenmyyjältä talviajoa helpottavista tai mukavuutta lisäävistä tarvikkeista ja varaosista. Hän tietää kaiken autoosi sopivista renkaista, takkatelineistä, suksibokseista.

Haluatko varata huollon tai etsiä lähimmän Toyota-jälleenmyyjäsi?

Lue lisää:

Talvikauteen valmistautumisen ABC Talvikauteen valmistautumisen ABC Suomalainen talvi on autolle kova haaste. Suuri osa talvesta ajetaan sohjossa ja loskassa, toisaalta pakkaset saattavat yllättäen hypätä yli 30 asteeseen. Talviajo on kuitenkin varmaa, turvallista ja jopa nautinnollista kunhan teet talven vaatimat huolto- ja kunnostustyöt on ajoissa. Toyota Toyota-rengasvalitsin Toyota-rengasvalitsin Me Toyota-huollossa tunnemme Toyotasi parhaiten – aina renkaita myöten. Tällä rengasvalitsimella löydät Toyota-autoosi parhaiten sopivat rengasmerkit ja näet myös renkaiden hinnat paikalleen asennettuna. Renkaanvaihto ja rengashotelli Renkaanvaihto ja rengashotelli Toyota-huollon rengashotellissa renkaasi säilyvät asianmukaisissa olosuhteissa ja kauden vaihtuessa vaihdamme ne taas halutessasi autosi alle. Varaa vaihto- ja säilytyspalvelut Toyota-huollostasi. Ajoneuvon tilausseuranta Ajoneuvon tilausseuranta Hienoa, että olet valinnut uudeksi autoksesi Toyotan. Rekisteröidy MyToyota-palveluun, niin pääset seuraamaan uuden Toyotasi matkaa kohti uutta kotiaan. Katso videolta, miten palvelu toimii!