TOYOTA GAZOO Racingin Ott Tänak

WRC-sarjan maailmanmestari

TOYOTA GAZOO Racingin rallitiimin Ott Tänak varmisti ensimmäisen henkilökohtaisen maailmanmestaruutensa lokakuun viimeisenä viikonloppuna ajetussa Espanjan rallissa. Tänak ajoi Espanjassa toiseksi yhdessä kartanlukijansa Martin Järveojan kanssa, mikä riitti mestaruuden varmistumiseen.

Tänakin ensimmäinen henkilökohtainen maailmanmestaruus on historiallinen myös hänen kotimaalleen, sillä hän on ensimmäinen virolainen WRC-sarjan mestari. Toyotalle kuljettajien sarjan maailmanmestaruus on viides. Edellisen kerran Toyotan kuljettaja voitti henkilökohtaisen maailmanmestaruuden vuonna 1994, jolloin puikoissa oli Didier Auriol.

/

Tänak on voittanut aiemmin tällä kaudella 12 rallia, mm. Neste Rallin elokuussa, ja hän starttasi Espanjan ralliin 28 pisteen etumatkan turvin. Rallin avauspäivän erikoiskokeet ajettiin sora-alustalla, ja Tänak oli päivän päätteeksi viidennellä sijalla. Lauantain asfalttiosuuksilla hän kellotti neljä pohja-aikaa peräkkäin nousten kokonaiskilpailussa kolmanneksi, ja lopullisesti mestaruus sinetöitiin sunnuntain Power Stagella: Tänak otti Power Stagen nimiinsä, kuittasi samalla viisi bonuspistettä ja nousi Espanjan rallin kokonaistuloksissa toiselle sijalle. Tänakin kokonaispistesaalis on Espanjan rallin jälkeen on 263 pistettä. Ero toisena olevaan kuljettajaan on 36 pistettä, kun jäljellä on enää yksi osakilpailu, joten mestaruus on jo varmistunut.

Valmistajien MM-sarjan mestaruus ratkaistaan kauden viimeisessä osakilpailussa Australiassa marraskuun puolivälissä. Ennen viimeistä osakilpailua TOYOTA GAZOO Racing on toisella sijalla 18 pistettä sarjajohtajan perässä. Tallipäällikkö Tommi Mäkinen lähtee kauden viimeiseen osakilpailuun luottavaisena: ”Tänakilla oli paljon paineita tänä viikonloppuna. Se, miten hän kesti paineet ja otti Power Stagen nimiinsä mestaruuden varmistamiseksi, oli todella uskomatonta. Espanjan rallin toinen sija, samoin kuin Jari-Matti Latvalan viides sija, olivat meille tärkeitä myös valmistajien MM-sarjan kannalta. Meillä on edelleen mahdollisuus tuplamestaruuteen, ja teemme kaikkemme kauden viimeisessä osakilpailussa Australiassa.”

/

Lisää tästä aiheesta

Legendan paluu. Toyota GR Supra Racing Concept Legendan paluu. Toyota GR Supra Racing Concept Uusi GR Supra Racing Concept herättää henkiin Toyotan juhlituimman urheiluauton nimen ja hengen. Se on kompakti, uhmakas ja puhdaslinjainen kilpakonsepti, joka tuo uutta voimaa niin kilparadoille kuin maanteillekin. Toyota – 40 vuotta Dakar-menestystä Toyota – 40 vuotta Dakar-menestystä Vaativat aavikkorallit ovat jo pitkään olleet osa Toyotan tuotekehitystyötä. Maailman vaativimmissa olosuhteissa kehitetyt ja testatut auto kestävät kaikkialla. Kestävyyden rajoja etsimässä. Toyota on tälläkin kaudella mukana WEC-sarjassa. Kestävyyden rajoja etsimässä. Toyota on tälläkin kaudella mukana WEC-sarjassa. Huippuvaativassa FIA World Endurance Championship (WEC) -sarjassa on kaikkea: 1000 hevosvoimaisia moottoreita, 330 km/h huippunopeuksia, niskan rajoja etsiviä g-voimia. TOYOTA GAZOO Racing -tiimille tämä on juuri sopiva testialusta tulevaisuuden hybridiautoille. TOYOTA GAZOO Racing vuoden 2020 World Rally Championship -sarjassa TOYOTA GAZOO Racing vuoden 2020 World Rally Championship -sarjassa Toyota haastaa WRC-sarjan kärkipaikat kolmen entistä nopeamman ja kehittyneemmän Yaris WRC-auton avulla. Myös kuljettajat ja kartturit ovat huippuluokkaa, joten tuloksia sopii odottaa.