TOYOTA GAZOO Racingin Ott Tänak

WRC-sarjan maailmanmestari

TOYOTA GAZOO Racingin rallitiimin Ott Tänak varmisti ensimmäisen henkilökohtaisen maailmanmestaruutensa lokakuun viimeisenä viikonloppuna ajetussa Espanjan rallissa. Tänak ajoi Espanjassa toiseksi yhdessä kartanlukijansa Martin Järveojan kanssa, mikä riitti mestaruuden varmistumiseen.

Tänakin ensimmäinen henkilökohtainen maailmanmestaruus on historiallinen myös hänen kotimaalleen, sillä hän on ensimmäinen virolainen WRC-sarjan mestari. Toyotalle kuljettajien sarjan maailmanmestaruus on viides. Edellisen kerran Toyotan kuljettaja voitti henkilökohtaisen maailmanmestaruuden vuonna 1994, jolloin puikoissa oli Didier Auriol.

Ott Tänak, Toyota Gazoo Racing.

Tänak on voittanut aiemmin tällä kaudella 12 rallia, mm. Neste Rallin elokuussa, ja hän starttasi Espanjan ralliin 28 pisteen etumatkan turvin. Rallin avauspäivän erikoiskokeet ajettiin sora-alustalla, ja Tänak oli päivän päätteeksi viidennellä sijalla. Lauantain asfalttiosuuksilla hän kellotti neljä pohja-aikaa peräkkäin nousten kokonaiskilpailussa kolmanneksi, ja lopullisesti mestaruus sinetöitiin sunnuntain Power Stagella: Tänak otti Power Stagen nimiinsä, kuittasi samalla viisi bonuspistettä ja nousi Espanjan rallin kokonaistuloksissa toiselle sijalle. Tänakin kokonaispistesaalis on Espanjan rallin jälkeen on 263 pistettä. Ero toisena olevaan kuljettajaan on 36 pistettä, kun jäljellä on enää yksi osakilpailu, joten mestaruus on jo varmistunut.

Valmistajien MM-sarjan mestaruus ratkaistaan kauden viimeisessä osakilpailussa Australiassa marraskuun puolivälissä. Ennen viimeistä osakilpailua TOYOTA GAZOO Racing on toisella sijalla 18 pistettä sarjajohtajan perässä. Tallipäällikkö Tommi Mäkinen lähtee kauden viimeiseen osakilpailuun luottavaisena: ”Tänakilla oli paljon paineita tänä viikonloppuna. Se, miten hän kesti paineet ja otti Power Stagen nimiinsä mestaruuden varmistamiseksi, oli todella uskomatonta. Espanjan rallin toinen sija, samoin kuin Jari-Matti Latvalan viides sija, olivat meille tärkeitä myös valmistajien MM-sarjan kannalta. Meillä on edelleen mahdollisuus tuplamestaruuteen, ja teemme kaikkemme kauden viimeisessä osakilpailussa Australiassa.”

Ott Tänak, Toyota Gazoo Racing.

Lisää tästä aiheesta

Toyotan WRC-kuljettajat kaudella 2020 Toyotan WRC-kuljettajat kaudella 2020 Kuusinkertainen rallin maailmanmestari Sébastien Ogier siirtyy Toyota Yaris WRC:n puikkoihin kaudelle 2020. Ogierin lisäksi Toyotan talliin siirtyvät kokenut Elfyn Evans sekä rallin suurlupaus Kalle Rovanperä. Kolmoisvoitto Saksan MM-rallissa! Kolmoisvoitto Saksan MM-rallissa! TOYOTA GAZOO Racingin rallitiimi ajoi historialliseen kolmoisvoittoon MM-rallin Saksan osakilpailussa. Kyseessä oli ensimmäinen kerta neljään vuoteen, kun MM-rallin osakilpailun palkintokorokkeella nähtiin vain yhden tallin edustajia. Toyotalle kolmas peräkkäinen voitto Neste rallissa Toyotalle kolmas peräkkäinen voitto Neste rallissa TOYOTA GAZOO Racing WRC -tiimi teki sen, mitä tallin tunnuslauseessa luvataan: Pushing the Limits for Better. Tallin virolaiskaksikko, Ott Tänak sekä kartanlukija Martin Järveoja ajoivat sunnuntaina Jyväskylässä päättyneessä Neste Rallissa upeasti WRC-luokan voittoon. Toyota varmisti merkkimestaruuden rallin MM-sarjassa. Toyota varmisti merkkimestaruuden rallin MM-sarjassa. Toyotan TOYOTA GAZOO Racing WRT varmisti rallin merkkimestaruuden kauden viimeisessä osakilpailussa Australiassa. Mestaruuden sinetöi Jari-Matti Latvalan upea voitto. Merkkimestaruus on Toyotalle neljäs. Edellisen kerran merkkimestaruutta juhlittiin vuonna 1999.