Vinkkejä turvalliseen ja miellyttävään kesäautoiluun.

Mistä asioista kannattaa huolehtia ennen matkalle lähtöä ja matkan aikana
1. Varmista, että renkaat ovat kunnossa

Tarkista kaikkien renkaiden kunto (muista myös vararengas). Katso, että renkaissa ei ole vaurioita, tarkista, että rengaspaineet ovat oikeat ja varmista vielä, että kulutuspintaa on reilusti yli minimirajan.

Lue lisää renkaiden kunnossapidosta

2. Pidä huoli siitä, ettei autosi moottori ylikuumene

Tarkista jäähdytysjärjestelmän kunto. Varmista, että jäähdytysnesteen määrä on ylämerkin kohdalla ja että kaikki jäähdytysletkut ovat ehjiä ja kunnolla kiinnitettyjä. Paikalliselta Toyota-merkkihuollolta saat lisäohjeita halutessasi.

Löydä lähin jälleenmyyjäsi

3. Olisiko jo aika vaihtaa öljyt?

Muistathan tarkistaa autosi moottoriöljyn määrän säännöllisesti. Jos öljynvaihdon aika on piakkoin, on viisasta vaihtaa öljyt ennen matkallelähtöä. Jos mietit, että mikä öljy olisi paras autollesi, lähin Toyota-merkkihuoltosi auttaa tässäkin.

Jos autosi määräaikaishuolto on tulossa piakkoin, on viisaampaa huollattaa auto hieman etuajassa kuin matkan jälkeen. Näin varmistat, että kaikki olennainen on tarkistettu ja huollettu ennen matkaasi.

Varaa huolto autollesi

4. Tarkista ilmastointilaitteen kunto

Testaa ilmastointilaitteesi toimivuus ennen matkalle lähtöä. Laita kätesi puhaltimen suuaukon eteen ja tunne ilmavirta. Jos ilmavirta on tasaisen viileä, ilmastointilaitteesi toimii todennäköisesti juuri niin kuin pitääkin.

Ilmanvaihdon kuntoa testatessa kannattaa varmistaa myös ilmanlaatu. Erityisesti aktiivihiilisuodattimet pysäyttävät ilman epäpuhtaudet ja tekevät perheen matkasta nautittavan.

Lue lisää Toyota-raitisilmasuodattimista Lue lisää ilmastoinnista

5. Puhtaalla autolla on hauskempi ajaa

Kesällä auton puhtaana pitäminen on helpompaa ja erityisen helppoa se on, jos Toyotasi on käsitelty siten, ettei lika tartu siihen. Toyota ProTect-käsittely suojaa auton maalipintaa vuosia. Autoa ei tarvitse edes vahata! Kevyt pesu ja vesihuuhtelu tekee auton maalipinnasta taas uudenveroisen. ProTect-käsitelty auto on sekä puhtaampi että näyttävämpi ja sen jälleenmyyntiarvokin säilyy parempana.

Ohjeita ja vinkkejä auton huolenpitoon

6. Kuinka pakkaat autosi matkaasi varten?

Sijoita painavat tavarat takapenkkien taakse tavaratilan pohjalle. Jos tarvitset lisätilaa, hyödynnä kattotelinettä ja sille helposti asennettavaa suksiboksia. Polkupyörät kuljetat kätevästi joko katolle asennettavalla tai vetokoukkuun kiinnitettävällä kuljetustelineellä. Vetokoukkuun saat jopa kahden pyörän telineen.

Peräkärryn tai veneen vetämistä varten sinun on varminta pyytää ammattilaista asentamaan autoosi aito Toyotaan tarkoitettu alkuperäinen vetokoukku. Ja muistathan myös lemmikkieläintesi turvallisuus. Varmista, että autosi koiraverkot on asennettu asianmukaisella tavalla.

Tutustu Toyotan monipuolisiin kesäautoilua helpottaviin lisävarusteisiin ja tarvikkeisiin tästä.

Löydä lähin jälleenmyyjäsi

7. Varmista, että näet kunnolla myös kesällä.

Kesäautoilussa auringon häikäisy on todellinen uhkatekijä. Naarmuisen, hieman likaisen tuulilasin läpi on lähes mahdoton nähdä nopeasti muuttuvia tilanteita. Varmista siis, että tuulilasisi ei ole naarmuinen ja kulunut. Toyota-jälleenmyyjältä saat neuvoja ja ohjeita tuulilasikysymyksissä.

Yhtä tärkeää kuin lasin kunto on sen puhtaus. Tarkista ennen ajoon lähtöäsi, että tuulilasin pesunestesäiliö on täynnä. Käytä laadukasta pesuainetta. Se pitää tuulilasisi kirkkaana ja tahrattomana. Jos lika ei tunnu irtoavan, varmista, etteivät tuulilasin pyyhkimet ole vaurioituneet. Vaihda uudet pyyhkimet tarvittaessa. Ja vielä yksi näkövinkki. Käytä ajaessasi liukuvärjättyjä aurinkolaseja tai polarisoituja laseja. Ne vähentävät ratkaisevasti häikäisyä ja näet paremmin.

Tuulilasin iskemävaurio?

8. Näin pysyt pirteänä pitkillä ajomatkoilla

Pidä jokaisen ajetun kaksituntisen jälkeen vartin lepotauko. Syö pieni välipala, venyttele jäseniäsi. Muista juoda myös riittävästi vettä. Matkan aikana voit viihdyttää itseäsi mieluisilla soittolistoilla tai kuunnella Bluetooth-radiosta suosikkiohjelmiasi.

9. Viihdykettä myös lapsille

Tee matkasta yhteinen kokemus. Saa heidät innostumaan matkasta. Esittele matkareitti navigaattorista, näytä mielenkiintoisia kohteita. Varaa auton DVD-laitteeseen elokuvia, musiikkia ja pelejä lapsia varten. Äläkä unohda korvakuulokkeita! Pyri ajoittamaan matkat lasten syömis- ja nukkuma-aikojen mukaan.

Lisätietoa lasten turvaistuimista

Lue lisää:

Ajankohtaista koronasta Ajankohtaista koronasta Maailmalla ja Suomessa leviävä koronavirus (Covid-19) mietityttää monia asiakkaitamme. Keräsimme avuksenne listan usein kysytyistä kysymyksistä vastauksineen. Toyotan digitaaliset palvelut Toyotan digitaaliset palvelut Toyota-liikkeet palvelevat asiakkaitamme normaalisti kautta maan. Teemme kaikkemme, jotta asiointi olisi turvallista ja sujuvaa: henkilöstömme on ohjeistettu toimimaan vastuullisesti ja olemme tehostaneet siivoustoimenpiteitä niin liikkeissä kuin autokaluston osalta. Lisäksi kiinnitämme erityistä huomiota digitaalisten palvelujemme toimivuuteen. Jokaisen Toyota-auton laatu on tarkkaan varmistettu. Jokaisen Toyota-auton laatu on tarkkaan varmistettu. Me Toyotalla uskomme ihmisiin, koulutukseen ja oikeisiin työskentelytapoihin. Asetamme autoillemme korkeat tavoitteet ja pyrimme ylittämään ne. Toyotan monitasoinen laadunvarmistusjärjestelmä Toyotan monitasoinen laadunvarmistusjärjestelmä Sitoutumisemme laatuun ei pääty siihen, kun luovutamme auton asiakkaalle. Erilaisten seuranta- ja palvelujärjestelmien avulla varmistamme, että auto myös palvelee käyttäjäänsä erinomaisesti vuosia.