1. Autot
 2. Toyota bZ4X
 3. Performance

Ensiluokkainen ajettavuus

Toyota bZ4X vie ajamisen nautinnon täysin uudelle tasolle. Lattian alle sijoitetun akun ja matalan painopisteen ansiosta auton vakaus ja käsiteltävyys ovat huippuluokkaa. Saatavilla oleva AWD- X-Mode -älykäs nelivetojärjestelmä tarjoaa erinomaiset maasto-ominaisuudet ja turvallisuuden samassa paketissa.

Nelivetojärjestelmä AWD ja XMODE

Nelivetoisissa Toyota bZ4X -malleissa on aina vakiona XMODE, jonka ajotilavaihtoehdot  SNOW/DIRT, DEEP SNOW/MUD ja GRIP CONTROL tuovat autolle aivan poikkeukselliset ominaisuudet, ja ne avustavat auton hallintaa ajettaessa erittäin liukkailla ja upottavilla teillä tai maasto-olosuhteissa. AWD-malleissa on myös vakiona alamäkihidastin DAC, joka helpottaa laskeutumista jyrkissä mäissä. 

Täydellinen suorituskyky

Etuvetoinen Toyota bZ4X on varustettu erittäin herkästi reagoivalla 150 kW:n sähkömoottorilla. Se tuottaa 204 hevosvoimaa ja 265 Nm:n väännön, jolla 0-100 km/h -kiihdytys sujuu 7,5 sekunnissa. Nelivetomallin suurin teho on 217,5 hv, joka jakautuu tasaisesti kahdelle eri sähkömoottorille auton edessä ja takana. Malli tarjoaa 336 Nm huippuväännön ja kiihtyy 0-100 km/h 6,9 sekunnissa. Toyota bZ4X:n akku on sijoitettu suojaan lattian alle, joka laskee auton painopistettä matalalle tarjoten poikkeuksellisen yhdistelmän voimaa, ketteryyttä ja täsmällistä käsiteltävyyttä.

Kestävät akut

Sähköajokantama, eli auton toimintamatka, on eräs täyssähköautojen tärkeimmistä ominaisuuksista. Toyota onkin tuonut siihen oman, pitkän kokemuksensa korkeajänniteakuista. Kokemus ei takaa pelkästään pitkää sähköajokantamaa, vaan tuo myös mielenrauhaa koskien akun kestävyyttä. Korkeajänniteakun suorituskyvyn odotetaan pysyvän 70 % tasolla aina 8 vuoteen tai 160 000 kilometriin asti. Sähköautojen ajoakuille myönnetään lisäksi Toyota-määräaikaishuollon aktivoima 10 vuotta / 1 milj. km kattava EV-akkuturva. Toyota bZ4X:n litium-ioni-akuston bruttokapasiteetti on 71,4 kWh, jonka tarjoama sähköajokantama on mallista riippuen jopa 416–511 km*.

*Sähköajokantama ja sähkönkulutus on mitattu WLTP-standardin mukaisesti kontrolloidussa ympäristössä. Toteutuneet arvot saattavat poiketa mitatusta. Sähköajokantamaan ja sähkönkulutukseen vaikuttavat ajotapa sekä muut tekijät mm. lämpötila, tieolosuhteet, liikenne, ajoneuvon kunto, varustelu, kuorma ja matkustajien määrä.

Aja entistäkin pidemmälle

Sähköauton toimintamatkaa voi pidentää monin tavoin sekä ennen ajoa että sen aikana. Ennen lähtöäsi voit optimoida autosi toimintamatkan tarkistamalla auton renkaanpaineet, keventämällä ylimääräistä kuormaa sekä esilämmittämällä matkustamon auton vielä latautuessa. Ajaessa on tärkeää valita sopiva ajotila sekä harkita omaa ajotyyliään. Alla olevilla vinkeillä voit maksimoida autosi toimintamatkan.
 • Ota käyttöön ECO MODE -ajotila

  ECO MODE -ajotilan valitseminen vaikuttaa auton kaasupolkimen vasteeseen sekä sähkömoottorien ohjaukseen, pyrkien tehostamaan energiankulutusta ja pidentämään toimintamatkaa. Vältä myös tarpeetonta kiihdyttämistä ja hidastamista, sillä ne kasvattavat energiankulutusta.

 • Ota käyttöön lämmitys- ja ilmastointijärjestelmän ECO-tila

  Näin voit pidentää auton todellista toimintamatkaa jopa 5%.

 • Esilämmitä matkustamo auton vielä latautuessa

  Näin akun kapasiteettia ei kulu matkan aikana sisätilojen lämpötilan säätelyyn. Voit tehdä tämän MyT-sovelluksella tai käyttämällä auton multimedialaitetta.

 • Aja taloudellisesti

  Ajotavalla on suuri merkitys akun kestoon ja sähköauton toimintamatkaan. Kiihdytykset ja jarrutukset syövät akkua, kun taas ennakointi ja tasainen ajotyyli lisäävät taloudellisuutta.

 • Tarkista renkaanpaineet

  Liian matalat renkaanpaineet lyhentävät toimintamatkaa.

 • Vähennä ylimääräistä kuormaa

  Ylimääräisen kuorman kuljettaminen kasvattaa auton energiankulutusta.