1. Autot
  2. Hybrid Electric
  • Toyotan viidennen sukupolven hybriditeknologia

    Toyotan rikkaaseen innovaatioperinteeseen ja tekniseen huippuosaamiseen nojaava uudistunut Corolla Hatchback tarjoaa hauskan ja tehokkaan ajokokemuksen. Viidennen sukupolven hybridijärjestelmä tarjoaa aiempaakin terävämmän yhdistelmän suorituskykyistä ja taloudellista hybridivoimaa.

Entistä enemmän ajamisen nautintoa

Ketterä ja responsiivinen Corolla Hatchback päivittää ajokokemuksen uudelle tasolle. Miellyttävä jousitus ja loistava ajettavuus luovat puitteet ensiluokkaiselle käsiteltävyydelle. Jäykän korirakenteen ansiosta ajomukavuus on erinomainen kaikilla tienpinnoilla.

Tasainen, turvallinen ja miellyttävä ajoelämys

Corolla Hatchback on varustettu kehittyneellä ajonvakautusjärjestelmällä
sekä hienostuneella jousituksella, joka takaa tasaisen mutta herkän ajettavuuden –
ajo-olosuhteista ja tien pinnasta riippumatta. Malli tarjoaa mukavan istuma-asennon sekä hyvän näkyvyyden, LED-ajovalot ovat tehokkaat ja takana ovat LED-jarruvalot.

Hybridivoimaa

Toyotan innovatiivinen viidennen sukupolven hybridijärjestelmä kehittää edeltäjiään suuremman vääntömomentin sekä käyttää entistä useammin ja tehokkaammin pelkkää sähköä liikkumiseen. Järjestelmän energiatehokkuus ei palvele ainoastaan taloudellisuutta vaan myös nautinnollista ajokokemusta.

Muita muutoksia järjestemässä ovat mm. voimansiirron voitelujärjestelmän muuttaminen sekä rakenteellisesti että matalaviskositeettisen voiteluöljyn käytön kautta. Tämä tukee energiatehokkuutta ja vähentää niin mekaanisia kuin sähköisiä häviöitä. Uusin litiumioni-akkuteknologia mahdollistaa entistä tehokkaamman korkeajänniteakun, joka on kuitenkin samalla 40 % aiempaa kevyempi. 

Corolla Hatchback on saatavilla kahdella hybridivoimalinjalla. Valittavana on 1.8  litran hybrid (140 hv)  tai 2.0  litran hybrid  (196 hv.). Järjestelmien kokonaistehot ovat kasvaneet parantaen mm. 1.8-litraisella hybridivoimalinjalla varustetun mallin kiihtyvyyttä 0–100 km/h nopeuteen 1,7 sekunnilla noin 9 sekuntiin ja isommalla, 2.0-litraisella moottorilla puolella sekunnilla noin 7,5 sekuntiin.