1. Omistajalle
 2. Lastenistuimet
Toyota palvelee

Toyota Isofix-lastenistuimet

Jokaiselle vanhemmalle oman lapsen turvallisuus on maailman tärkein asia ja erityisen tärkeää se on silloin, kun liikutaan autolla.
 • Uusi on turvallisin

  Lastenistuinten turvaominaisuudet ovat kehittyneet nopeasti hyvään suuntaan aivan kuten autojenkin turvallisuus. Harva autoilija olisi valmis hyväksymään autoonsa enää vanhoja turvalaitteita, joiden toiminnasta tai käyttöhistoriasta ei tiedetä mitään. Silti autoihin asennetaan usein käytettyjä lastenistuimia. Käytetyn turvalaitteen taustat täytyy aina tuntea sataprosenttisesti.

 • Turvaistuimen iällä on merkitystä

  Auto on hyvin vaativa ja kuluttava säilytyspaikka lastenistuimelle. Hurjat lämpötilanvaihtelut voivat aiheuttaa hiushalkeamia. Muovirunkoisten lastenistuinten turvallinen käyttöikä on itseasiassa noin 5–8 vuotta. Lisäksi istuimen vyöt kuluvat ja heikentyvät ajan myötä. Käytetyn istuimen käyttöhistoriaa ei myöskään usein tunneta. Sen rakenne on saattanut vaurioitua jossain aikaisemmassa törmäyksessä. Pienet viat eivät ehkä tunnu merkityksellisiltä, mutta niillä voi olla iso merkitys törmäyksen sattuessa.

Tutustu Toyota-autoihin tarkoitettuihin nykyaikaisiin lastenistuimiin

Turvaa lapsesi automatkat modernilla, uudella, turvatestit läpäisseellä lastenistuimella. Niissä lapsen on hyvä olla ja koko perheen automatka sujuu turvallisemmin ja mukavammin. Toyotalla on laaja, kaiken ikäiset lapset kattava lastenistuinmallisto. Niiden kiinnitysmekanismit ovat helppokäyttöiset ja varmat. Kankaat ovat kestäviä ja istuimet on suunniteltu sekä mukavuus että turvallisuus silmälläpitäen.
 • Lastenistuin, 0-13 kg

 • Lastenistuin, 9-18 kg

 • Lastenistuin, 15-36 kg

 • Asennusoppaamme

  Mallistossamme on tarjolla kaksi ISOFIX-kiinnityksellä varustettua mallia: Duo Plus ja KidFix. ISOFIX on kansainvälinen lastenistuimien kiinnitysstandardi, jossa lastenistuin asennetaan Toyotasi istuimien yhteydessä oleviin kiinteisiin lukituspaikkoihin. Käyttämällä tätä nopeaa ja helppoa ratkaisua vältytään kaikilta turvavyökiinnityksiin liittyviltä turvallisuusongelmilta.

  Duo Plus Isofix -oppaastamme näet, kuinka helppoa nelivaiheinen kiinnitys todellisuudessa on.

  Lastenistuinten turvallinen kiinnittäminen

  Viimeaikoihin asti lastenistuimen asentaminen on vaatinut vanhemmilta monimutkaisten ohjeiden ymmärtämistä. Vöitä oli vedettävä penkkien läpi ja pidikkeitä ja koukkuja oli kiinnitettävä. Tehtävä oli vaikea ja tuore NTHSAn USAssa tekemä selvitys paljastikin, että kolme neljästä lapsesta ei ollut lastenistuimessa asianmukaisen turvallisesti kiinni. Kun vielä muistetaan, että alle 12-vuotiaiden lasten yleisin kuolinsyy on auto-onnettomuudet, on selvää, että lasten asianmukainen kiinnittäminen on turvallisuuden ydinasia.

Toyota-lisävarusteet