Toyota Isofix -lastenistuimet

Lastesi turvaksi

Jokaiselle vanhemmalle oman lapsen turvallisuus on maailman tärkein asia ja erityisen tärkeää se on silloin, kun liikutaan autolla.

Uusi on turvallisin

Lastenistuinten turvaominaisuudet ovat kehittyneet nopeasti hyvään suuntaan aivan kuten autojenkin turvallisuus. Harva autoilija olisi valmis hyväksymään autoonsa enää vanhoja turvalaitteita, joiden toiminnasta tai käyttöhistoriasta ei tiedetä mitään. Silti autoihin asennetaan usein käytettyjä lastenistuimia. Käytetyn turvalaitteen taustat täytyy aina tuntea sataprosenttisesti.

Turvaistuimen iällä on merkitystä

Auto on hyvin vaativa ja kuluttava säilytyspaikka lastenistuimelle. Hurjat lämpötilanvaihtelut voivat aiheuttaa hiushalkeamia. Muovirunkoisten lastenistuinten turvallinen käyttöikä on itseasiassa noin 5–8 vuotta. Lisäksi istuimen vyöt kuluvat ja heikentyvät ajan myötä. Käytetyn istuimen käyttöhistoriaa ei myöskään usein tunneta. Sen rakenne on saattanut vaurioitua jossain aikaisemmassa törmäyksessä. Pienet viat eivät ehkä tunnu merkityksellisiltä, mutta niillä voi olla iso merkitys törmäyksen sattuessa.

/
Lastenistuin, 0-13 kg
/
Lastenistuin, 9-18 kg
/
Lastenistuin, 15-36 kg

Tutustu Toyota-autoihin tarkoitettuihin nykyaikaisiin lastenistuimiin

Turvaa lapsesi automatkat modernilla, uudella, turvatestit läpäisseellä lastenistuimella. Niissä lapsen on hyvä olla ja koko perheen automatka sujuu turvallisemmin ja mukavammin. Toyotalla on laaja, kaiken ikäiset lapset kattava lastenistuinmallisto. Niiden kiinnitysmekanismit ovat helppokäyttöiset ja varmat. Kankaat ovat kestäviä ja istuimet on suunniteltu sekä mukavuus että turvallisuus silmälläpitäen.

Hyvä tietää lastenistuimista

Erilainen turvaistuin eri ikävaiheissa

Lapsi tarvitsee käytännössä kolme turvalaitetta ensimmäisten vuosien aikana. Vauva nukkuu paljon, joten auton ulkopuolellakin kulkeva turvakaukalo on ensimmäinen turvalaite. Usein turvakaukalon voi kiinnittää myös vaunuihin adapterien avulla. Kakkosvaiheen istuin on lapsella käytössä noin puolivuotiaasta nelivuotiaaksi. Kolmannessa vaiheessa tarvitaan niin sanottu juniori-istuin. Liikennelaki määrittää, että alle 135-senttisen lapsen on autossa käytettävä turvalaitetta. Joskus juniori-istuin korvataan pelkällä korokkeella. On kuitenkin muistettava, etteivät korokkeet suojaa sivuiskuilta eikä niillä ole mitään tekemistä turvallisuuden kanssa. Korokkeen merkittävin hyöty on, että sillä voi nostaa lapsen oikealle korkeudelle turvavöihin nähden.

Selkä menosuuntaan!

Lapsen matkustaessa selkä menosuuntaan, jarrutus- tai kolaritilanteessa niskan kuormitus on huomattavasti pienempi. Näin pienennetään niskavammojen syntyä. Niitä voi tulla jo hyvin pienistä hätäjarrutuksista, ei pelkästään kolaritilanteista. Pienen lapsen pään paino on jopa neljännes koko kehon painosta. Aikuisella lukema on reilusti alle 10 %. Uuden turvaistuinstandardin mukaan lapsen on matkustettava selkä menosuuntaan päin vähintään 15 kuukauden ikään asti. Lapsen kannattaa istua selkä menosuuntaan kuitenkin niin kauan kuin mahdollista ‒ jopa neljävuotiaaksi.

Mieti näitä turvaistuinta valitessasi

Mieti, soveltuuko istuin kiinnitykseltään autoon, miten päin istuin asennetaan, soveltuuko se omalle lapselle, onko se helppo asentaa ja onko käyttö jouhevaa. Turvaistuinta pitää aina sovittaa omaan autoon.

Milloin on vaihdettava seuraavaan istuinmalliin?

Jos lapsen paino nousee rajoituksen yläpuolelle tai valjaiden pituus ei riitä, istuin on vaihdettava. Lapsen pään tulee aina olla suojattuna. Jos pää tulee yli turvalaitteen selkänojasta, istuin on liian pieni.

Etu- vai takapenkille?

Kaikkein turvallisinta on sijoittaa turvaistuimet auton takapenkille. Jos kuitenkin jostain syystä turvalaite pitää sijoittaa etupenkille, muista kytkeä turvatyyny pois käytöstä.

Kumpi on parempi: ISOFIX- vai turvavyökiinnitteinen istuin?

Jalustaan kiinnitettävä istuin on yleensä kaikkein helpoin pistää paikoilleen. Myös ISOFIX-kiinnitteinen istuin on turvavyökiinnitystä helpompi. Jos turvaistuimen asennus on tehty oikein, turvavyökiinnitteinen laite on yhtä turvallinen kuin ISOFIX-kiinnitetty istuin.

Onko turvalaite vaihdettava aina kolarin jälkeen?

Käytännössä on. Jos jommallakummalla kolariin osallisella kulkuneuvolla on vauhtia enemmän kuin 15 kilometriä tunnissa, turvalaite täytyy vaihtaa. Tämä nopeus ylittyy helposti esimerkiksi parkkipaikkakolareissa.

Asennusoppaamme

Mallistossamme on tarjolla kaksi ISOFIX-kiinnityksellä varustettua mallia: Duo Plus ja KidFix. ISOFIX on kansainvälinen lastenistuimien kiinnitysstandardi, jossa lastenistuin asennetaan Toyotasi istuimien yhteydessä oleviin kiinteisiin lukituspaikkoihin. Käyttämällä tätä nopeaa ja helppoa ratkaisua vältytään kaikilta turvavyökiinnityksiin liittyviltä turvallisuusongelmilta.

Duo Plus Isofix -oppaastamme näet, kuinka helppoa nelivaiheinen kiinnitys todellisuudessa on.

Lastenistuinten turvallinen kiinnittäminen

Viimeaikoihin asti lastenistuimen asentaminen on vaatinut vanhemmilta monimutkaisten ohjeiden ymmärtämistä. Vöitä oli vedettävä penkkien läpi ja pidikkeitä ja koukkuja oli kiinnitettävä. Tehtävä oli vaikea ja tuore NTHSAn USAssa tekemä selvitys paljastikin, että kolme neljästä lapsesta ei ollut lastenistuimessa asianmukaisen turvallisesti kiinni. Kun vielä muistetaan, että alle 12-vuotiaiden lasten yleisin kuolinsyy on auto-onnettomuudet, on selvää, että lasten asianmukainen kiinnittäminen on turvallisuuden ydinasia.

Lue lisää:

Toyotalla laatu on tärkein päämäärä meille kaikille Toyotalla laatu on tärkein päämäärä meille kaikille Kaizen-periaate tähtää laadun hiomiseen mahdollisimman lähelle täydellisyyttä. Arjen työssä tämä tarkoittaa, että kehityksessä, tuotannossa ja huollossa puututaan jokaiseen havaittuun ongelmaan ja ne korjataan. Siksi Toyota-laatu on omaa luokkaansa. Varaa Toyota-vauriotarkastus helposti. Varaa Toyota-vauriotarkastus helposti. Kun autosi on kokenut kolhuja, varaa Toyota-vauriotarkastus täältä nopeasti ja helposti. Voit valita ajan ja paikan sinulle parhaiten sopivaksi. Toyota Yaris sai täydet viisi tähteä Euro NCAP 2017 -törmäystesteissä. Toyota Yaris sai täydet viisi tähteä Euro NCAP 2017 -törmäystesteissä. Toyotalle auton turvallisuus on ollut suunnittelussa ensisijaista. Tärkeät turvavarusteet kuuluvat jo vakiovarusteluun. Siksi uusi Yaris sai täydet viisi tähteä kuten kahdessa edellisessäkin testissä. Toyota auttaa ja neuvoo vahingon sattuessa Toyota auttaa ja neuvoo vahingon sattuessa Täältä löydät toimintaohjeet mm. kolariin, eläinkolariin, ilkivaltatapauksiin sekä lasivahinkoihin.