1. Omistajalle
  2. Ohjeet
  3. Karttapäivitys
Toyota palvelee

Karttapäivitysohjeet Toyotan navigointijärjestelmiin

Voit päivittää navigointilaitteesi kartat myös jälleenmyyjällä esimerkiksi huollon yhteydessä.

Mene autoon ja tarkista ensimmäiseksi Toyotasi navigointilaitteen nykyinen ohjelmistoversio. Paina mediakeskuksesta "Asetukset" ja valitse "Yleiset". Seuraavaksi valitse "Järjestelmätiedot". Kartta- ja ohjelmistoversiot näkyvät ruudulla. Ota ylös myös Laitetunniste-id joka näkyy samalla ruudulla.

Mene tietokoneelle ja vertaa seuraavaksi, onko uutta karttapäivitystä saatavilla kirjautumalla verkkosivuillamme MyToyota-asiakasportaaliin. Jos et ole vielä syöttänyt autosi tietoja portaaliin, tee se nyt kohdassa "Autoni". Muista myös syöttää Laitetunniste-id "Autoni"-osion "Multimedia"-kohtaan.

Kun autosi tiedot näkyvät portaalissa, voit siirtyä sovelluskauppaan. Saatavilla olevat karttapäivitykset näkyvät "Kartat"-välilehdellä. Valitse haluamasi päivitys ja siirry ostamaan. Jos autoosi kuuluu ilmaiset karttapäivitykset, sinua ei veloiteta ostoksesta, vaan laskun summaksi tulee automaattisesti 0 €. Muussa tapauksessa seuraa portaalin maksuohjeita.

Kun olet ostanut karttapäivityksen, siirry kohtaan "Ostetut tuotteet" ja klikkaa ostamasi karttapäivityksen tiedot auki. Tulosta tai kirjoita ylös aktivointikoodi, tarvitset sitä myöhemmin.

Lataa ZIP-tiedosto Windows-tietokoneellesi MyToyota-portaalin ”Ostetut tuotteet” osiosta.

Kytke vähintään 16GB tyhjä USB-tikku Windows-tietokoneeseesi ja alusta se FAT32 tiedostomuotoon painamalla hiiren oikeaa painiketta muistitikun kuvakkeen päällä ja valitsemalla "Alusta".

Pura ladatun ZIP-paketin tiedostot USB-tikun juureen ja poista tämän jälkeen tikku turvallisesti tietokoneesta. Huom! Tiedostot eivät saa olla muistitikulla ylimääräisessä kansiossa vaan tiedostojen pitää olla suoraan muistitikun juuressa. Jos autossasi on Toyota Touch & Go MM16 multimediajärjestelmä (mm. Auris, Avensis tai Yaris -2019), varmista että suoraan muistitikun juuresta löytyy nyt seuraavat tiedostot:

• nav (= directory)
  • Swdl.iso
  • Swdl.iso.md5
  • SwdlInstall.iso
  • swdlInstall.iso.md5.

Jos autosi on uudempaa mallia (esim. Yaris 2020-, Corolla 2019-) eli siinä on Toyota Touch & Go MM17 tai MM19 multimediajärjestelmä, valmista että suoraan muistitikun juuresta löytyy löytyy nyt kansio nimeltä ’FMU’ jonka sisällä on seuraavat tiedostot, joissa “XXX’ on tiedoston nimi.

• FMU_PONXXX_1.iso
  • FMU_PONXXX_2.iso
  • FMU_PONXXX_3.iso
  • FMU_PONXXX_4.iso

Ota muistitikku ja karttapäivityksen aktivointikoodi mukaan, siirry autoon ja käynnistä auto. Auton tulee olla käynnissä koko päivityksen ajan. Kytke USB-tikku autosi multimedialaitteen USB-pistokkeeseen ja asennus käynnistyy automaattisesti. Huom! Autossasi voi olla useampi USB-pistoke, tarkista omistajan käsikirjasta, mikä USB-pistokkeista soveltuu karttapäivityksen asennukseen. Usein soveltuva USB-pistoke sijaitsee multimedialaitteen läheisyydessä, mutta se voi sijaita myös esimerkiksi keskikyynärnojan alla.

Seuraa Multimediajärjestelmän ohjeita ja vahvista aktivointikoodi.

Jos aktivointikoodin vahvistamisen jälkeen multimedialaite pyytää valitsemaan kartta-alueen (Itä/Länsi) niin valitse haluamasi alue. Jos multimedialaite tarjoaa mahdollisuutta valita asennettavat kartat maittain, päivityksen nopeuttamiseksi suosittelemme valitsemaan listalta vain niiden maiden kartat jotka tarvitset. Voit valita yksittäisiä maita painamalla "Valitse maa" -painiketta. Voit valita suosikkimaat ja tarkistaa, kuinka paljon muistia valintasi käyttävät. Järjestelmä näyttää myös arvioidun päivitysajan.

Seuraa multimedialaitteen ohjeita, painamalla “Vahvista” asennus käynnistyy. Asennus voi viedä jopa 90 minuuttia riippuen asennettavien karttojen määrästä. Pidä auto käynnissä koko päivityksen ajan, älä poista USB-tikkua asennuksen aikana. Päivityksen aikana ja sen jälkeen, multimedialaite voi käynnistää itsensä uudelleen.

Kun päivitys on valmis, järjestelmä pyytää sinua poistamaan USB-tikun. Nyt uudet karttasi ovat valmiina käytettäviksi.