Osamaksu

Usein kysyttyä

Tutustu yleisimpiin aihepiireihin, joista saamme kysymyksiä. Jos nämä vastaukset eivät täytä tiedonjanoasi, ole yhteydessä Toyota Rahoituksen asiakaspalveluun.

Tutustu yleisimpiin aihepiireihin, joista saamme kysymyksiä.

1. Osamaksuerien maksaminen

Maksut maksetaan sopimuksen alussa postitse saadun maksusuunnitelman mukaisesti. Toyota Rahoitus ei lähetä laskuja kuukausittain. Yksityinen henkilö voi tehdä e-laskun omassa verkkopankissaan. Yrityksen tulee toimittaa verkkolaskuosoitteensa Toyota Rahoitukselle sähköpostilla osoitteeseen toyota.rahoitus@toyota.fi.

2. Eräpäivän muuttaminen

MyFinance palvelussa voi saada erälle kuukauden maksuaikaa veloituksetta.

Eräpäivän muuttamista voi pyytää myös ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun. Siirrosta veloitetaan kulloinkin voimassaolevan palveluhinnaston mukainen siirtokorko ja -kulu.

3. Suuremman kertasuorituksen maksaminen

Suuremman kertasuorituksen voi maksaa koska tahansa sopimuskauden aikana. Maksussa käytetään sopimuksen viitenumeroa. Maksuerän ylittävä osa kohdistetaan tuleville erille. Jos suoritus halutaan kohdistaa pääomaan, tulee ennen suorituksen tekemistä olla yhteydessä Toyota Rahoituksen asiakaspalveluun maksusuunnitelman muutoksen tekemiseksi. Muutoksesta veloitetaan kulloinkin voimassaolevan palveluhinnaston mukainen toimenpidepalkkio.

4. Osamaksuerien pienentäminen

Osamaksuerien pienentämisestä tulee olla yhteydessä asiakaspalveluun, tällöin Toyota Rahoitus laatii uuden maksusuunnitelman jäljellä olevalle loppuvelalle ja sopii asiakkaan kanssa rahoitusehdoista. Muutos edellyttää myönteisen luottopäätöksen. Erien pienentämisestä Toyota Rahoitus veloittaa kulloinkin voimassaolevan palveluhinnaston mukaisen toimenpidepalkkion.

5. Maksuvapaa kuukausi

6. Loppuvelan ennenaikainen maksaminen

Loppuvelka on mahdollista maksaa milloin tahansa ennen sopimuksen päättymistä. Ennenaikainen maksu ei aiheuta lisäkuluja. Loppuvelan määrän voi tarkistaa My Finance- palvelun kautta tai Toyota Rahoituksen asiakaspalvelusta.

Jäljellä olevan velan voi maksaa osamaksusopimuksen maksutiedoilla. 

Maksun saatuaan auton omistaja, Toyota Rahoitus tai Toyota-jälleenmyyjä, toimittaa varmenteen rekisteröintiä varten.

7. Auton myyminen kesken sopimuskauden

Ajoneuvon voi myydä joko yksityiselle tai yritykselle edellyttäen, että loppuvelka maksetaan kaupanteon yhteydessä. Varmenne lähetetään suoraan ostajalle Toyota Rahoitukselle toimitetun kauppakirjan/luovutuskirjan perusteella. Kauppakirjan/luovutuskirjan voi lähettää sähköpostilla.

8. Auton vaihtaminen kesken sopimuskauden

Osamaksuauton voi vaihtaa kesken rahoituskauden toiseen autoon. Autoliikkeen hyvittämästä vaihtoauton hinnasta vähennetään vanhan osamaksun loppuvelka ja jäljelle jäävä erotus voidaan siirtää uuden osamaksusopimuksen käsirahaksi tai osaksi sitä. Tällöin autoliike maksaa myös osamaksun loppuvelan Toyota Rahoitukselle. 

Osamaksuasiakas vastaa kuitenkin velasta niin kauan, kunnes se on kokonaan maksettu. Saatuaan tiedon asiasta kirjallisena (kopio luovutus- tai kauppakirjasta) osamaksuauton omistaja, Toyota-jälleenmyyjä tai Toyota Rahoitus, toimittaa autoliikkeelle varmenteen rekisteröintiä varten.

9. Osamaksusopimuksen siirto toiselle henkilölle tai yritykselle

Toyota Rahoitus voi pyynnöstä lähettää haltijanvaihtohakemuksen sopimuksen siirtämiseksi toisen henkilön tai yrityksen nimiin. Sopimuksen siirtäminen vaatii omistajasta riippuen joko Toyota Rahoituksen tai Toyota jälleenmyyjän myönteisen luottopäätöksen uuden velallisen osalta. Uusi ostaja sitoutuu suorittamaan jäljellä olevan velan osamaksusopimuksen ehtojen mukaisesti. Siirtohetkellä sopimuksen maksuerien on oltava ajan tasalla.

Ohjeet
  • Ota yhteyttä asiakaspalveluun My Financen kautta, puhelimitse 09 8518 2634 tai sähköpostilla.
  • Haltijanvaihtohakemus lähetetään kirjattuna kirjeenä uudelle ostajalle.
  • Kaikki lomakkeen kohdat tulee täyttää ja hakemus allekirjoittaa nykyisen ja uuden ostajan toimesta.
  • Allekirjoitettu hakemus tulee lähettää palautuskuoressa Toyota Rahoitukselle. Toyota Rahoitus tarkistaa uuden ostajan luottotiedot ja ilmoittaa päätöksestä puhelimitse. Sopimuksen siirron edellytyksenä on myönteinen luottopäätös sekä vakuutusyhtiön lähettämä jäljennös uudesta vakuutushakemuksesta, jonka uusi ostaja on tehnyt. Tämän jälkeen Toyota Rahoitus hoitaa auton uudelleenrekisteröinnin.

Mikäli auto on Toyota-jälleenmyyjäliikkeen omistuksessa, tulee haltijanvaihdosta olla yhteydessä kyseiseen jälleenmyyjään. Hakemuksen lähettämisestä veloitetaan kulloinkin voimassaolevan palveluhinnaston mukainen toimenpidepalkkio.

10. Ajoneuvon liikennekäytöstä poistaminen

Yksityishenkilö voi tehdä liikennekäytöstä poiston ja liikennekäyttöön oton verkkopankkitunnuksillaan Trafin verkkosivuilla osoitteessa https://asiointi.trafi.fi/.

Yritysasiakkaan tulee tehdä ilmoitus omistajalle sähköpostilla tai postilla muutamaa päivää ennen toivottua liikennekäytöstä poisto tai liikennekäyttöön otto ajankohtaa. Rekisteröinnistä veloitetaan kulloinkin voimassaolevan palveluhinnaston mukainen toimenpidepalkkio.

11. Osamaksuauton maastavientilupa

Ajoneuvon vieminen Suomen rajojen ulkopuolelle edellyttää omistajan kirjallisen suostumuksen. Maastavientivaltakirja myönnetään tapauskohtaisesti, pääsääntöisesti kolmeksi (3) kuukaudeksi kerrallaan. Lisätietoja vakuutuksen voimassaolosta ulkomailla saa vakuutusyhtiöstä.

My Finance -palvelusta voit tulostaa EU:n sisäisen maastavientivaltakirjan veloituksetta.

Asiakaspalvelusta tilattuna maastavientivaltakirjasta veloitetaan kulloinkin voimassaolevan palveluhinnaston mukainen toimenpidepalkkio.

12. Ajoneuvon vakuutukset

Osamaksulla rahoitetussa autossa on oltava liikenne- ja kaskovakuutus, joka sisältää kolarivahinko-, hirvi-, ilkivalta-, palo- ja varkausvakuutuksen. Lisäksi autoon on otettava osamaksuvakuutus, jos se ei sisälly kaskovakuutukseen. Vakuutukset on pidettävä voimassa koko rahoituskauden ajan.

13. Vakuutusyhtiön vaihtaminen kesken sopimuskauden

Asiakkaan halutessa vaihtaa vakuutusyhtiötä tulee hänen olla yhteydessä valitsemaansa vakuutusyhtiöön.

Lisää rahoituksesta

Toyota Huoltorahoitus Toyota Huoltorahoitus Toyota Huoltorahoituksella hallitset mukavasti huollon, korjauksien ja lisävarusteiden kustannuksia. Ehkä haluat autoosi yksilöllisiä lisävarusteita, uuden rengassarjan tai tarvitset korikorjaamon palveluita, joita autovakuutuksesi ei kata. Toyotan verkkokauppa Toyotan verkkokauppa Toyotan uusien autojen verkkokauppa tekee auton ostamisesta helppoa ja nopeaa. Toyota Jousto -rahoituksella voit tilata minkä tahansa uuden Yaris-, C-HR- tai Corolla -mallin sopivalla kuukausierällä ja halutessasi jopa ilman käsirahaa. Uuden autosi noudat valitsemastasi Toyota-jälleenmyyjäliikkeestä. Toyota-verkkokaupasta löydät myös erityisen edullisesti hinnoitellut Online Edition -mallit. Tilattavissa nyt myös näppärä ja kattavasti varusteltu AYGO Online Edition. Leasing – ohjeita vuokralleottajalle Leasing – ohjeita vuokralleottajalle Tietoa Huoltoleasing tai Rahoitusleasing -auton sopimuksiin liittyvistä asioista. Leasing – ohjeita käyttäjälle Leasing – ohjeita käyttäjälle Tietoa Huoltoleasing tai Rahoitusleasing -autosi ajamiseen ja käyttöön liittyvistä asioista.