Onko sähköauton ylläpito kallista?

Edullista ajoa

Toyota sähköhyötyajoneuvo Proace EV toimii sataprosenttisesti sähköllä, ja se on täten ympäristöystävällinen vaihtoehto. Sähköauton elinkaarikustannukset ovat matalammat kuin perinteisessä polttomottorilla toimivassa autossa.

Suomessa valtio tukee sähköauton hankintaa erilaisin tuin, ja auton ajoneuvovero on alhaisempi. Perinteiseen polttomoottoriautoon verrattuna myös sähköauton huoltokustannukset ovat edullisemmat, sillä kuluvia osia on vähemmän. Sähköauton lataaminen on myös suhteellisen edullista.

Entä kuinka paljon sähköauton lataaminen maksaa? Sähkö hinnoitellaan kilowattituntien perusteella, ja maksamasi hinta riippuu siitä, paljonko sähkö maksaa alueellasi. Arvioidaksesi lataamisen kustannukset, kerro sähkön kilowattitunnin hinta autosi akun koolla.

Lue lisää

Laske Toyota Easy Osamaksu -kuukausierä haluamallesi Toyota-mallille. Laske Toyota Easy Osamaksu -kuukausierä haluamallesi Toyota-mallille. Helppokäyttöisellä laskurilla löydät itsellesi sopivan kuukausierän ja siihen sopivan Toyota-mallin. Tulevaisuuden käyttövoimat Tulevaisuuden käyttövoimat Mikä seuraavan auton käyttövoimaksi? Autojen käyttövoimakeskustelu käy kuumana. Autoalan asiantuntija muistuttaa, ettei ole yhtä oikeaa ratkaisua, vaan jokaisen oma käyttötarve ratkaisee. Monenlaisille vaihtoehdoille on paikkansa tulevaisuudessakin. Yaris WRC oli jälleen kotiteiden kuningas Yaris WRC oli jälleen kotiteiden kuningas Sunnuntaina päättynyt Rally Finland tarjosi viihdettä ja vauhdin hurmaa koko rahalla. TOYOTA GAZOO Racingin rallitiimi nappasi jälleen kotirallista voiton, kun Elfyn Evans ja Scott Martin ajoivat upeasti voittoon Keski-Suomen nopeilla sorateillä. TOYOTA GAZOO Racingin rallitiimi mestaruusjahdissa TOYOTA GAZOO Racingin rallitiimi mestaruusjahdissa 19 erikoiskoetta, reilut 287 km sorarallitykitystä sekä maailman paras ralliyleisö. Siinä pähkinänkuoressa seitsemänkymppisiään juhliva Suomen MM-ralli. Tervetuloa seuraamaan kotirallia 1.-3.10.2021.