Martin-De-La-Puente - Pyörätuolitennis

PYÖRÄTUOLITENNIKSEN PARALYMPIATOIVO
MARTÍN
DE LA PUENTE
Martin Image

Luulen, että Rion kilpailuviikon aikana ymmärsin sen, että kaikki on mahdollista.

MARTÍN DE LA PUENTE

Esteiden kohtaaminen hymyillen.
Sosiaalisen median päivityksissään Martín de la Puente näyttää aina hymyilevän. Se johtuu siitä, että hänellä on kyltymätön rakkaus elämää kohtaan. Se on auttanut häntä selviämään hänen elämänsä vaikeimmista ajoista. Edes synnynnäinen Proteus-oireyhtymä, joka aiheuttaa kasvaimen tapaisia muodostumia mm. luustossa, ei pysäyttänyt häntä. 16 leikkauksen jälkeenkään hän ei malttanut odottaa päästäkseen takaisin jatkamaan normaalia elämäänsä. Martin jatkoi loistamistaan uimisessa ja vesipoolossa, koripallossa ja jopa shakissa. Mutta hänen rakkautensa pyörätuolitennikseen teki hänestä yhden maailman parhaista pelaajista.

GLOBAL TEAM TOYOTA
Martín de la Puenten
mahdoton tarina
22.6.1999
Syntymäaika
Espanja
Maa
Pyörätuolitennis
Laji
4
Kansalliset mestaruudet
Löydä se, mitä rakastat ja anna sille kaikkesi.
Martín antoi kaikkensa tennikselle. 17 ikävuoteen mennessä hän oli voittanut jo kolme kansallisen tason mestaruutta, ja lisäksi hän oli kolminkertainen junioreiden maailmanmestari. Vuonna 2016 Martín toteutti unelmansa kilpaillessaan Rion paralympialaisissa. Ja saavuttaakseen tavoitteensa, mitalin Tokion 2020 paralympialaisista, hän on tehnyt suuren uhrauksen: hän jätti perheensä ja ystävänsä, jotta voisi keskittyä täysipäiväisesti harjoitteluun. Martínille on mahdotonta antaa kentällä mitään muuta kuin kaikkensa. Vanhempien jättäminen oli vaikeaa, mutta vielä vaikeampaa olisi nähdä, ettei unelmasta tulisi totta.

TODELLINEN OTTELU
KÄYDÄÄN PÄÄSI
SISÄLLÄ EIKÄ
PELIKENTÄLLÄ.

Tavoitteena mestaruus.
Nyt Martín tähtää Tokioon, ja hän on riemuissaan. Global Team Toyota kutsuu Martínia ylpeydellä joukkueensa jäseneksi ja tukee häntä tavoitteessaan. Palkintokorokesijan lisäksi tavoitteena on pyörätuolitenniksen tunnettuuden nostaminen seuraavalle tasolle. Loppumattoman positiivisuutensa ja kilpailuviettinsä ansiosta Martín on todellinen inspiraatio meille kaikille unelmiemme toteuttamiseksi.

KATSO UUSIN VIDEO
Ensimmäinen askel
kohti mahdotonta.

Bebe-Vio - Pyörätuolimiekkailu

PARALYMPIALAISTEN PYÖRÄTUOLIMIEKKAILUN
KULTAMITALISTI
BEBE
VIO
Bebe -vio Image

Olen unelmoinut tästä kultamitalista kauan. Nyt minulla on se. Nyt on muiden vuoro. Mene ja löydä itsellesi sopiva laji äläkä välitä, vaikka kehosi asettaisi jotain rajoitteita. Se on erittäin tärkeää.

BEBE VIO

Taistelija alusta alkaen.
Bebe Vio on kuin pieni pallo täynnä energiaa. Intohimoinen ja innostava. Hänen mottonsa on “Elämä on liian hyvää”. Ja joka kerta, kun hän voittaa ottelun ja päästää ilmoille voitonhuutonsa, me kaikki uskomme siihen.
Beben lahjakkuus miekkailussa tuli ilmi jo viisivuotiaana. Luonnonlahjakas florettimiekkailija oli ketterä jaloistaan ja omasi salamannopeat refleksit. 11-vuotiaana hän joutui elämänsa kamppailuun hänen sairastuttuaan aivokalvontulehdukseen. Sairauden seurauksena häneltä jouduttiin amputoimaan kädet ja jalat, mutta hän ei antanut sen tulla mestaruusunelmiensa tielle. Tinkimättömän työmoraalinsa ansiosta ei mennyt kauaakaan, kun hän nappasi kultamitalin ja inspiroi koko maailmaa.

GLOBAL TEAM TOYOTA
Bebe Vion
mahdoton tarina
4.3.1997
Syntymäaika
Venetsia, Italia
Kotikaupunki
Pyörätuolimiekkailu
Laji
2
Kultamitalit
Pitkän matkan ensimmäinen askel.
Toipuminen ei ollut helppoa, mutta Bebe suhtautui kuntoutukseen samalla tavalla kuin jokaiseen kohtaamaansa haasteeseen: yltiöpositiivisesti. Kolmen kuukauden intensiivisen fysioterapian jälkeen hän otti ensimmäiset askeleensa proteesin avulla. Sillä hetkellä Bebe asetti tavoitteekseen voittaa paralympiakultaa miekkailussa. Tavoitteen saavuttamista epäiltiin - koskaan ennen ei ollut nähty paralympiamiekkailijaa, jolla ei ole käsiä eikä jalkoja. Mutta Bebe ei suostunut kuuntelemaan epäilijöitä. "Antakaa minun yrittää", hän sanoi. Isänsä avulla hän suunnitteli itselleen sopivan florettimiekan, ja vain kolme vuotta myöhemmin hän sai paikan Italian maajoukkueessa.

LUOTA MINUUN.
SINULLA ON KAIKKI,
MITÄ TARVITSET.

Älä kerro tytölle, jolla on miekka, että jokin on mahdotonta.
Kultamitalisti Simone Vannin valmennuksessa Bebe valloitti miekkailumaailman myrskyn lailla. Hän saavutti ensimmäisen maailmancup-voittonsa Montrealissa vuonna 2013 ja ensimmäisen euroopanmestaruutensa vuonna 2014. Jokaisen ottelun myötä Bebe hioi taitojaan ja valmisti itseään vuoden 2016 paralympialaisiin. Riossa päättäväisyys ja kova työ palkittiin. Ensimmäisellä kierroksella häntä vastaan ei voitettu yhtään pistettä, ja kultamitalikamppailussa hän kukisti puolustavan paralympiavoittajan pistein 15-7.

KATSO UUSIN VIDEO
Ensimmäinen askel
kohti mahdotonta.

Alexis Hanquinquant - Para-triathlon

YKSI MAAILMAN PARHAISTA
ALEXIS
HANQUINQUANT
Martin Image

Minulle rohkeus tarkoittaa uskomista itseensä ja sitä, ettei pelkää koetella rajojaan

ALEXIS HANQUINQUANT

Sammumaton intohimo.
Jo nuoresta iästä lähtien Alexis oli kiinnostunut vain yhdestä asiasta: urheilusta. Hän oli yhtä onnellinen syöttäessään läpisyöttöjä tenniskentällä kuin upottaessaan kolmen pisteen heittoja koripallossa. Lopulta hänen energiansa johdatti hänet kamppailulajien pariin, ja vain 24-vuotiaana hän saavutti Ranskan mestaruuden 86 kg:n sarjassa. 195 cm pitkä Alexis oli pelottava vastus jokaiselle kilpakumppanille. Myöhemmin samana vuonna Alexisin elämä muutti traagisesti suuntaa hänen joututtuaan onnettomuuteen työpaikallaan.

GLOBAL TEAM TOYOTA
Alexis Hanquinquantin
mahdoton tarina
28.12.1985
Syntymäaika
Ranska
Maa
Triathlon
Laji
7
Maailman- ja euroopanmestaruudet
Laji, joka oli kuin minulle luotu
Elokuu 2010 asetti Alexisin uuden haasteen eteen. Hän joutui viettämään useita kuukausia sairaalassa leikkaushoitoa vaatineen onnetomuutensa seurauksena. Vaikka hänen oikea jalkansa onnistuttiinkiin pelastamaan, kipu ja ontuminen olivat liian rajoittavia Alexisin kaltaiselle urheilijalle. Lopulta jalka amputoitiin hänen omalla päätöksellään syyskuussa 2013.

Ontuminen lähti, intohimo ei. Hän osallistui ensimmäistä kertaa para-triathlonille vuonna 2015 ja päätti, että hänestä tulee lajin mestari. Tänään hän on moninkertainen para-triathlonin maailman- ja euroopanmestari, ja uusi tavoite siintää jo silmissä: Tokio.

EN OLE
VAMMAINEN,
OLEN
ERILAINEN.

Lapsuuden unelmasta totta.
Alexisin urheilu-ura lähti nopeasti nousuun valmentaja Nicolas Pouleaun kanssa vuonna 2016, mutta hän menetti täpärästi paikan Rio de Janeiron paralympialaisiin, joissa para-triathlon oli ensimmäistä kertaa paralympialajina. Kovan työn ja päättäväisyyden avulla Alexis on voittanut useita kansallisen tason sekä euroopan- ja maailmanmestaruuksia, ja nyt hän on valmis elämänsä haasteeseen. Tähtäimessä on Tokion 2020 paralympialaisten kultamitali.

Toyotan sitoumus

Toyota toimii olympialaisten ja paralympialaisten maailmanlaajuisena yhteistyökumppanina, koska tahdomme innostaa ihmisiä eteenpäin – yli maaliviivan ja yli mahdottoman.

Olemme täydestä sydämestämme sitoutuneet edistämään ihmiskunnan liikkuvuutta. Tästä syystä olemme myös olympialaisten ja paralympialaisten yhteistyökumppani.

Akio Toyoda with his arms open as he gives a passionate speech.
quotation mark begin
Olympialaisten ja paralympialaisten kautta haluamme vahvistaa urheilun voimaa tuoda ihmiset yhteen.
quotation mark end
AKIO TOYODA
Pääjohtaja, Toyota Motor Corporation
GLOBAL TEAM TOYOTA
Tutustu Toyotan yhteistyöurheilijoihin kautta maailman.
Olemme ensimmäinen Kansainvälisen olympiakomitean ja Kansainvälisen paralympiakomitean maailmanlaajuinen virallinen liikkuvuuskumppani sekä Olympic Channel -kanavan perustajajäsen. Katso “Is it Possible” -videosarjamme nähdäksesi, mikä on mahdollista sinun suosikkiurheilulajissasi.
Siirry sivustolle