JPN TAXI
Perinteitä kunnioittavaa mukavuutta
JPN TAXI on Japanissa toimiva taksiyhtiö, joka tarjoaa palveluja laajalle asiakaskunnalle lapsista vanhuksiin tai esim. pyörätuolia käyttäville matkustajille. Yhtiö pyrkii erottumaan autojensa perinteitä kunnioittavan ulkoasun ja toisaalta tarjoamiensa modernien palvelujen avulla. Autot tunnistaa perinteisestä koiai-ulkoväristä (indigonsininen).
Voimalinja
Hybridi
Kulutus
5,2 l/100km
Liukuva takaovi
Moottorikäyttöinen
TUTKIMUS JA TUOTEKEHITYS
Koodinimi: Team Rackshaw.
Koodinimellä “Team Rickshaw” tunnettu Toyotan insinööritiimi sovelsi japanilaista genchi genbutsu -filosofiaa suunnittelutyössä. Käsite tarkoittaa alkulähteille menemistä faktojen löytämiseksi. Ryhmä tarkkaili taksiyhtiöitä, hyvinvointilaitoksia ja asiantuntijoita ympäri Japanin. He teettivät kenttäkyselyitä suurkaupungeissa, suosituissa turistikohteissa, katastrofialueilla ja sairaaloissa. He jopa istuivat taksinkuljettajien vieressä saadakseen ensikäden kokemusta. Kaiken tämän tarkoituksen oli kehittää aiempaa parempia taksipalveluista.
Yksi muotoilukieli, joka palvelee laajaa asiakaskuntaa.
SAAVUTETTAVUUS
Yksi muotoilukieli.
JPN Taxi suunniteltiin ennen muuta saavutettavuus mielessä; sen tarkoitus on palvella mahdollisimman suurta asiakaskuntaa. Se tarjoaa runsaasti sisätilaa sekä mm. irrotettavan pyörätuolirampin. Saavutettavuuden huomioiva muotoilu on ensiarvoisen tärkeää tulevaisuuden edistyksellisten liikkumispalvelujen tuottamiseksi. Uudenlainen taksiauto on nähtävillä Tokion vuoden 2020 olympia- ja paralympiakisoissa.