LQ
Kuvassa konseptiauto.
Uudenlainen tunneside auton ja kuljettajan välillä
Aiemmin rakkautemme autoihin on perustunut niiden kykyyn viedä meidät kaukaisiinkin paikkoihin ja mahdollistaa siten seikkailumme. Nyt edistyksellinen teknologia antaa meille uudenlaisia mahdollisuuksia tarjota asiakkaillemme uusia jännittäviä kokemuksia, jotka sopivat heidän elämäntyyliinsä. Toyota esittelee ylpeänä LQ-konseptiauton, joka kykenee tarjoamaan kuljettajalle juuri hänen liikkumistarpeisiinsa räätälöidyn kokemuksen luoden samalla aivan uudenlaisen tunnesiteen auton ja kuljettajan välille.
Voimanlähde
Sähkömoottori
Sähköajokantama
Noin 300 km
Istuinpaikkoja
4
Yui – tekoäly palveluksessasi
LQ-konseptiauto hyödyntää korkeaa automaatiotasoa sekä muita edistyksellisiä teknologioita uudenlaisen tunnesiteen rakentamiseksi auton ja sen kuljettajan välille. Auton Yui-nimeä kantava tekoäly on suunniteltu oppimaan kuljettajalta ja tuottamaan siten voimakkaasti personoidun liikkuvuuskokemuksen.
Teknologiaa, joka luo mielenrauhaa
Korkean automaatiotason lisäksi LQ-konsepti hyödyntää automaattista pysäköintijärjestelmää, minkä ansiosta auton käyttö on helppoa ja mukavaa. Edistyksellinen, lisätyn todellisuuden tuulilasinäyttö tarjoaa kuljettajalle aiempaa enemmän informaatiota tehden ajosta aiempaa turvallisempaa. Auton edistyksellinen istuinjärjestelmä, joka koostuu lukuisista puhallettavista elementeistä ja on ilmastoitu, on suunniteltu pitämään kuljettaja hereillä tai rentoutuneena kulloisenkin ajotilanteen mukaan.
Intuitiivista viestintää
LQ hyödyntää auton katto- ja mattoalueita jakaakseen tietoa auton ja matkustajien välillä. Auton sisävalaistus muuntuu autonomisen ja manuaalisen ajamisen mukaan, ja lisäksi auton jalkatilaan syttyy erilaisia valoja sen mukaan, kenelle Yui-tekoäly haluaa kohdistaa viestinsä. LQ voi myös välittää esim. tieolosuhteista kertovaa tietoa niin matkustajille kuin auton ulkopuolella oleville henkilöille hyödyntäen auton ajovaloihin asennettua laitteistoa. Järjestelmä kykenee ennakoimaan mm. tien epätasaisuuksia miljoonan mikroskooppisen auton ajovaloihin asennetun peilin avulla.
Saumaton muotoilukieli
LQ:n matkustamon linjat luovat futuristisen, eteenpäin työntyvän silhuetin Yui-tekoälyn ollessa mittariston keskiössä. Muotoilukieli soljuu saumattomasti auton sisätiloista sen ulkoasuun. Linjakkaat sisätilat ovat minimalistiset, ja mm. ilmastoinnin suuttimet on kätketty ritilän taakse. Auton keskikonsoli on 3D-tulostettu, ja ovien lasimateriaali yhdistyy saumattomasti auton sisätiloihin täydentäen elegantin muotoilun.