TOYOTA MIRAI
Kuvassa konseptiauto
Seuraavan sukupolven nollapäästöinen polttokennoauto
Vuonna 2014 esitelty ensimmäisen sukupolven Toyota Mirai todisti vedyn olevan varteenotettava vaihtoehto matkalla kohti puhdasta ja kestävää tulevaisuutta. Sen toimintamatka ja tankkausaika olivat yhtäläiset perinteisen polttomottoriauton kanssa, päästöjen ollessa puhdasta vettä. Konseptimallin pohjalta kehitetty toisen sukupolven Mirai edustaa valtavaa kehitysaskelta polttokennoautoujen kehittelyssä ja matkalla kohti vetyyn perustuvaa, päästötöntä yhteiskuntaa. Elegantti, mutta urheilullinen toisen sukupolen Mirai tarjoaa paitsi entistä pidemmän toimintamatkan, myös selkeästi kehittyneemmät ajo-ominaisuudet.
Vetotapa
Takaveto
Toimintamatka
+ 30 %
Istuinpaikkoja
5
Tyylikäs ja moderni auto, joka tarjoaa entistä mukavamman ajokokemuksen.
Mirai-konseptiauto vastasi tarpeeseen luoda auto, jota asiakkaat haluaisivat ajaa kaikissa tilanteissa, jolla olisi tunteisiin vetoava ja haluttava ulkoasu ja jonka suorituskyky ja ajettavuus toisivat hymyn kuljettajan huulille. Toisen sukupolven Mirain ulkoasu ei jätä toivomisen varaa: sen elegantit mittasuhteet, voimakkaat ja matalat linjat sekä näyttävät renkaat henkivät voimaa ja ainutlaatuisuutta. Uuden Force Blue Multiple Layers -ulkovärin kirkkaus ja syvyys on saavutettu lukemattomien maalikerrosten avulla. Moderni tyyli jatkuu myös auton tilavassa matkustamossa, joka on suunniteltu mukavaan matkantekoon.
Entistä parempi ajettavuus
Mirailla ajaminen on nyt entistäkin nautittavampaa. Auto vastaa herkästi ja ripeästi kuljettajan toivomuksiin ja on ketterä käsiteltävä matalan painopisteen ja jäykän korirakenteen ansiosta. Paranneltu polttokennojärjestelmä tarjoaa paitsi aiempaa pidemmän toimintamatkan, myös aiempaa paremman kiihtyvyyden ja vasteen kuljettajan toivomuksiin. Auto on kevyt ja mukava käsitellä mutkateillä, ja moottoritieajossa kuljettaja voi nauttia poikkeuksellisesta voiman tunteesta kaikilla ajonopeuksilla.
Huippuunsa vietyä polttokennoteknologiaa
Uuden sukupolven Miraissa on täysin uudistettu polttokennojärjestelmä, joka tarjoaa entistäkin enemmän suorituskykyä. Lisäksi auton toimintamatka on kasvanut jopa 30 % mm. aiempaa suuremman vetysäiliön ansiosta.