MAHDOTTOMAT TARINAT

Mahdottomalta tuntuvan aloittaminen ei ole helppoa. Nämä urheilijat kuitenkin todistavat, että kaikki on mahdollista, kunhan vain olemme vapaita liikkumaan.

Andrea Eskau - Paramaastohiihtäjä

Andrea Eskau holds her Nordic skiing poles and looks into the camera in a bull's-eye red racing suit.
SYNTYMÄAIKA

21. maaliskuuta, 1971

KOTIPAIKKA

Apolda, Germany

LAJI

Pyöräily, para-maastohiihto

PARALYMPIALAISET

2008, 2012, 2016
TALVIPARALYMPIALAISET
2010, 2014

SAAVUTA MAHDOTON

Vammaisurheilu oli syntymän jälkeen käytännössä ainoa urheilumahdollisuus Andrealle, mutta nopeasti saksalaisesta voimanpesästä tuli hallitseva tekijä paralympialaisten kesä- ja talvikisojen kentille. Aluksi hän kokeili taitojaan pyörätuolikoripallossa ja laajensi sen jälkeen taitojaan paramaastohiihtoon, para-ampumahiihtoon, pyörätuolikelaukseen ja käsipyöräilyyn.

Tähän mennessä Andrea on voittanut 37 maailmanmestaruusmitalia ja Andrea on 27-kertainen pyöräilyn, para-ampumahiihdon ja paramaastohiihdon maailmanmestari.

"Uhraus ja harjoittelu, joka vaaditaan paralympialaisten kultamitalin voittamiseen on todella valtava. Me Toyotalla olemme ylpeitä saadessamme olla pieni osa Andrean tiimiä."
– Toyota TMG:n suunnittelija

/

Olen saavuttanut useita mitaleja, mutta tärkein saavutukseni urheilijana on olla reilu ja rehellinen kilpakumppani. Mielestäni se on hyvin, hyvin tärkeää.

Andrean peräänantamaton päättäväisyys haastaa mahdollisuuksia innosti Toyotaa lähestymään häntä yhteistyökuvioiden merkeissä vuonna 2012. Olemme työskennelleet läheisesti Andrean kanssa keskittyen mukavuuteen ja nopeuteen luodaksemme hänelle räätälöidyt huippukevyet hiilikuidusta valmistetut pyörät ja kelkat. Ne lisäävät tähtiurheilijamme kilpailukykyä entisestään paralympialaisissa.

Brad Snyder - Parauimari

Although he lost his sight in battle, Brad Snyder directs his eyes up and away as if looking toward a podium with his goggles on his forehead.
SYNTYMÄAIKA

29. helmikuuta, 1984

KOTIPAIKKA

Reno, Nevada, USA

LAJI

Para-uinti

PARALYMPIALAISET

2012, 2016

SAAVUTA MAHDOTON

Vedessä Brad Snyder tuntee itsensä eniten vapaaksi. Hän oppi uimaan Floridassa, kun hän oli vasta taapero. Kilpailemisen hän aloitti 11-vuotiaana. Myöhemmin Bradistä tuli Yhdysvaltojen merivoimien uintiakatemian kapteeni.

"Eläminen näkyvän vamman eli eläminen sokeana täydessä pimeydessä tuntui mahdottamalta muutamia viikkoja onnettomuuteni jälkeen… mutta sitten paralympialaiset muuttivat ajatteluani. Huomasin, että vaikka en voi nähdä, on silti olemassa paljon asioita, joihin pystyn aivan hyvin."

Kun vammautunut Brad palasi kotiin Afganistanista, hänen täytyi oppia selviytymään pimeässä. Hänen perheensä oli hänen tukenaan auttaen tätä, ennen niin osaavaa sotilasta selviytymään sellaisista yksinkertaisista tehtävistä kuin syöminen, pukeutuminen ja kylpyhuoneen löytäminen.

Haluan jakaa tarinani ja innostaa tulevaa urheilijasukupolvea haaveilemaan paikasta paralympialaisten palkintopalilla.

Vain muutamia kuukausia tervehtymisensä jälkeen Brad päätti palata hänelle tutun urheilulajin eli uinnin pariin. Tarkalleen vuoden kuluttua siitä, kun hän sokeutui palveluksessa, hän seisoi jo paralympialaisten palkintopallin korkeimmalla korokkeella tuoden kultamitalin USA:n joukkueelle. Täysin sokeiden uimareiden ryhmässä Brad on nykyisen 100 m vapaauinnin maailmanennätyksen haltija.

Tänään Bradillä on jo uusi tavoite: hän haluaa omaksua uuden lajin ja kilpailla paratriathlonissa Tokiossa 2020.

Toyotan sitoumus

Toyota toimii olympialaisten ja paralympialaisten maailmanlaajuisena yhteistyökumppanina, koska tahdomme innostaa ihmisiä eteenpäin – yli maaliviivan ja yli mahdottoman.

Olemme täydestä sydämestämme sitoutuneet edistämään ihmiskunnan liikkuvuutta. Tästä syystä olemme myös olympialaisten ja paralympialaisten yhteistyökumppani.

Akio Toyoda with his arms open as he gives a passionate speech.
quotation mark begin
Olympialaisten ja paralympialaisten kautta haluamme vahvistaa urheilun voimaa tuoda ihmiset yhteen.
quotation mark end
AKIO TOYODA
Pääjohtaja, Toyota Motor Corporation
TOYOTAN JOUKKUE
Tutustu Toyotan yhteistyöurheilijoihin kautta maailman.
Olemme ensimmäinen Kansainvälisen olympiakomitean ja Kansainvälisen paralympiakomitean maailmanlaajuinen virallinen liikkuvuuskumppani sekä Olympic Channel -kanavan perustajajäsen. Katso “Is it Possible” -videosarjamme nähdäksesi, mikä on mahdollista sinun suosikkiurheilulajissasi
Siirry sivustolle