TOYOTA PARATEKNIIKKA
Toyotan insinöörit ja moninkertainen paralympialaisten kultamitalisti Andrea Eskau ovat ovat muuttaneet käsitystä siitä, mikä on mahdollista pyöräilyssä.
ESITTELYSSÄ
Andrea Eskau
Andrea Eskau on saavuttanut neljä käsipyöräilyn kultamitalia ja yhden hopeamitalin paralympialaisissa. Lisäksi hänellä on neljä kultaa, neljä hopeaa ja kaksi pronssia talviparalympialaisista. Nyt hän toimii yhteistyössä Toyotan kanssa saavuttaakseen vieläkin enemmän.
Paratekniikan voimaa
Roger Kirschner syntyi vasen puoli halvaantuneena. Hänen molemmat vanhempansa olivat kilpa-autoilijoita, ja Roger halusi olla osa perheen vauhdikasta elämäntapaa. Andrea Eskau taas oli vammautunut pyöräilyonnettomuudessa. Se ei kuitenkaan saanut Andreaa hidastamaan vauhtia. Päin vastoin, hän päätti osallistua paralympialaisiin.

Neljä kultamitalia kesäkisoista ja toiset neljä talviparalympialaisista eivät vaikuttaneet Andrean päättäväisyyteen mennä entistä lujempaa. Roger ja Andrea työskentelivät yhteistyössä Toyotan insinöörien kanssa kehittääkseen Andrean käsipyörästä vieläkin paremman. Nyt hänen käsipyöränsä on 30 % aiempaa kevyempi ja se on suunniteltu juuri Andrealle sopivaksi.
Katsoin olemassa olevaa pyörää ja ymmärsin heti, että meidän pitäisi suunnitella täysin uusi ratkaisu. Pyörän rungon tulisi olla jäykempi, mutta kokonaispainon alhaisempi. Suunnittelu on ollut todella inspiroivaa, sillä tässä tapauksessa kilpailija ja kilpailuväline ovat käytännössä yhtä. Andrea on oman liikkumisvälineensä moottori.
Roger Kirschner
Insinööri
The curved, multicolored lines of a Toyota race car reflect track lights. A driver waits behind the wheel.

Liikkumisen teknologiat
Toyotan insinööritiimi päätti hyödyntää TOYOTA GAZOO Racingin kilparadoilla testataamaa tekniikkaa Andrean käsipyörässä. Uusi pyörä on aiempia pyöriä kevyempi, ja sen runko on jäykempi.


Liikkumisen visio
Me Toyotalla uskomme yhdenvertaisuuteen, jonka vapaa liikkuminen mahdollistaa. Andrean kaltaiset nousevat urheilijat ovat vain yksi esimerkki siitä, kuinka Toyota auttaa kaikkia ihmisiä saavuttamaan täyden potentiaalinsa.

Urheilijoille omistautunut
Toyota on työskennellyt yhteistyössä Andrean kanssa jo seitsemän vuoden ajan lukuisten eri projektien, mm. Andrealle yksilöllisesti suunnitellun hiihtokelkan, parissa. Olemme sitoutuneet kehittämään urheilijoillemme välineitä, joita he tarvitsevat tunteakseen liikkumisen voiman ja ilon.


Olympialaiset ja Paralympialaiset
Maailmanlaajuisena Olympia- ja Paralympiayhteistyökumppanina Toyota pyrkii urheilun kautta tukemaan rauhaan perustuvan yhteiskunnan kehittymistä ilman syrjintää, ja sitoutuu vapaan liikkuvuuden kautta luomaan kestävää kehitystä. Toyota, olympialaiset ja paralympialaiset jakavat jatkuvaan parantamiseen ja ihmisten kunnioitukseen liittyvät yhteiset arvot.

Andrea Eskau, käsipyörä.

TOYOTA GAZOO Racing
Toyotan osallistumisella moottoriurheiluun on erityinen tarkoitus: haluamme kehittää paitsi autojamme, myös niitä valmistavien ihmisten mahdollisuuksia. Se on ollut autonvalmistuksemme perusfilosofia jo perustajamme, Kiichiro Toyodan, ajoista alkaen. Autourheilun äärimmäiset olosuhteet paljastavat autojen todelliset mahdollisuudet – sellaisetkin, jotka eivät välttämättä tule esiin arkiajossa. Moottoriurheilu mahdollistaa paitsi äärirajoille menemisen, myös niiden ylittämisen – ja sitä kautta yhä parempien autojen valmistamisen.