POLTTOKENNOBUSSI SORA
kohti puhtaampaa tulevaisuutta vedyn avulla
Tulevaisuuden visiossamme joukkoliikenteen voimanlähteenä ei enää toimi perinteinen polttomoottori vaan polttokenno. Polttokennobussi Sora on jo käytössä Tokiossa, jossa se kuljettaa matkustajia mukavasti ja tyylikkäästi kohti päästötöntä tulevaisuutta. Nimi Sora juontaa juurensa veden kiertokulusta (Sky, Ocean, River, Air).
VOIMANLÄHDE
Toyotan polttokenno-
järjestelmä
TURVALLISUUS
Törmäyksistä varoittava järjestelmä
ISTUINPAIKKOJA
79
Kestävä kehitys
Mukava ja ympäristön huomioiva
Polttokennobussi Soran käyttövoimana toimii puhdas, uusiutuva vety, ja se on esimerkki siitä, mihin tulevaisuudessa voidaan päästä. Kyse ei ole enää vain liikkumisesta paikasta toiseen, vaan liikkumisesta edistyneellä, kestävällä, vastuullisella ja kaikkien saatavilla olevalla tavalla. Tavalla, jossa ainoa sivutuote on vesi.
Sora: Sky, Ocean, River, Air
Teknologia
Älykkäämpää liikkumista
LED-valojen futuristinen muotoilu ja näyttävät ominaisuudet ovat enemmän kuin pelkästään kiinnostava yksityiskohta. Sora-bussit pystyvät nimittäin kommunikoimaan toistensa kanssa “älykkäällä tavalla”, joka säästää energiaa ja tehostaa kuljetuksia. Hätätilojen aikana busseja voidaan myös käyttää energianlähteinä. Ne voivat antaa 235* kWh energiaa. Älykkäisiin ominaisuuksiin kuuluvat myös automaattisesti taittuvat istuimet, silloin kun niillä ei istuta, jolloin tilaa vapautuu esim. rattaille ja seisoville matkustajille.
* Saatavilla oleva teho riippuu mm. käytössä olevan vedyn määrästä.