Toyotan sähköautot

Sähköautoilun edut

Sähköauto nostaa ajamisen mukavuuden ja nautinnon uudelle tasolle. Sähkömoottori tuottaa äänetöntä ja hienostunutta voimaa, ja lisäksi moottorin tarjoama voima ja vääntö ovat välittömästi käytössäsi, minkä ansiosta auto kiihtyy rivakasti.

Monissa suurissa Euroopan kaupungeissa on jo otettu käyttöön erilaisia rajoituksia päästöjen hillitsemiseksi. Sähköautolla voit ajaa myös tällaisilla alueilla.

Ympäristöystävällistä autoilua

Sähköautot toimivat ilman fossiilisia polttoaineita eivätkä ne tuota lainkaan lähipäästöjä - ei hiilidioksidipäästöjä tai haitallisia typen oksideja. Niillä voikin autoilla myös sellaisilla eurooppalaisten suurkaupunkien alueilla, joilla ajamista on päästöjen vuoksi rajoitettu. Sähköautoilu tekee kaupungeistamme puhtaampia ja miellyttävämpiä paikkoja kaikille paremman ilmanlaadun kautta.

Hiilidioksidipäästöjä nolla
Sähköistä menoa

Sähköautoilu on myös hauskaa! Sähkömoottorin tuottama voima ja vääntö vat välittömästi käytössäsi, minkä ansiosta kiihdyttäminen on vaivatonta ja ripeää. Autossa ei ole lainkaan polttomoottoria, ja auton akusto on sijoiteltu niin, että auton painopiste on matalalla, mikä lisää ajamisen nautinnollisuutta. Lisäksi sähköauto tarjoaa miellyttävän ja hiljaisen ajokokemuksen.

/
Edulliset käyttökustannukset

Paitsi että sähköautolla ajaminen on hauskaa, säästät selvää rahaa mm. alhaisemman ajoneuvoveron ansiosta. Useissa maissa, myös Suomessa, valtio tukee sähköauton hankintaa erilaisilla tuilla. Lisäksi sähköauton huoltokulut ovat tavanmoaisia autoja edullisemmat, sillä kuluvia osia on vähemmän. Voit myös heittää hyvästit öljynvaihdoille!

Edulliset käyttökustannukset
Pidä akut ladattuina

Toyotan sähköauton lataaminen on helppoa ja vaivatonta, lataatpa autoasi kotona, työpaikallasi tai yleisestä sähköauton latauspisteestä.

/
Pikalataus Pikalatausasemia löytyy niin suurimmista kaupungeista kuin monilta huoltoasemiltakin.
Käytettäessä 100 kW:n pikalatausasemaa voidaan 50 kWh:n akusto ladata tyhjästä 80 % varaustasoon noin 30 minuutissa, 75 kWh:n vastaava latausaika on n. 45 minuuttia.
/
Julkiset- ja kotilatausasemat Monet kauppakeskukset tarjoavat asiakkaiden käyttöön AC-latausasemia, ja lataaminen tällaisen ulkoisen vaihtovirtalatausaseman kautta on selkeästi nopeampaa kuin esim. pistorasiasta lataaminen kotioloissa. Toyota on tuonut myyntiin omat, sen tiukat laatuvaatimukset täyttävät kotiasennettavat latausasemat sähköautoja varten. Voit ostaa latausaseman autokaupan yhteydessä lisävarusteena avaimet käteen -periaatteella.
Toyota Proace EV 50 kWh -mallin lataus kestää noin 4,75 tuntia 11 kW AC-latausasemalla.*.
/
Lataaminen kotona Sähköauton tai ladattavan hybridin lataaminen onnistuu kotioloissa myös ilman varsinaista kotilatausasemaa auton mukana tulevalla tilapäislatauslaitteella (virta 8A, jännite 230V, teho 1.8kW), mutta emme suosittele jatkuvaa lataamista kotipistorasiasta. Tutustu Toyotan avaimet käteen -periaatteella myytäviin laadukkaisiin kotilatausasemiin.
Toyota Proace EV 50 kWh -mallin lataus kestää noin 20-28 tuntia kotipistorasiasta ladattaessa.75 kWh akun lataus kestää n. 40-42 tuntia*.

*Todellinen latausaika vaihtelee paikallisten olosuhteiden mukaan

Sähköajokantama
Voinko luottaa luvattuun sähköajokantamaan?

Ilmoittamamme sähköajokantamat on mitattu WLTP-syklillä, jonka tavoitteena on kuvata aiempaa NEDC-mittaustapaa tarkemmin todellista toimintamatkaa.

Mitkä asiat vaikuttavat sähköajokantaman pituuteen?

Kuten tavanomaistenkin autojen kohdalla, mm. kuljettajan ajotapa, vauhti, kiihdytykset, maasto, vallitseva lämpötila, ilmastoinnin tai lämmityksen käyttö ja auton kuorman paino vaikuttavat auton toimintamatkaan.

Kuinka pitkälle voin ajaa sähköautollani?

Voit tarkastella jäljellä olevaa sähköajokantamaa mittaristoon sijoitetulta TFT-näytöltä tai multimedialaitteen näytöltä. Autosi ilmoittama sähköajokantama perustuu ajohistoriaasi, akuston latausasteeseen sekä ajo-olosuhteisiin ja päivittyy reaaliajassa.

Miten voin maksimoida sähköajokantaman pituuden?

Kuten tavanomaisenkin auton kohdalla, voit vaikuttaa sähköajokantaman pituuteen mm. ilmastoinnin käyttöä säätelemällä ja keventämällä ajoneuvosi kuormaa.

o Hyödynnä ajoneuvosi mittaristo: seuraa, kuinka paljon energiaa käytät ja pienennä kulutusta pienillä ajotavan muutoksilla.
o Hyödynnä Eco-ajotila: hiukan vähemmän tehoa, mutta pidempi toimintamatka.
o Aseta vaihteenvalitsin B-asentoon: B viittaa jarrutukseen (Braking). Kun ajat B-vaihteella, autosi kerää erityisen paljon jarrutusenergiaa talteen hidastamalla voimakkaasti, kun nostat jalan kaasupolkimelta.
o Lämmitä tai jäähdytä matkustamo jo ennen lähtöä: lämmitykseen tai jäähdytykseen hyödynnetään silloin esim. kotilatausasemastasi saatavaa sähköä.

Sähköajokantama
Aina ajan tasalla

Sähköautosi tarjoaa sinulle paljon informaatiota. Voit mm. tarkastella kulutusta ja jäljellä olevaa sähköajokantamaa mittaristosi TFT-näytöltä tai multimedialaitteen näytöltä.

/

Usein kysyttyjä kysymyksiä sähköautoilusta

Onko sähköautolla ajaminen taloudellista?

Kun hyödynnät Eco-ajotilaa, minimoit energiankulutuksen ja maksimoit sähköajokantaman.
Eco-ajotilassa sähkömoottori antaa hiukan vähemmän energiaa eikä autosi reagoi niin herkästi kaasupolkimen painalluksiin. Hyödynnä Eco-ajotilaa etenkin kaupunkiajossa, jossa ajetaan alhaisemmilla nopeuksilla eikä tehoja tarvita niin paljon.
Ehjät ja hyväkuntoiset renkaat eivät ole pelkästään turvallisuustekijä, vaan niillä on vaikutusta myös sähköautosi energiankulutukseen ja tehokkutteen.

Mitkä sähköauton osat kaipaavat säännöllistä huoltoa?

Kuten tavanomaistenkin autojen kohdalla, myös sähköautossa on kuluvia osia - kuten pyyhkijät, jotka täytyy aika ajoin vaihtaa. Lisäksi sähköauton jäähdytysneste on vaihdettava säännöllisesti, jotta akusto pysyy kunnossa.

Kuinka paljon sähköauton lataaminen maksaa?

Sähkö hinnoitellaan kilowattituntien perusteella, ja maksamasi hinta riippuu siitä, paljonko sähkö maksaa alueellasi. Arvioidaksesi lataamisen kustannukset, kerro sähkön kilowattitunnin hinta autosi akun koolla.

Miten voin ladata sähköautoani, jos minulla ei ole kotilatausasemaa?

Taloyhtiöt: monet taloyhtiöt tarjoavat latausaseman asukkaiden käyttöön.
Julkiset latausasemat: latausasemaverkosto kasvaa jatkuvasti. Mm. monet kauppakeskukset tarjoavat maksuttomia latausasemia asiakkaiden käyttöön.
Työpaikat: yhä useampi työpaikka tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuuden ladata sähköautoa työpäivän aikana.

Säilyttääkö sähköautoni akku tehonsa?

Valitettavasti kaikkien akkujen teho heikkenee jonkin verran ajan kuluessa. Sähköautoissa akun tehon heikkeneminen on kuitenkin hyvin pientä.

Onko sähköauto kalliimpi kuin tavanomainen auto?

Sähköautojen hankintahinta on usein tavanomaisen auton hankintahintaa korkeampi, mutta alhaisten käyttökustannusten ja veroetujen vuoksi kokonaiskustannukset ovat usein jopa tavanomaista autoa edullisemmat. Monissa maissa, myös Suomessa, valtio tukee sähköauton hankintaa erityisellä tuella.

Onko kaikissa sähköautoissa samanlaiset latauspistokkeet?

Auton ja latausaseman liitännän voi tehdä eri tyyppisillä kaapeleilla ja pistokkeilla. Valinta tehdään yleensä sähkövirran tyypin (vaihto- tai tasavirta) ja alueen perusteella. Euroopassa ja kaikkien Euroopassa myytyjen Toyota-mallien standardi on seuraava:

» vaihtovirralle Mennekes-pistoke (Type 2)
» sekä vaihto- että tasavirralle CCS2- pistoke

Lue lisää Toyotan sähköautoista

Toyota WeThe15 WeThe15 WeThe15 on Kansainvälisen Paralympiakomitean koordinoima maailmanlaajuinen kampanja, jonka tarkoituksena on – urheilun välityksellä – tuoda esiin vammaisten henkilöiden yhteiskunnalliseen asemaan liittyviä kysymyksiä, puheenaiheita ja epäkohtia. Vahingon sattuessa Vahingon sattuessa Sattuiko Toyotallesi vahinko? Toyota Vakuutus tarjoaa sinulle nopean ja tehokkaan korvausten ratkaisun. Monissa tapauksissa voit saada apua ottamalla yhteyttä paikalliseen Toyota-korjaamoon, joka saattaa jo tuntea sekä sinut että autosi. Para School Day Para School Day Me Toyotalla uskomme, että kaikki on mahdollista, kunhan vain olemme vapaita liikkumaan. Uskomme myös, että liikkumisen riemu kuuluu kaikille. Toyota on Kansainvälisen Paralympiakomitean maailmanlaajuinen yhteistyökumppani, ja toteutamme yhteistyötä paikallisella tasolla Suomen Paralympiakomitean kanssa #StartYourImpossible-teeman ympärillä mm. Para School Day -koulukiertueen mahdollistamisessa. Camry Hybrid Business Camry Hybrid Business Elegantti muotoilu, edistyneet teknologiaratkaisut ja 218 hv hiljaista hybridivoimaa. Ylellinen Camry Hybrid ruokkii kaikkia aisteja.