Viisi huikeaa Land Cruiser -seikkailua

Äärimmäisen luotettavuutensa ansiosta Toyota Land Cruiserilla on monien sydämessä aivan erityinen asema. Esittelemme sinulle muutamia seikkailuja ja saavutuksia, joiden ansiosta Land Cruiser on lunastanut itselleen paikan autoilun historiassa.

/
1. Dakar-rallin menestysvuodet


Land Cruiser rakastaa haasteita ja luotettavuudestaan kuululla neliveto-Toyotalla on pitkä ja menestyksekäs historia julmuudestaan tunnetussa 15-päiväisessä ja 5 280 mailia (8 448 km) pitkässä aavikkorallissa. Vuonna 1996 Team Araco osallistui ralliin kahdella Land Cruiserilla ja otti luokassaan (Unmodified Diesel) palkintopallin kaksi korkeinta sijaa. Viisi vuotta myöhemmin, vuonna 2001, Land Cruiser vietti mallin 50-vuotisjuhlia, jota Team Araco juhlisti voittamalla luokkamestaruuden jälleen kerran. Vuonna 2005 Toyota Team Land Cruiser Auto Body osallistui ensimmäistä kertaa autonvalmistajana. Land Cruiserit nappasivat  jokaisessa osallistumassaan sarjassa palkintopallisijoitukset. Vuonna 2014 kaksi 200-sarjan Land Cruiseria ottivat kaksoisvoiton Dakarin tuotantoautojen sarjassa.

2. Seitsemänvuotinen maailmanympärimatka


Vuosina 2006-2013 sveitsiläinen seikkailijapariskunta Paul ja Birgitta Böhlen Jüni kiersivät maailmaa 70-sarjan Land Cruiserilla. He vierailivat 63 eri maassa ja auton matkamittariin kertyi noin 278 000 kilometriä. Puolimatkasta he lähettivät viestin Toyota Euroopalle: ”Land Cruiser on paras auto maapallon ympäriajoon.”

/
/
3. Maapallon kiertämisen maailmanennätys


Jos luulit, että kukaan ei pysty lyömään Paulin ja Birgitan huikeaa ennätystä, luulit väärin. Emil ja Liliana Schmid pääsivät Guinessin Ennätystenkirjaan matkustamalla ympäri maailmaa keskeytymättä 30 vuotta. Lokakuusta 1984 heinäkuuhun 2014 pari oli ajanut 688 200 kilometriä yhdellä ja samalla 60-sarjan Land Cruiserilla. Pariskunta on vieraillut 180 alueella tai maassa eikä heillä ole lainkaan pysyvää osoitetta. Heidän elämänsä on todellakin tien päällä.

4. Ennätyksellinen koulukyyti


Vuonna 2013 Ed Durgan ja hänen isänsä Graham taittoivat yhdessä ennätyksellisen pitkän, yli 19.000 km koulumatkan 100-sarjan Land Cruiserilla. Parin seikkailu alkoi Little Greenistä Berkshirestä ja päättyi McGillin yliopistoon Kanadan Montrealiin, josta Ed oli saanut valtiotieteellisen opiskelupaikan. Maailman pisimmän koulukyydin varrelle sattui 40 kaupunkia 14 eri maassa. Reitti kulki läpi Venäjän, Kazakstanin, Mongolian ja Kiinan ennen kuin auto pakattiin rahtilaivaan jatkaakseen matkaa läpi Yhdysvaltojen ja Kanadan. Matkan pituudesta huolimatta kaikki sujui erinomaisesti ja ainoa takaisku oli yksi renkaan puhkeaminen ja perille saavuttiin elokuussa 2013.

/
/
5. Näkyvyyttä ja rahaa vammautuneille veteraaneille


Huhtikuussa 2014 entinen merijalkaväen sotilas Chris Short, Domenic Senger-Schenk sekä elokuvantekijä Laurence Cameron matkasivat lähes 7 400 km Afganistanista Länsi-Sussexin Goodwoodiin. He keräsivät rahaa Mission Motorsport-hyväntekeväisyysjärjestölle, joka auttaa veteraanien kuntoutuksessa ja yhteiskuntaan sopeuttamisessa. Chris ajoi matkan moottoripyörällä ja Domenic ohjasti Land Cruseria. Miehet tulivat perille 27. kesäkuuta juuri sopivasti Goodwoodin kuuluun Festival of Speed –tapahtumaan. Goodwoodin Toyota-standyllä Chris kommentoi: ”Olen hyvin onnellinen, hyvin väsynyt ja nyt todellakin maistuisi kupillinen teetä!” Ryhmä sai tempauksellaan kerätyksi veteraaneille peräti 22 000 puntaa.

Lue lisää

Toyota talvikuntotesti Toyota talvikuntotesti Ei siitä mihinkään pääse. Päivät käyvät yhä pimeämmiksi ja kylmemmiksi. Talvi on tulossa. Se tuo sekä sinulle että autollesi monia uusia haasteita. Tarkasta muutama tärkeä kohde ja Toyotasi on valmis talven haasteisiin. Toyotan nelivetolähettiläs matkalla halki Euroopan. Toyotan nelivetolähettiläs matkalla halki Euroopan. Lähdimme seikkailuun yhdessä valokuvaaja Johan Lolosin kanssa apunamme Toyotan nelivedot Hilux ja Land Cruiser. 10 syytä, miksi Toyota Hilux valloittaa maailmaa. 10 syytä, miksi Toyota Hilux valloittaa maailmaa. Keräsimme yhteen ennätyksiä rikkovia, hyödyllisiä tai pelkästään hulluja tarinoita ylivertaisen Hiluxin matkalta. Tässä siis 10 syytä Hiluxin ylivoimaan. Valitse itse varmuus Valitse itse varmuus Tutustu tosielämän Toyota-tarinoihin. Huomaat, että Toyota on valmis, minne ikinä haluatkin mennä.