Toyota FV2

Mielialaa kuvastava tulevaisuuden konseptiauto

”Hauska ajaa” -filosofiaamme ilmentävä FV2 tuo esiin tulevaisuuden maailmaa, jossa kuljettaja ja auto ovat yhteydessä toisiinsa sekä fyysisesti että henkisesti. Side vahvistuu ajokilometrien myötä. FV2:n ulkonäkö on kuin suoraan futuristisesta Hollywood-elokuvasta!

Tulevaisuus on hauska

Kiinnität ensimmäisenä huomiosi ajoasentoon. Koska ohjauspyörää ei ole, FV2:ta hallitaan kuljettajan vartalon liikkeillä, vaistovaraisesti nojaamalla eteen, taakse, vasemmalle tai oikealle päin.

Yhdistettyä turvallisuutta

Julkiseen liikennetietojärjestelmään yhteydessäolo tarkoittaa sitä, että ajaminen on hauskuuden ohella turvallista. Muista ajoneuvoista on lisäksi mahdollista saada monenlaista turvallisuustietoa, jolloin esimerkiksi risteysten kuolleiden kulmien vaarat on vältettävissä.

Toyota Heart Project -hankkeen sisällön myötä FV2:n ja kuljettajan yhteistyö voi kehittyä ajokilometrien myötä. Tämä tutkimushanke pyrkii kasvattamaan ihmisen ja keinoälyn välisen kommunikaation ymmärrystä siten että puheen ja kuuntelemisen tapaan myös ajonaikaisia ilmaisuja ja eleitä sekä ajohistoriaa voitaisiin hyödyntää ajoneuvon ja kuljettajan välisen kommunikaation parantamiseen.

/
Fyysinen ja henkinen yhteys

Puheen- ja kuvantunnistusta hyödyntämällä FV2 pystyy tunnistamaan kuljettajansa mielialan ja tietojärjestelmään kerätty ajohistoria auttaa ajoneuvoa suosittelemaan ajoreittejä. FV2 pystyy jopa arvioimaan kuljettajansa ajotaidon, joka huomioidaan ajotekniikan toiminnassa. Tällä tavoin toimien kuljettajan ja ajoneuvon välinen side tiivistyy ja yhteistyön laatu kehittyy jatkuvasti.

Mielialasi mukaan

Lopuksi, jotta voisit antaa FV2:lle oman persoonallisen leimasi, ajokin korin väriä ja ulkoisen näyttöalueen sisältöä voi vapaasti vaihdella kuvastamaan mielialaasi ja vahvistamaan entisestään yhteyttä ajokin ja sinun välillä.

Onko tässä malli tulevaisuuden autoyksilöinnistä? Tarkkaillaanpa asian kehittymistä…

/
Toyota FV2 concept

Geneva Motor Show 2014