Toyota T-Mate

Turvallista matkantekoa

T-Mate on koko joukko innovatiivisia turvavarusteita, jotka auttavat sinua autoilemaan turvallisemmin. Lisäksi kattava turvavarustelu suojaa myös muita tiellä liikkujia. Toyota on sitoutunut liikenneturvallisuuden lisäämiseen - missiomme on tehdä liikenneonnettomuuksista historiaa.

TOYOTA SAFETY SENSE
TÖRMÄYKSENESTOJÄRJESTELMÄ (PCS)

Pre-Collision-järjestelmä tarkkailee edessä olevaa tietä ajoneuvojen, jalankulkijoiden ja pyöräilijoiden varalta ja tekee tarvittaessa automaattisen hätäjarrutuksen. Ajoneuvon havaitessaan järjestelmä antaa sekä visuaalisen että äänivaroituksen kuljettajalle ja/tai matkustajille. Jos etäisyys edessä olevaan ajoneuvoon pienenee yhä ja törmäys muuttuu väistämättömäksi, turvavöiden törmäyskiristimet ja törmäystä edeltävä jarrutus aktivoituvat automaattisesti.

Katso video

LIIKENNEMERKKIEN TUNNISTUSJÄRJESTELMÄ (RSA)

Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä tarkkailee edessä olevia liikennemerkkejä. Voimassa olevat nopeusrajoitukset ja ohituskiellot tunnistetaan kameran avulla ja näytetään kuljettajalle mittariston monitoiminäytöllä. Järjestelmä myös varoittaa tarvittaessa kuljettajaa sekä visuaalisesti että äänivaroituksilla.

Katso video

MUKAUTUVA VAKIONOPEUSSÄÄDIN

Mukautuva vakionopeussäädin säilyttää nopeuden ja etäisyyden edellä ajavaan autoon ilman, että kuljettajan täytyy koskea polkimiin. Mikäli edellä ajavan auton nopeus hidastuu, järjestelmä laskee nopeutta automaattisesti tai tarvittaessa jopa pysäyttää auton. Vastaavasti auto nostaa automaattisesti nopeuden ennalta säädettyyn nopeuteen liikenteen mukaisesti. Vakionopeussäädin toimii yhdessä liikennemerkkien tunnistusjärjestelmän kanssa, jolloin kuljettaja voi helposti mukauttaa ajoneuvon nopeuden vallitsevan nopeusrajoituksen mukaiseksi.

Katso video

KAISTAVAHTI

Kaistavahti on suunniteltu erityisesti turvaamaan moottoritieajoa. Se pitää autosi keskellä kaistaa, ja mikäli autosi alkaa ohjautua pois kaistalta, ohjausavustin palauttaa auton takaisin keskelle kaistaa.

Katso video

AUTOMAATTISET KAUKOVALOT (AHB)

Automaattiset kaukovalot optimoivat näkyvyyden kaikille yöllä ajaville kuljettajille. Järjestelmä käyttää tuulilasiin asennettua kameraa tunnistamaan vallitsevan valon määrän. AHB erottaa valonlähteet kirkkauden, värin, sijainnin, muodon ja liikkeen avulla. Ajoneuvon kaukovalot vaihtuvat automaattisesti kaukovaloilta lähivaloille, kun järjestelmä havaitsee edellä ajavan tai vastaantulevan ajoneuvon.

Katso video

PYSÄKÖINNIN AVUSTAMINEN
TOYOTA TEAMMATE -PYSÄKÖINTIAVUSTIN

Järjestelmä auttaa kuljettajaa pysäköimään turvallisesti kontrolloimalla ohjausta, vaihteistoa* sekä jarru- ja kaasupolkimien käyttöä. Se voi jopa tallentaa muistiinsa sellaiset vakiopysäköintipaikkasi, joita ei ole merkitty viivoilla.

*Ei manuaalivaihteiston yhteydessä

Katso video

PANORAAMAKAMERA (PVM)

Pysäköiminen on helpompaa ja turvallisempaa panoraamakamerajärjestelmän avulla. Järjestelmä tarjoaa 360 asteen kuvan auton ympäriltä neljän eri kameran avulla.

PERUUTUSVAHTI AUTOMAATTISELLA JARRUTUSTOIMINOLLA (RCTAB)

Kätevä apuri tarkkailee oikealta ja vasemmalta saapuvaa risteävää liikennettä, kun peruutat pois pysäköintiruudusta. Järjestelmä varoittaa kuljettajaa saapuvasta ajoneuvosta ja jarruttaa tarvittaessa törmäyksen välttämäiseksi.

Katso video

ÄLYKÄS PYSÄKÖINTITUTKA JARRUTUSTOIMINNOLLA (ICS)

Älykäs turvavälivaroitin varoittaa kuljettajaa auton edessä tai takana olevista kohteista ja jarruttaa tarvittaessa törmäyksen välttämiseksi.

Katso video

AJON AVUSTAMINEN
KUOLLEEN KULMAN VAROITIN (BSM)

Kuolleen kulman varoitin kuljettajaa vierellä olevista autoista, jotka eivät ehkä näy taustapeilissä. Toiminto on hyödyllinen etenkin ohitustilanteissa.

Katso video

MUKAUTUVAT AUTOMAATTISET KAUKOVALOT (AHS)

Automaattiset kaukovalot optimoivat näkyvyyden kaikille yöllä ajaville kuljettajille. Järjestelmä käyttää tuulilasiin asennettua kameraa tunnistamaan vallitsevan valon määrän. Ajoneuvo varjostaa kaukovalot edellä ajavan tai vastaantulevan ajoneuvon kohdalla, jottei häikäistymistä tapahdu.

Katso video

Kuljettaja on aina vastuussa turvallisesta ajamisesta.
Turvajärjestelmien toimivuus saattaa riippua mm. sääolosuhteista, eivätkä ne poista kuljettajan vastuuta.
Huomaathan, että turvavarustelun sisältö ja saatavuus vaihtelevat mallin ja varustetason mukaan. Varmista autosi turvavarustelu joko omistajan käsikirjasta tai jälleenmyyjältäsi.

LUE LISÄÄ

Laske Toyota Easy Osamaksu -kuukausierä haluamallesi Toyota-mallille. Laske Toyota Easy Osamaksu -kuukausierä haluamallesi Toyota-mallille. Helppokäyttöisellä laskurilla löydät itsellesi sopivan kuukausierän ja siihen sopivan Toyota-mallin. Tulevaisuuden käyttövoimat Tulevaisuuden käyttövoimat Mikä seuraavan auton käyttövoimaksi? Autojen käyttövoimakeskustelu käy kuumana. Autoalan asiantuntija muistuttaa, ettei ole yhtä oikeaa ratkaisua, vaan jokaisen oma käyttötarve ratkaisee. Monenlaisille vaihtoehdoille on paikkansa tulevaisuudessakin. Yaris WRC oli jälleen kotiteiden kuningas Yaris WRC oli jälleen kotiteiden kuningas Sunnuntaina päättynyt Rally Finland tarjosi viihdettä ja vauhdin hurmaa koko rahalla. TOYOTA GAZOO Racingin rallitiimi nappasi jälleen kotirallista voiton, kun Elfyn Evans ja Scott Martin ajoivat upeasti voittoon Keski-Suomen nopeilla sorateillä. TOYOTA GAZOO Racingin rallitiimi mestaruusjahdissa TOYOTA GAZOO Racingin rallitiimi mestaruusjahdissa 19 erikoiskoetta, reilut 287 km sorarallitykitystä sekä maailman paras ralliyleisö. Siinä pähkinänkuoressa seitsemänkymppisiään juhliva Suomen MM-ralli. Tervetuloa seuraamaan kotirallia 1.-3.10.2021.