Löydä jälleenmyyjäsi
Ota yhteyttä Toyotaan
Tilaa Toyota-uutiskirje
MyToyota

Polttokennoteknologia

Uusi askel kohti liikenteen kestävää kehitystä

Polttomoottorin käytön sijaan polttokennoautossa (Fuel Cell Vehicle, FCV) on voimanlähteenä yksikkö, joka tuottaa sähköä vedystä ja ilman sisältämästä hapesta.

Nollapäästöt

Pelkkää puhdasta vettä pakoputkestaan päästävä polttokennoauto ei ainoastaan tarjoa nollapäästöjä, vaan FCV on myös hyvin energiatehokas. Sen tarvitsemaa vetyä voidaan tuottaa uusiutuvalla energialla, kuten aurinko- ja tuulivoimalla.

Pelkkää puhdasta vettä pakoputkestaan päästävä polttokennoauto.
Sydämeltään hybridi

Polttokennon sydämessä hyödynnetään vuosia kehittämämme hybridiautotekniikan ratkaisuja. Molemmissa autotyypeissä voimanlähteet toimivat tandempyörän tapaan.

Hitailla ajonopeuksilla, kuten kaupunkiajossa, FCV toimii kuin täyssähköauto, eli akkuun varatun sähköenergian voimin. Autoa hidastettaessa sähkömoottori toimii laturina, joka syöttää jarrutusenergiaa akkuun.

Korkeammilla ajonopeuksilla akkuenergiaa ei enää käytetä, vaan polttokenno tuottaa yksi ajamiseen tarvittavan sähköenergian. Korkeampaa tehoa tarvittaessa, kuten kiihdytysten aikana, akkuenergialla avustetaan polttokennoa ja molemmat sähkömoottorit toimivat hyvässä yhteistyössä.

Sydämeltään hybridi
Kestävä tulevaisuus

Toimintaan liittyvien tavoitteiden, kuten kylmäkäynnistyvyyden saavuttaminen jopa -30 °C pakkasessa, edesauttaa kestävään liikkumiseen liittyvän visiomme toteutumista laaja-alaisesti niin pian kuin mahdollista.

FCHV-4
Fuel cell -konseptimalli FCV-R

FCV-R -konseptimme sai maailman ensi-iltansa Tokion autonäyttelyssä 2011. Se viitoitti tietä sarjatuotantomalliselle polttokennoautolle.

Aerodynaamisen korin sisään oli sovitettu aiempia FCV-testimalleja pienempi polttokennoyksikkö ja kaksi vetytankkia sijaitsivat auton lattiarakenteen alla. Matkustamo- ja tavaratilat maksimoitiin käytännöllisen perheauton aikaansaamiseksi.

Kahden vetytankin mahdollistama 700 kilometrin toimintamatka ilman haitallisia pakokaasupäästöjä herätti laajalti yleisön kiinnostuksen.

FCV-R
Fuel cell concept FCV

Sähkönsininen FCV on uraauurtava vetykäyttöinen konseptiautomme, ja iloksemme voimme kertoa sen tulevan yleiseen myyntiin tietyillä markkina-alueilla vuonna 2015.

Autoon on istutettu maailman parhaan energiatiheyden omaava polttokenno ja tehokas jännitteen muunnin. Näiden avulla FCV tarjoaa parempaa suorituskykyä matalammalla hinnalla. Konseptimallin toimintamatka yhdellä tankkauksella on vähintään 500 kilometriä, sen tankkaaminen vie vain kolme minuuttia ja autoon mahtuu neljä henkilöä matkatavaroineen.

Hämmästyttävää on, että täyteen tankattuna FCV-konsepti voi syöttää tavallisen kotitalouden tarvitsemaa sähköä yli viikon normaalitarpeen ajan.

Polttokennoauto

Lisää tästä aiheesta

Luonnon monimuotoisuus Luonnon monimuotoisuus Halu säilyttää elämän monimuotoisuus on yksi Toyotan ensisijaisista tavoitteista. Investoimme sekä aikaa että pääomaa säilyttääksemme planeettamme monipuolisen ja kauniin kasvi- ja eläinkunnan. Ajatukset tulevaisuudessa Ajatukset tulevaisuudessa “Jätetään lapsillemme parempi maailma” ei ole tyhjä lupaus Toyotalle. Se on käyttövoima, joka kannustaa meitä luovuuteen, yhteistyöhön, esteiden murtamiseen sekä tarjoamaan oman panoksemme kestävään kehitykseen. Bensiini- ja dieselmoottorit Bensiini- ja dieselmoottorit Samaan aikaan, kun kehitämme uusia vaihtoehtoisia moottoreita ja voimalähteitä, investoimme myös perinteisiin bensiini- ja dieselmoottoreihin tehdäksemme niistä entistä puhtaampia ja tehokkaampia. Aja puhtaammin ja turvallisemmin Aja puhtaammin ja turvallisemmin Voimme kaikki vaikuttaa ajotavallamme sekä päästömääriin että polttoaineenkulutukseen. Toyotalla on tarjota sinulle koko joukko vihjeitä ja ohjeita riippumatta siitä, ajatko hybridillä tai tavallisella autolla.