Löydä jälleenmyyjäsi
Ota yhteyttä Toyotaan
Tilaa Toyota-uutiskirje
MyToyota

Ympäristöteknologioiden strategia

Ympäristövaikutusten minimointiin liittyvät parannukset

1900-luvulla tapahtunut maailmanlaajuinen teollistuminen ja teknologian kasvu sekä autoistuminen ja väkiluvun kasvu johtivat siihen, että fossiilisten polttoaineiden kulutus kasvoi valtavasti. Tänä päivänä meillä on kolme ympäristöön ja energiaan liittyvää haastetta: öljyn korvaavan energiamuodon löytäminen, hiilidioksidipäästöjen pienentäminen ja ilmansaasteiden ehkäiseminen.

Vaihtoehdot öljylle

Öljyjalosteet ovat tällä hetkellä autojen pääasiallisia polttoaineita, mutta meneillään oleva vaihtoehtoisten polttoaineiden tutkimus- ja kehitystyö voi muuttaa tämän. Erilaisia tekniikkaratkaisuja, kuten pistokehybridissä sekä täyssähkö- ja polttokennoautoissa nähdyt toteutukset, ovat tärkeitä jotta uusia energiamuotoja voidaan hyödyntää. Vaikka kysyntä öljyä korvaaville tuotteille kuten kaasulle, sähkölle ja vedylle on kasvussa, on jokaisella energiatyypillä myös haittapuolia.

Vaikka sähkömoottori onkin hyötysuhteeltaan paljon tehokkaampi kuin polttomoottori, nestemäisten polttoaineiden etuna on edelleen niiden korkea energiatiheys. Aivan viimeisinkin litium-ioni-akkutekniikka pystyy tuottamaan vain viidenneksen energiaa vastaavan painoiseen bensiinimäärään.

Akkujen kustannukset aiheuttavat myös kovan haasteen. Saavuttaaksemme Japanin Kauppa- ja teollisuusministeriön vuodelle 2030 asettaman haasteen innovatiivisen tekniikan kehitykselle, pystymme vaivoin saavuttamaan akkutekniikalla kilpailukykyisen tason verrattuna bensiiniautoihin.

Energiamuotojen vertailu
Keskipisteessä hybridi

Jatkaessamme erilaisten autotyyppien kehitystyötä, keskitymme perinteiseen autotekniikkaan ja hybridimalleihin. Näihin ratkaisuihin pohjautuen kehitämme seuraavan sukupolven automalleja, jotka hyödyntävät vaihtoehtoisia polttoaineita kuten kaasua, sähköä ja vetyä.

Saavuttaaksemme parannuksia hyötysuhteeseen, maksimoimme voimanlähteen tuottaman energian käytön esimerkiksi pudottamalla auton massaa ja kontrolloimalla energiankäyttöä polttoainetta säästävillä ratkaisuilla. Sellaisia ovat esimerkiksi latauksen järkevä ohjaus ja sammutusautomatiikka.

Hybridin edut
Jatkuvaa parantamista

Omaamme pitkän historian perinteisten autonmoottorien kehitystyöstä. Vuosien mittaan olemme tuottaneet laihaseos- ja suorasuihkutusbensiinimoottoreita sekä common rail –dieselmoottoreita. Vaihtoehtoisiin polttoaineisiin liittyen olemme kehittäneet esimerkiksi maakaasu- ja sähköautoja.

Insinöörit voivat väitellä siitä, mikä on paras moottorityyppi, mutta he kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että hybridi on tulevaisuuden autoilun ytimessä. Kehitämme näitä avainteknologioita yrityksemme sisällä mahdollisimman kustannustehokkaasti ja tuomme niitä markkinoille viipymättä.

Hybridi on tulevaisuuden avainteknologia

Toimme jo vuonna 2002 rajoitetun määrän paineistettua vetyä käyttäviä polttokennoautoja myyntiin. Vuonna 2015 aiomme lanseerata aiemmin Tokion autonäyttelyssä esitellyn FCV-mallin (Fuel Cell Vehicle) yleiseen myyntiin.

toimintasäde ajoneuvotyypeittäin

Lisää tästä aiheesta

Luonnon monimuotoisuus Luonnon monimuotoisuus Halu säilyttää elämän monimuotoisuus on yksi Toyotan ensisijaisista tavoitteista. Investoimme sekä aikaa että pääomaa säilyttääksemme planeettamme monipuolisen ja kauniin kasvi- ja eläinkunnan. Ajatukset tulevaisuudessa Ajatukset tulevaisuudessa “Jätetään lapsillemme parempi maailma” ei ole tyhjä lupaus Toyotalle. Se on käyttövoima, joka kannustaa meitä luovuuteen, yhteistyöhön, esteiden murtamiseen sekä tarjoamaan oman panoksemme kestävään kehitykseen. Bensiini- ja dieselmoottorit Bensiini- ja dieselmoottorit Samaan aikaan, kun kehitämme uusia vaihtoehtoisia moottoreita ja voimalähteitä, investoimme myös perinteisiin bensiini- ja dieselmoottoreihin tehdäksemme niistä entistä puhtaampia ja tehokkaampia. Aja puhtaammin ja turvallisemmin Aja puhtaammin ja turvallisemmin Voimme kaikki vaikuttaa ajotavallamme sekä päästömääriin että polttoaineenkulutukseen. Toyotalla on tarjota sinulle koko joukko vihjeitä ja ohjeita riippumatta siitä, ajatko hybridillä tai tavallisella autolla.