Bensiini- ja dieselmoottorit

Investointeja perinteisiin moottoreihin ja puhtaampaan tulevaisuuteen

Samaan aikaan, kun kehitämme uusia vaihtoehtoisia moottoreita ja voimalähteitä, investoimme myös perinteisiin bensiini- ja dieselmoottoreihin tehdäksemme niistä entistä puhtaampia ja tehokkaampia.

Perinteisten moottoreiden asema

Perinteinen polttomoottori tulee jatkossakin säilyttämään asemansa tärkeänä voimanlähteenä seuraavien 20–30 vuoden ajan. Toyotan Ympäristötavoite 2050 -julkaisun mukaan tavoitteenamme on vähentää CO2-päästöjä 90 % vuoden 2010 tasoon verrattuna. Onnistuminen edellyttää perinteisten moottoreiden suorituskyvyn merkittävää parantamista sekä seuraavan sukupolven matala- tai peräti nollapäästöisten moottoreiden kehittämistä ja laajaa käyttöönottoa.

Investoimme toimintatapoihin ja tekniikoihin, joiden avulla voimme hyödyntää polttoaineen maksimaalisesti viimeiseen pisaraan, ja joiden avulla bensa- ja dieselmoottorimme saavuttavat hyvin alhaiset päästötasot. Uusien moottoriratkaisuiden avulla pääsemme erinomaisen tasapainon taloudellisuuden ja suorituskyvyn välillä. Näissä ratkaisussa meitä auttaa pitkäaikainen kokemuksemme hybridivoimayksiköistä, joissa olemme yhdistäneet polttomoottorin sähkömoottoriin.

Jokainen pisara talteen

Poltto- ja dieselmoottoreiden haasteena on hyödyntää polttoaineen teho maksimaalisesti viimeiseen pisaraan. Jos polttoaineenkulutusta onnistutaan vähentämään, myös päästöt vähenevät ja ilman laatu pysyy parempana. On muutamia ratkaisuja, joiden avulla moottorimme voivat saavuttaa tämän tavoitteen. Palamisprosessia voidaan tehostaa, jolloin polttoainetta kuluu vähemmän. Moottoria voidaan keventää ja liikkuvien osien välistä kitkaa voidaan vähentää. Kehittääksemme moottoreitamme kevyemmäksi olemme ottaneet käyttöön uusia materiaaleja kuten hartseja ja muoveja. Olemme myös yhdistäneet yksittäisistä osista laajempia, kevyempiä ja mitoiltaan pienempiä kokonaisuuksia. Kitkan vähentämiseksi olemme luoneet moottorin sisäisiä erikoispinnoitteita ja kehittäneet uusia entistä parempia voiteluaineita.

Priusin neljännen sukupolven hybridijärjestelmään kuuluva polttomoottori osoittaa, mitä on saavutettavissa. Moottori on yli 40 % termodynaamisella hyötysuhteellaan maailman energiatehokkain bensiinimoottori. Tämä tarkoittaa, ettei lämmöntuottoon kulu turhaa energiaa ja näin voimaa on enemmän tarjolla vetäville pyörille. Vaikka tämä moottori on osa hybridijärjestelmää, olemme saavuttaneet vastaavia etuja myös uuden sukupolven perinteisissä moottoreissa, erityisesti Aurisin, Yarisin ja Aygon 1,2 ja 1,0-litraisissa moottoreissa.

Parempi polttoainetaloudellisuus on saavutettavissa myös tehokkaammin ohjatulla polttoaineensuihkutuksella, älykkäämmällä venttiilienohjauksella sekä palotilan paremmalla muotoilulla. Uuden sukupolven polttomoottorimme pystyvät käyttämään erilaista toimintatiloja erilaisissa ajo-olosuhteissa. Esimerkiksi käynnistyksessä ja maantieajossa voidaan soveltaa hybridikokemuksestamme saatuja oppeja.

Polttoainesäästöjä ei tehdä vain moottoritilassa. Virtaviivaisen muotoilun avulla autojemme ilmanvastus on pienentynyt, joka sekin vuorostaan pienentää polttoaineenkulutusta.

Turbotekniikka kehittyy

Turbotekniikan avulla pienistäkin moottoreista saadaan enemmän tehoa samalla, kun polttoaineenkulutus ja CO2-päästöt vähenevät. Yhtälön onnistuminen vaatii kuitenkin huolellista suunnittelua. Uusissa huipputehokkaissa moottoreissamme olemme onnistuneet yhdistämään nuo kaksi asiaa. Nämä pienikokoiset moottorit painavat vähemmän kuin niiden vapaasti hengittävät sisaret. Seikka, joka jo sinällään vähentää polttoaineenkulutusta.

Toyota on onnistunut kehittämään turbodieseleihinsä myös entistä tehokkaampia suorasuihkutusratkaisuja. Niiden ansiosta moottoreiden lämpöhyötysuhde, vääntöominaisuudet sekä polttoainetaloudellisuus on parantunut. Dieseliemme uusi palamis- ja jälkikäsittelytekniikka vähentää merkittävästi NOx-päästöjä ja auttaa pitämään ilman puhtaampana.

Lue lisää:

Ajatukset tulevaisuudessa Ajatukset tulevaisuudessa “Jätetään lapsillemme parempi maailma” ei ole tyhjä lupaus Toyotalle. Se on käyttövoima, joka kannustaa meitä luovuuteen, yhteistyöhön, esteiden murtamiseen sekä tarjoamaan oman panoksemme kestävään kehitykseen. Aja puhtaammin ja turvallisemmin Aja puhtaammin ja turvallisemmin Voimme kaikki vaikuttaa ajotavallamme sekä päästömääriin että polttoaineenkulutukseen. Toyotalla on tarjota sinulle koko joukko vihjeitä ja ohjeita riippumatta siitä, ajatko hybridillä tai tavallisella autolla. Toyota näyttää tietä vähäpäästöiseen tulevaisuuteen Toyota näyttää tietä vähäpäästöiseen tulevaisuuteen Vallankumouksellinen Toyota Mirai on saapunut. Polttokennoratkaisunsa avulla se vie maailmaa kohti pienempien päästöjen aikakautta. Toyota Prius Plug-in testattiin tosielämässä. Toyota Prius Plug-in testattiin tosielämässä. Ennen kuin Toyota toi Prius Plug-in-mallit markkinoille, testasimme niitä kolmen vuoden ajan 200 eurooppalaisen autoilijan kanssa. Tutustu tuloksiin.