1. Discover Toyota
 2. Beyond Zero
 3. Matkalla pidemmälle
Toyota palvelee

Kohti yhdenvertaisia unelmia

Tekstin koko

A+A-

Leo-Pekka Tähti kirjoitti 13-vuotiaana kirjeen, jossa hän haki tukea paraurheiluharrastukseensa. Tuki myönnettiin ja yksi Suomen menestyksekkäimmistä urheilu-urista sai alkunsa. Nyt on aika tukea seuraavaa sukupolvea, sillä oikea-aikainen tuki voi muuttaa kaiken.

Suomessa on pysyvästi liikkumis- ja toimintarajoitteisia henkilöitä yli 700 000. Se on noin 15 % koko väestöstä. Siksi me Toyotalla haluamme rakentaa maailmaa, jossa jokaisella on yhdenvertainen mahdollisuus liikkua.

Olemme Suomen Paralympiakomitean pitkäaikainen kumppani. Tuemme paraurheilua ja kehitysvammaisten henkilöiden Special Olympics -toimintaa.

 • Sisältö on kuunneltavissa ruudunlukuohjelmalla

Para-stipendien hakuaika on päättynyt

Toyota on tehnyt lahjoituksen Paralympiarahastoon, ja jaamme yhteistyössä Paralympiakomitean kanssa 500–2 000 euron para-stipdendejä.

Stipendien hakuaika on nyt päättynyt - lämmin kiitos kaikille tukea hakeneille! Paralympiakomitea on henkilökohtaisesti yhteydessä para-stipendien saajiin, ja stipendien saajat julkistetaan kevään aikana.

Tutustu Leo-Pekan tähdittämään videoon

 

 

Katso video Opens in new window

”Nuorempien paraurheilijoiden tukeminen on minulle kunnia-asia. Meistä jokainen tarvitsee tukea jossain vaiheessa.”

 • Leo-Pekka Tähti

Näin tehtiin Leo-Pekka Tähden video

Kutsuimme joukon paraurheilun ystäviä tapaamaan Leo-Pekka Tähteä ja mukaan ratakelauslegendan videoon. Kiitämme kuvauslokaatiosta Olympiastadionia ja sen virallista yhteistyökumppania LänsiAutoa, joka toimii myös Toyota-jälleenmyyjänä.

Esikuvana ratakelaaja Leo-Pekka Tähti

Leo-Pekka Tähti sai toivomaansa taloudellista tukea ollessaan 13-vuotias ja hänestä tuli lopulta maailman nopein ratakelaaja. Toyotan yhteistyöurheilijana Tähti on toiminut vuodesta 2017 saakka. Tutustu Leo-Pekan tarinaan, hänen tämänhetkisiin kuulumisiinsa ja siihen, miksi hän haluaa olla mukana tukemassa nuoria paraurheilijoita.
Lue haastattelu

Beyond Zero – Matkalla pidemmälle

Beyond Zero kuvastaa tapaamme toimia nyt ja kohti tulevaa. Rakennamme sen avulla maailmaa, jossa liikkuminen on parempaa kaikille. Tänä vuonna menemme nollapäästöjäkin pidemmälle, kohti entistäkin monimuotoisempia ja yhdenvertaisia liikkumisen mahdollisuuksia.

Riko Rajoja

Toyotan innovaatiot ovat helpottaneet ihmisten elämää jo yli 85 vuoden ajan. Nyt olemme asettaneet itsellemme päämääristä suurimman: tahdomme mahdollistaa liikkumisen vapauden koko ihmiskunnalle.


 • Vapaus nauttia matkasta

  Täyssähköinen i-RIDE-konseptiauto on suunniteltu erityisesti pyörätuolia käyttäville. Esteettömän sisäänpääsyn ja ainutlaatuisen istuinten asettelun lisäksi auton ohjaus sauvaohjaimella mahdollistaa ajamisen vapauden laajalle käyttäjäjoukolle.


 • Kevennä viimeisen kilometrin kuormaa

  Tyylikkäät ja ympäristöystävälliset Walking Area -sähkökulkuneuvot on suunniteltu ketteriksi liikkumisvälineiksi kaupunkeihin. Niiden avulla on helppo taittaa kulloisenkin reitin viimeinen osuus.


 • Vapaus kilpailla

  Me uskomme, että kaikki on mahdollista, kunhan ihmiset vain ovat vapaita liikkumaan. Toyota toimii olympialaisten ja paralympialaisten maailmanlaajuisena yhteistyökumppanina, koska tahdomme innostaa ihmisiä eteenpäin – yli maaliviivan ja yli mahdottoman.


 • Vapaus kaikille

  APM (Asseccible People Mover) on kehitetty esteettömäksi liikkumisvälineeksi kuljettamaan ihmisiä Tokion olympia- ja paralympiakisojen tapahtumapaikkojen välillä.