1. Autot
 2. Toyota bZ4X
Toyota palvelee

Toyota bZ4X - sähköauto Toyotan tapaan

Uudistunut Toyota bZ4X rakentuu Toyotan pitkälle, lähes 25 vuoden kokemukselle akkujen kehitystyöstä, minkä ansiosta tämä malli tarjoaa jopa 416–512 kilometrin* sähköajokantaman. Mallivuoden 2024 autoissa on entistä tehokkaampi latauksenaikainen lämmitystoiminto, joka hyödyntää auton lämmityslaitetta.

Toyota bZ4X on varma valinta heille, jotka arvostavat erinomaisia ajo-ominaisuuksia, tilavia sisätiloja sekä kattavaa varustelua. 

Täyssähköinen Toyota bZ4X

Toyota bZ4X:n muotoilussa täyssähköauton puhdaslinjainen, sulava ja samalla voimakas ulkodesign yhdistyy crossoverin varmaan olemukseen. Innovatiivinen Toyota bZ4X onkin ainutlaatuinen yhdistelmä varmaa suorituskykyä ja päät kääntävää muotoilua. Toyota bZ4X on saatavilla sekä etu- että nelivetoisena.

arrow right
arrow left
 • Moderni crossover

  Mallin aerodynaamisen suunnittelun ansiosta auton ilmanvastus on pieni ja ajo aina sulavan hiljaista.

 • Vaivatonta lataamista

  Lataus on helppoa, vaivatonta ja täysin turvallista siihen tarkoitettujen latauskaapeleiden avulla – lataat sitten kotilatausasemasta, pikalatausasemasta tai pistorasiasta.

 • Rauhaisa, tilava, ylellinen

  Satiiniset yksityiskohdat, pohjoismaisia vivahteita mukailevat tekstuurit ja millintarkka viimeistely tuovat Toyota bZ4X:n sisustukseen aitoa laadun tuntua

 • Älykäs ohjaamo

  Toyota Smart Connect tai Toyota Smart Connect+ -mediakeskus sisältää versiosta riippuen joko 8- tai 12,3-tuumaisen kosketusnäytön, äänikomennot sekä langattoman älypuhelimen integrointimahdollisuuden.

 • Turvallisuus vakiona

  Toyota bZX on varustettu Toyota Safety Sense -turvajärjestelmällä, joka sisältää laajan kirjon erilaisia ajoa tukevia sekä turvallisuutta lisääviä toimintoja.

 • Avarat sisätilat

  Matkustusmukavuuden keskiössä ovat takaistuinten runsaat jalkatilat ja kokonaan tasainen lattia.

 • Akkuturva

  Sähköautojen ajoakuille myönnetään 10 vuotta / 1 milj. km kattava Toyota määräaikaishuollon aktivoima EV-akkuturva.

POST https://aph-webcarconfig.toyota-europe.com/v1/grade-selector/fi/fi?modelId=7fb7f6d1-dbbc-4886-98ea-d1856e3815db&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwqMO0BhA8EiwAFTLgINXtnP3PsDe9Wklc6jryzt15wra48LyjQ3Kj6ys9kmnKOOfhgpv7bxoCvcUQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Forced client side injection based on cached strategy

Huoleton tapa autoilla, kuukauden sitoutumisajalla

KINTO Flex -palvelun kautta saat Toyota bZ4X -mallin käyttöösi kuukaudeksi tai pidemmäksikin aikaa.
Tutustu (Opens in new window)
 • Ylelliset sisätilat

  Toyota bZ4X -mallin puhdaslinjainen, sulava ja samalla voimakas ulkodesign yhdistää sekä täyssähköauton että crossover-mallin parhaat ominaisuudet. Mallin pitkä akseliväli mahdollistaa erinomaiset ja avarat sisätilat loistavine kuormankuljetuskykyineen. 

   

 • Erinomainen ajettavuus, nelivedon kyvykkyys

  Toyota bZ4X on ensimmäinen malli, joka valmistetaan erityisesti täyssähköautoille kehitetylle e-TNGA -alustarakenteelle. Tämä  uusi alustarakenne tuo TNGA-arkkitehtuurista tutun joustavuuden nyt myös täyssähkömalleille. Matala korkeajänniteakku sijoittuu ajoneuvon lattian alle muodostaen näin osan korirakennetta. Matala painopiste, optimaalinen painojakauma ja korin korkea vääntöjäykkyys takaavaat nautinnollisen ja tarkan ajettavuuden, tilavat sisätilat ja merkittävän lähtökohdan kaikista tärkeimmälle ominaisuudelle: turvallisuudelle.

  Ja kuten kaikki muutkin osat Toyota-autoissa, sähköautojemme akustot on suunniteltu kestämään - vielä 8 vuoden käytön jälkeen akustot kykenevät saavuttamaan 70 % alkuperäisestä kapasiteetistaan. Sähköautojen ajoakuille myönnetään lisäksi Toyota-määräaikaishuollon aktivoima 10 vuotta / 1 milj. km kattava EV-akkuturva.

  Saatavilla oleva AWD- X-Mode -älykäs nelivetojärjestelmä tarjoaa erinomaiset maasto-ominaisuudet.

Toyota bZ4X:n lataaminen on helppoa

Missä ikinä kuljetkin, Toyota bZ4X:n lataaminen onnistuu vaivattomasti. Akuston lataamiseksi on kolme vaihtoehtoa: 150 kW:n DC-pikalatausasemalla 80 % varaustaso on saavutettavissa nopeimmillaan noin 30 minuutissa*, minkä lisäksi voit ladata autoasi kotilatausasemasta tai tilapäisesti tavallisesta pistorasiasta. 80 % varaustason saavuttamisen jälkeen lataaminen hidastuu DC-lataustavalla akun suojelemiseksi. Tutustu latausaikalaskuriimme arvioidaksesi latausaikasi erilaisissa olosuhteissa.
 • Sähköauton vakiovarusteet

  Toyota bZ4X-mallin vakiovarusteisiin kuuluvat latauslaite kotitalouspistokkeeseen (suko/mennekes) 8 A /5m, sekä latauskaapeli AC latausasemaan (mennekes/mennekes) 32 A /7,5m.

 • Kotilatausasemat

  Sähköauton akun lataaminen onnistuu kotioloissa joko pistorasiasta auton mukana tulevalla tilapäislatauslaitteella tai kotiasennettavasta latausasemasta. Turvallisuussyistä emme kuitenkaan suosittele jatkuvaa lataamista pistorasiasta. Kiinteä Toyota-latausasema on älykäs ja pistorasialatausta nopeampi latausvaihtoehto kotitalouden tarpeisiin. Toyota on tuonut myyntiin omat, sen tiukat laatuvaatimukset täyttävät kotiasennettavat latausasemat sähköautoja varten. Toyota-latausasemalla voit ladata sähköautosi akun täyteen 6,5 - 10 tunnissa**. Voit ostaa latausaseman autokaupan yhteydessä lisävarusteena avaimet käteen -periaatteella.

 • Julkiset latausasemat

  Pikalatausasemia löytyy suurimmista kaupungeista ja mm. monilta huoltoasemilta. DC-pikalatausasemasta latausteho on jopa 150 kilowattia, jolloin pikalataus tapahtuu nopeasti – 80 prosentin varaustaso on saavutettavissa nopeimmillaan jopa noin 30 minuutissa*. 80 % varaustason saavuttamisen jälkeen lataaminen hidastuu DC-lataustavalla akun suojelemiseksi. Lähimpänä olevat pikalatausasemat löytyvät helposti MyT-applikaation avulla.

 • MyToyota ja etähallinta

  MyToyota-älypuhelinsovellus tarjoaa monia uusia innovatiivisia ominaisuuksia, joiden avulla voit muun muassa tarkastaa akun varaustason, ajastaa latauksen ja hallita autoasi etänä – voit esimerkiksi avata tai lukita autosi ovet sovelluksen avulla. MyToyota-sovelluksesta löytyy myös Smart-lataus eli Toyota Charging Network. Smart-latauksen avulla latausasemien hakeminen, avaaminen ja latausistuntojen maksaminen onnistuu helposti sovelluksen kautta.

*Latausteho ja -aika on mitattu kontrolloidussa ympäristössä ja vakiolämpötilassa. Toteutuneet arvot saattavat poiketa mitatusta. Suurin hetkellisesti saavutettava latausteho voi poiketa selvästi keskimääräisestä lataustehosta. Latausteho voi olla merkittävästi tavanomaista matalampi esim. Suomen talviolosuhteissa. Lataustehoon ja -aikaan vaikuttavat mm. käytetty latauspiste, auton käyttö, akuston varaus, lämpötila ja peräkkäisten latausten tiheys. Toyota bZ4X:ssä yhden vuorokauden (24 tuntia) aikana tehtävien DC-latausten määrä on rajoitettu noin neljään DC-latauskertaan. Noin neljän DC-latauksen jälkeen auto rajoittaa merkittävästi lataustehoa suojatakseen akkua.

**Mallin 11 kW:n kolmivaihteisella sisäisellä latauslaitteella. Lataustehoon ja -aikaan vaikuttavat mm. käytetty latauspiste, auton käyttö, akuston varaus, lämpötila ja peräkkäisten latausten tiheys.

Akun lämpötila lataustapahtuman alkaessa ** Arvioitu minimi latausaika Arvioitu keskimääräinen latausteho

40 °C

40 min

75 kW

30 °C

30 min

100 kW

25 °C

30 min

100 kW

20 °C

35 min

85 kW

10 °C

45 min

67 kW

0 °C

60 min

50 kW

-10 °C

90 min

33 kW

-20 °C

110 min

27 kW

-30 °C 

140 min

21 kW


*Arvioitu latausaika lähes tyhjästä 80 %:iin saakka (max. noin neljä DC-latausta 24 tunnin sisällä). 
Latausaika on vain ohjeellinen ja voi vaihdella myös muiden tekijöiden kuin akun lämpötilan vuoksi (esim. latauspisteen ominaisuuksien ja latauskentän kuormitusasteen takia). Käytettäessä My Room -moodia, latausaika voi pidentyä tai lataus ei välttämättä tule valmiiksi haluttuna aikana.


**Ulkoilman lämpötila ja akun lämpötila eivät ole aina täysin samat, vaan akun lämpötila vaihtelee esimerkiksi ulkolämpötilan tai käyttöhistorian takia.

 • Multimedia

  Nauti Toyota bZ4X:n edistyksellisistä multimediapalveluista ja älykkäistä liitettävyysominaisuuksista. Toyota Smart Connect -multimedialaite sisältää muun muassa joko 8- tai 12-tuumaisen kosketusnäytön, äänikomennot sekä langattoman älypuhelimen integrointimahdollisuuden. Smart Connect tarjoaa kuljettajalle vaivattoman käyttökokemuksen, joka pysyy aina ajan tasalla langattomien päivitysten ansiosta.

Edistykselliset turvallisuusvarusteet

Toyota bZ4X on varustettu T-Mate -järjestelmällä, joka yhdistää uusimman sukupolven Toyota Safety Sense -turvavarustelun muihin älykkäisiin ajoavustimiin. Turvallisuusvarusteisiin sisältyy mm. automaattinen hätäjarrutustoiminto, mukautuva vakionopeudensäädin, liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä sekä Pre-Collision (PCS) - järjestelmä ajoneuvon, jalankulkijan ja pyöräilijän tunnistuksella sekä hätäväistöavustimella. Lisäksi mallistossa on saatavilla myös muita turvallisuutta ja mukavuutta lisääviä turvallisuusvarusteita
 • Pre-Collision -järjestelmä (PCS)

  Pre-Collision -järjestelmä sisältää mm. kiihdytyksenhallintatoiminnon, mikä pyrkii estämään esim. liian voimakkaan kiihdytyksen aiheuttamia peräänajoja. Lisäksi PCS-järjestelmä sisältää risteävän liikenteen varoitus- ja jarrutustoimintoja ohjaavan logiikan risteysajossa ja käännyttäessä.

 • Mukautuva vakionopeudensäädin (DRCC)

  Mukautuva vakionopeudensäädin mahdollistaa saman ajonopeuden säilyttämisen ilman että kuljettajan tarvitsee koskea polkimiin. Mikäli etäisyys edellä olevaan autoon vähenee, se hiljentää auton vauhtia ja säilyttää saman etäisyyden edellä ajavaan autoon.

 • Kuolleen kulman varoitin (BSM)

  Saatavilla oleva kuolleen kulman varoitin varoittaa kuljettajaa vierellä olevista autoista, jotka eivät ehkä näy taustapeilissä. Toiminto on hyödyllinen etenkin ohitustilanteissa kaistaa vaihdettaessa.

 • Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä (RSA)

  Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä tarkkailee edessä olevia liikennemerkkejä. Voimassa olevat nopeusrajoitukset ja ohituskiellot tunnistetaan kameran avulla ja näytetään kuljettajalle mittariston monitoiminäytöllä. Järjestelmä varoittaa myös tarvittaessa kuljettajaa sekä visuaalisesti että äänivaroituksilla.

Toyota bZ4X Galleria

Usein kysytyt kysymykset

WLTP-toimintamatka on virallinen, vakio-olosuhteissa suoritettu laboratoriomittaus. Toyota noudattaa alan standardisoitua testimenetelmää (WLTP) täsmällisesti. Todellinen toimintamatka määräytyy useiden eri muuttuvien tekijöiden, mm. ajotavan, ajonopeuden, lämpötilan ja tieolosuhteiden mukaan.

Toyota bZ4X -malli tarjoaa jopa 416–512 km* sähköajokantaman yhdellä latauksella.

 

*Sähköajokantama ja sähkönkulutus on mitattu WLTP-standardin mukaisesti kontrolloidussa ympäristössä. Toteutuneet arvot saattavat poiketa mitatusta. Sähköajokantamaan ja sähkönkulutukseen vaikuttavat ajotapa sekä muut tekijät mm. lämpötila, tieolosuhteet, liikenne, ajoneuvon kunto, varustelu, kuorma ja matkustajien määrä. Tutustu toimintamatkalaskuriimme arvioidaksesi autosi toimintamatkan erilaisissa olosuhteissa.

ECO MODE -ajotilan valitseminen vaikuttaa auton kaasupolkimen vasteeseen sekä sähkömoottorien ohjaukseen, pyrkien tehostamaan energiankulutusta ja pidentämään toimintamatkaa. Lisäksi tämä ajotila ottaa automaattisesti käyttöön lämmitys- ja ilmastointijärjestelmän energiatehokkaan ECO-toimintatilan. Voit vähentää autosi energiankulutusta myös välttämällä matalia rengaspaineita, ylimääräistä kuormaa ja epätasaista ajotapaa.

Voit ladata autoasi julkisesta latausasemasta, kotiin asennettavasta kotilatausasemasta tai tilapäisesti pistorasiasta. MyT-mobiilisovelluksen avulla löydät helposti julkiset latausasemat koko Euroopan alueella.

Käytä auton mukana toimitettua kaapelia ladataksesi auton helposti, mukavasti ja turvallisesti joko julkisesta latausasemasta, kotilatausasemasta tai tilapäisesti pistorasiasta.

Akuston 80 prosentin varaustaso on saavutettavissa nopeimmillaan jopa 30 minuutissa* 150 kW:n DC-pikalatausasemasta ja kotilatausasemalla 6,5 - 10 tunnissa riippuen kotilatausasemalle tarjolle olevasta tehosta. 80 % varaustason saavuttamisen jälkeen lataaminen hidastuu DC-lataustavalla akun suojelemiseksi.

 

*Latausteho ja -aika on mitattu kontrolloidussa ympäristössä ja vakiolämpötilassa. Toteutuneet arvot saattavat poiketa mitatusta. Suurin hetkellisesti saavutettava latausteho voi poiketa selvästi keskimääräisestä lataustehosta. Latausteho voi olla merkittävästi tavanomaista matalampi esim. Suomen talviolosuhteissa. Lataustehoon ja -aikaan vaikuttavat mm. käytetty latauspiste, auton käyttö, akuston varaus, lämpötila ja peräkkäisten latausten tiheys. Toyota bZ4X:ssä yhden vuorokauden (24 tuntia) aikana tehtävien DC-latausten määrä on rajoitettu noin neljään DC-latauskertaan. Noin neljän DC-latauksen jälkeen auto rajoittaa merkittävästi lataustehoa suojatakseen akkua. Tutustu latausaikalaskuriimme arvioidaksesi latausaikasi erilaisissa olosuhteissa.

Sähköautoilu voi itse asiassa säästää kukkaroasi pitkässä juoksussa. Sinun ei tarvitse enää maksaa polttoaineesta, ja kotilatausaseman avulla voit ladata autosi akuston edullisella kotitaloussähköllä. Lisäksi sähköauton huoltokulut ovat tavanomaisia autoja edullisemmat, sillä kuluvia osia on vähemmän.

Hybridiautoissa on kaksi moottoria, polttomoottori ja sähkömoottori, jotka toimivat saumattomassa yhteistyössä. Toyotan itselataavaa hybridiä ei tarvitse ladata lainkaan. Täysin lähipäästötön sähköauto sen sijaan toimii yksinomaan sähkömoottorin varassa, ja sen akusto täytyy ladata.

Sähköautomme ovat yhtä luotettavia ja kestäviä kuin muutkin Toyota-autot. Lisää mielenrauhaa tuo säännöllisesti huollettujen sähköautojen akustoille myöntämämme 8 vuoden / 160 000 km takuu. Sähköautojen ajoakuille myönnetään lisäksi Toyota-määräaikaishuollon aktivoima 10 vuotta / 1 milj. km kattava EV-akkuturva. Koskee henkilöautoja, ei hyötyajoneuvoja.

Lue lisää aiheesta:

Tarjoukset ja kampanjat

Tutustu ajankohtaisiin tarjouksiin ja kampanjoihin
Ei aktiivisia kampanjoita

Rahoitusetu vai renkaat?

Valitse sinulle sopivin Toyotan kesäetu: talvirenkaat kevytmetallivantein kaupan päälle tai Toyota Easy Osamaksu -rahoitus 3,49 % korko + kulut*.

Toyota-mallit nopeaan toimitukseen

Tarjoamme nyt erän uusia Toyotan henkilöautoja ja hyötyajoneuvoja nopeaan toimitukseen. Autojen arvioitu toimitusaika on neljä viikkoa. 

Toyotan latausverkosto

Toyotan latausverkko antaa pääsyn yhteen Euroopan suurimmista latausverkostoista. Voit etsiä latausasemia ja katsoa kunkin latausaseman tiedot, kuten käytettävyyden, latausnopeuden ja pistoketyypit reaaliajassa.
Lue lisää (Opens in new window)

*Sähköajokantama ja sähkönkulutus on mitattu WLTP-standardin mukaisesti kontrolloidussa ympäristössä. Toteutuneet arvot saattavat poiketa mitatusta. Sähköajokantamaan ja sähkönkulutukseen vaikuttavat ajotapa sekä muut tekijät, mm. lämpötila, tieolosuhteet, liikenne, ajoneuvon kunto, varustelu, kuorma ja matkustajien määrä. Tutustu toimintamatkalaskuriimme arvioidaksesi autosi toimintamatkan erilaisissa olosuhteissa.

**Latausteho ja -aika on mitattu kontrolloidussa ympäristössä ja vakiolämpötilassa. Toteutuneet arvot saattavat poiketa mitatusta. Suurin hetkellisesti saavutettava latausteho voi poiketa selvästi keskimääräisestä lataustehosta. Latausteho voi olla merkittävästi tavanomaista matalampi esim. Suomen talviolosuhteissa. Tutustu latausaikalaskuriimme arvioidaksesi latausaikasi erilaisissa olosuhteissa.