1. Discover Toyota
  2. Environmental sustainability
Toyota palvelee

Vastuuntuntoista ympäristötoimintaa

Ympäristotyötä paremman paremman tulevaisuuden puoletsta

Ympäristöstä huolehtiminen on Toyotan tekemisen ytimessä. Ympäristö on osa kaikkea sitä, mitä Toyota on ja mitä se tekee. Olemme sitoutuneet vähentämään liiketoimintamme ympäristövaikutuksia ja kehitämme jatkuvasti teknologioita, tuotteita ja toimintatapoja, jotka ovat ympäristöystävällisempiä ja jotka hyödyttävät koko yhteisöä.

Toyota voi olla ylpeä ympäristösaavutuksistaan. Olimme ensimmäinen autoyhtiö, joka otti käyttöön yksityiskohtaisen ajoneuvojen osien kierrätystoiminnan. Olimme ensimmäinen yritys, jonka tehdas ei tuottanut lainkaan jätettä kaatopaikalle. Toimme markkinoille myös ensimmäisen massamarkkinoille tarkoitetun hybridiauton sekä nollapäästöisen vetykäyttöisen henkilöauton. Olemme saavuttaneet jo paljon, mutta haluamme saavuttaa vielä enemmän ja innostaa myös muita. Haluamme asettaa itsellemme uusia, entistä haastavampia ympäristötavoitteita ja rakentaa tulevaisuudesta vieläkin paremman.

Parempaa liikkuvuutta kaikille

Kestävän kehityksen lähestymistapamme keskittyy "Yhä parempaan liikkuvuuteen kaikille". Haluamme avata asiakkaille uusia mahdollisuuksia, muuttaa elämää parempaan suuntaan ja tuoda uusia löytöjä. Uskomme, että kun olet vapaa liikkumaan, kaikki on mahdollista. "Start your impossible" -kampanjamme ilmentää tätä visiota: osallistava liikkuvuusyhteiskunta kaikille, myös vanhuksille ja liikuntarajoitteisille. Liikkumisen tulee olla kaikkien saatavilla.

Edelläkävijänä Toyotan on kannettava vastuunsa sekä ympäristön suojelemisesta että sen kehittämisestä.

Toyota Motor Europella on pitkät perinteet paikallisen tuotannon tukemisessa, vaurauden ja työllisyyden luomisessa sekä taitojen kehittämisessä yhteisöissämme. Tänään voimme ylpeänä sanoa, että olemme Euroopassa laillinen paikallinen toimija, jolla on 20 000 työntekijää, 9 tuotantolaitosta, T&K- ja suunnittelutoimintaa sekä 29 myynti- ja markkinointiorganisaatiota 53 maassa. 8 kymmenestä Euroopassa myydystä mallista on paikallisesti valmistettuja.

 

Vaikka meillä on visio yhteiskunnasta, ymmärrämme, että yhteiskunnalla on puolestaan odotuksia meitä kohtaan. Voidaksemme täyttää ja ylittää ne kuuntelemme ja teemme yhteistyötä kaikkien sidosryhmiemme kanssa ymmärtääksemme heidän tarpeitaan. Luomme kestäviä kumppanuuksia yhteisöjemme kanssa. Keskitymme toimintojemme ja toimitusketjumme jatkuvaan parantamiseen yhteistyössä työntekijöidemme ja toimittajiemme kanssa. Keskinäisen tuen, avoimen viestinnän ja parhaiden käytäntöjen jakamisen avulla varmistamme, että toimittajamme pystyvät toimittamaan korkeimmalla tasolla ja säilyttämään kilpailukykynsä.

Kestävää kehitystä

Uskomme, että osaamisemme täyden potentiaalin hyödyntäminen antaa meille mahdollisuuden jatkaa kestävää kasvuamme ja edistää samalla koko Euroopan taloutta. Pyrimme parantamaan yhteisöä ja yhteiskuntaa. Asettamalla ihmiset kaiken toimintamme ytimeen, pyrimme todella toteuttamaan kestävän yhteiskunnan sopusoinnussa ihmisten ja luonnon kanssa.

Toyotan ympäristötavoite 2050

Vuonna 2015 tehtyyn Toyota Ympäristötavoite 2050 –julkaisuun sisältyy kuusi osa-aluetta, jotka ohjaavat kaikkea toimintaamme. Ne liittyvät uusien tuotteiden ja teknologioiden markkinoille tuomiseen, mutta antavat samalla meille mahdollisuuden oppia ja vähentää toimintamme ympäristövaikutuksia.
Lue lisää