1. Voimalinjat
 2. Itselataava Hybridi
Toyota palvelee

Toyotan itselataava hybridi

Toyotan itselataava hybriditeknologia on ehtinyt jo viidenteen sukupolveen, ja hybridiautojamme on myyty yli 23 miljoonaa kappaletta ympäri maailman. Toyota on ylivoimaisesti suosituin hybridivalmistaja myös Suomessa. Toyotan itselataavat hybridit ovat sähköistäneet Suomen tiet ja taajamat: arvion* mukaan hybrideillämme ajetaan vuosittain 150 miljoonaa ajokilometriä pelkällä sähköllä.

Miksi valita Toyotan hybridi?

Täyshybridi on erinomainen valinta autoilijalle, joka haluaa pienemmän kulutuksen ja alhaisemmat päästöt sekä jopa 50 % sähköajoa. Itselataavan hybriditeknologian ansiosta autoa ei tarvitse ladata, joten autoilu on helppoa ja vaivatonta. Toyotan hybridit ovat tehokkaita ja tarjoavat vahvaa ajamisen nautintoa sekä vakaata voimaa kaikilla nopeuksilla. Mielenrauhaa tuo kattava takuu. Toyota myöntää Toyota-merkkihuollossa huolletuille hybridiautoille 10 vuoden / 350 000 km Toyota hybridiakkuturvan. 

Toyota hybridimallisto

Miten hybridi toimii?

Toyotan hybridiautoja ajetaan kuin mitä tahansa automaattivaihteista autoa. Toyotan itselataavissa hybridiautoissa on kaksi moottoria: bensiinikäyttöinen polttomoottori ja sähkömoottori, ja ne työskentelevät saumattomassa yhteistyössä. Liikkeellelähtö tapahtuu aina sähkömoottorin voimalla, ja voit rullata sähköllä myös matkanopeuksissa. Taloudellinen bensiinimoottori käynnistyy automaattisesti, kun sitä tarvitaan, mutta aina kun mahdollista, auto kulkee vain sähkömoottorin voimalla. Toyotan itselataavalla täyshybridillä ajat jopa puolet ajasta sähköllä.
 • Polttoaine

  Hybridi ei vaadi erillistä latausta, vaan autoon tankataan polttoainetta bensiinijakeluasemalla.

 • Sähkömoottori

  Sähkömoottori toimii yhteistyössä polttomoottorin kanssa. Sähkömoottori avustaa ajossa lisäten tehoa ja polttoainetaloudellisuutta. Sähkömoottori käynnistyy liikkeellelähdössä sekä matalan nopeuden ja kevyen kuormituksen aikana, ja se on erityisen hyödyllinen kaupunkiajossa. Kiihdytyksissä sähkömoottori avustaa polttomoottoria jolloin voimaa välittyy pyörille.

 • Moottorit yhteistyössä

  Korkeissa nopeuksissa tai raskaamman kuorman kanssa polttomoottori ottaa päävastuun tarjoten tehokasta voimaa. Hybridijärjestelmä valitsee automaattisesti optimaalisen käyttötilan sen perusteella, mikä parhaiten vastaa kuljettajan ajotyyliä ja ajo-olosuhteita.

 • Akun lataaminen

  Hybridin korkeajänniteakku latautuu ottamalla talteen jarrutuksissa muuten hukkaan menevää energiaa, jota hyödynnetään edelleen kiihdytyksissä tasaamaan polttomoottorin kuormitusta.

Mikä hybridi sinulle sopii?

Hybridivalitsin

Etsitkö autoa, jota voisi ladata ja jossa olisi riittävästi tilaa niin perheelle kuin matkatavaroillekin? Vai onko sinulle tärkeintä pieni polttoaineenkulutus? Tee Toyotan hybriditesti ja löydä hybridiauto, joka sopii juuri sinulle.
Siirry hybridivalitsimeen

Hybridiakkutakuu

Kuten kaikki muutkin osat Toyota-autoissa, hybridiakut on suunniteltu kestämään. Lisää mielenrauhaa tuo Hybridiakkuturva: myönnämme Toyota-merkkihuollossa huolletuille hybridiautoille 10 vuoden / 350 000 km Toyota hybridiakkuturvan.

Voit luottaa siihen, että kun autosi hybridiakku tulee tiensä päähän, se hävitetään turvallisella ja vastuullisella tavalla. Lisäksi pyrimme kierrättämään yli 50 % hybridiakun painosta.

Hybridiajovalmentaja

MyToyota-mobiilisovelluksen Hybridiajovalmentaja auttaa sinua tulemaan oman elämäsi parhaaksi hybridiautoilijaksi. Se antaa tietoa sähköajostasi ja auttaa sinua ajamaan vieläkin enemmän sähköllä.

Tutustu Connected-palveluihin

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Toyotan hybridit yhdistävät taloudellisen bensiinimoottorin ja tehokkaan sähkömoottorin tarjoten jopa 50 % sähköajoa. Taloudellinen bensiinimoottori käynnistyy automaattisesti, kun sitä tarvitaan, mutta aina kun mahdollista, auto kulkee vain sähkömoottorin voimalla.

Toyotan itselataavilla hybrideillä voit ajaa jopa 50 % ajasta sähkömoottorin voimin lähes äänettömästi.

Hybridiä ei tarvitse ladata ulkoisesta latauspisteestä. Hybridiakku latautuu ajon aikana siten, että se ottaa talteen jarrutuksista ja moottorista syntyvää energiaa, joka perinteisessä ajoneuvossa menisi hukkaan.

Hybridit tarjovat alhaisemmat Co2-päästöt ja polttoainetaloudellista ajoa, etenkin kaupungiajossa ja alhaisemmilla nopeuksilla ajettaessa. Normaalissa ajossa sähkömoottori tukee polttomoottoria, joka tekee ajamisesta taloudellisempaa.

Toyotan 3 vuoden takuu kattaa kaikki viat, jotka johtuvat valmistus- tai kokoonpanovirheestä normaalissa käytössä. Takuu on voimassa 3 vuotta tai 100 000 km riippuen siitä, kumpi ehdoista täyttyy ensimmäisenä. Lisäksi Toyota myöntää Toyota-merkkihuollossa huolletuille hybridiautoille 10 vuoden / 350 000 km Toyota hybridiakkuturvan. Hybridiakkuturva myönnetään Euroopan tuontialueelle ensirekisteröidyille malleille. Pitkän akkuturvan taustalla on vuosittain huollon yhteydessä tehtävä Hybrid Health Check –tarkistus.

Toyotan hybridivaihtoehdot

Lue lisää Toyotan hybrideistä
* Sähköisten ajokilometrien arvio perustuu 50 000 Toyotan hybridin autokantaan, 12 000 kilometrin vuosittaiseen ajomäärään sekä 25 % sähköajo-osuuteen. Vuosittaiset kilometrit perustuvat Tilastokeskuksen vuoden 2018 tietoihin, joiden mukaan henkilökautojen keskimääräinen vuosittainen ajosuorite on n. 13 800 km. Laskentakaavassa vuosittaiset ajokilometrit on pyöristetty alaspäin 12 000 kilometriin. Toyotan täyshybridillä ajat jopa puolet ajasta sähköllä. Laskentakaavassa sähköajo-osuutena on huomioitu 25 %.