1. Voimalinjat
 2. Ladattava Hybridi
Toyota palvelee

Ladattava hybridi

Aja vieläkin pidemmälle pelkän sähkön voimalla

Miksi valita Toyotan ladattava hybridi?

Nauti sähkön ja hybridin parhaista puolista. Kaikissa Toyotan ladattavissa hybridiautoissa on kaksi moottoria - bensiinikäyttöinen polttomoottori ja sähkömoottori, jotka toimivat saumattomassa yhteistyössä. Liikkeellelähdöt tapahtuvat aina sähkömoottorin voimin, ja voit rullata matka-ajossakin sähköllä. Ladattavien hybridiemme sähköajokantama riittää kattamaan keskimääräisen eurooppalaisen ajosuoritteen, joka on n. 50 km päivässä. Päivittäiset ajot hoituvat siis helposti pelkän sähkön voimalla, ja pidemmillä reissuilla matka jatkuu itselataavana hybridinä, kun ladattu ajoakku on ajettu tyhjäksi - hiljaisesti ja taloudellisesti. 

Toyotan ladattava hybridimallisto

Miten Toyotan ladattava hybridi toimii?

Toyotan ladattavissa hybrideissä on kaksi moottoria: bensiinikäyttöinen polttomoottori sekä sähkömoottori, ja ne työskentelevät saumattomassa yhteistyössä.

Ladattavan hybridin lataaminen

Ladattavan plug-in hybridin lataaminen on helppoa ja vaivatonta, lataatpa autoasi kotona kotiin asennatavasta latausasemasta, työpaikallasi tai julkisesta latauspisteestä.

 • Lataaminen kotona

  Ladattavan hybridin lataaminen onnistuu kotioloissa ilman varsinaista kotilatausasemaa auton mukana tulevalla tilapäislatauslaitteella (virta 8A, jännite 230V, teho 1.8kW), mutta emme suosittele jatkuvaa lataamista kotipistorasiasta. Tutustu Toyotan avaimet käteen -periaatteella myytäviin laadukkaisiin kotilatausasemiin. Plug-in hybridien mukana tulee aina vakiona 8 A -väliaikaislatauslaite kotitalouspistokkeesta lataamiseen, sekä latauskaapeli kiinteitä latausasemia varten. 

 • Julkiset latausasemat

  Julkisten latausasemien verkosto kasvaa vauhdilla. Esimerkiksi monet kauppakeskukset tarjoavat asiakkaiden käyttöön asiointilatauspisteitä, eli AC-latausasemia, johon auton voi jättää latautumaan asioinnin ajaksi. Lataaminen tällaisen ulkoisen vaihtovirtalatausaseman kautta on selkeästi nopeampaa kuin esim. pistorasiasta lataaminen kotioloissa. Asiointilatauspisteiden maksimaalinen teho on yleensä n. 22 kW. 

Tutustu ladattavan auton omistajan oppaaseen

Latausopas on suunnattu kaikille täyssähköauton tai ladattavan hybridin omistajille tai sellaista harkitseville. Tämä kattava maksuton opas sisältää mm.

 • Tietoa auton lataamisesta
 • Keskeisiä huomioita olosuhteiden vaikutuksista sähköautojen ja ladattavien hybridien ominaisuuksiin
 • Vinkkejä taloudelliseen ajoon ja pitkien matkojen taittamiseen sähköautolla
 • Sanastoa
Lataa opas

Toyotan kotiasennettavat latausasemat

Toyota on tuonut myyntiin omat, sen tiukat laatuvaatimukset täyttävät kotiasennettavat latausasemat sähköautoja ja ladattavia plug-in hybrid -autoja varten. Toyota-latausasema toimii saumattomasti yhteen sekä MyToyota-sovelluksen että autosi kanssa, joten voit käynnistää ja pysäyttää autosi lataamisen helposti etänä puhelimellasi.
Tutustu latausasemiin tästä

Connected-palvelut

MyToyota-mobiilisovelluksen avulla saat kaiken irti ladattavasta hybridiautostasi. Voit esimerkiksi tarkastaa jäljellä olevan sähköajokantaman sekä käynnistää, lopettaa tai ajastaa autosi akun latauksen helposti älypuhelimesi ruutua napauttamalla. MyToyota-sovelluksen hybridiajovalmentajan vinkkien avulla ajamiseen kuluvan energian käyttöä on helppoa minimoida. Säästeliäs ajotyyli tuo pitkällä aikavälillä myös helppoja säästöjä.
Tutustu Connected-palveluihin

Hybridiakkuturva

Kuten kaikki muutkin osat Toyota-autoissa, ladattavien hybridiautojemme hybridiakut on suunniteltu kestämään. Lisää mielenrauhaa Hybridiakkuturva: Toyota myöntää Toyota-merkkihuollossa huolletuille hybridiautoille 10 vuoden / 350 000 km Toyota-hybridiakkuturvan. Hybridiakkuturva myönnetään Euroopan tuontialueelle ensirekisteröidyille malleille. Pitkän akkuturvan taustalla on vuosittain huollon yhteydessä tehtävä Hybrid Health Check -tarkistus.

Voit luottaa siihen, että kun autosi hybridiakku tulee tiensä päähän, se hävitetään turvallisella ja vastuullisella tavalla. Lisäksi pyrimme kierrättämään yli 50 % hybridiakun painosta.

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Ladattavassa hybridissä (eli plug-in hybridissä) on kaksi moottoria: bensiinikäyttöinen polttomoottori ja sähkömoottori, jotka toimivat yhteistyössä. Ladattavassa hybridissä on  suurempi akkukapasiteetti kuin itselataavassa hybridissä, jolloin sähköinen toimintamatka on pidempi. Ladattavan hybridin akkua voidaan ladata ulkoisesta latausasemasta tai pistorasiasta toisin kuin itselataavaa hybridiä, jonka akkua ei ladata ulkoisesti. 

Ladattavan hybridin lataaminen onnistuu kotona pistorasiasta auton mukana tulevalla tilapäisellä latauslaitteella (8A, 230W, 1.8 kW), joka voidaan kytkeä pistorasiaan.  Kotiinasennattava, yleensä kiinteä latausasema mahdollistaa nopeamman ja tehokkaamman latauksen verrattuna tavalliseen pistorasiaan kytkettyyn lataukseen.

Väliaikaislatauslaitteen jatkuvaa ja pitkäkestoista käyttö ei kuitenkaan suositella, sillä kodin pistorasiaa ei ole suunniteltu niiden jatkuvaa käyttöä varten. 

Julkisella paikalla ladattavan hybridin voi ladata auton mukana tulevalla latauskaapelilla AC-latausasemasta, joita tarjoavat esimerkiksi useat kauppakeskuskset ja ruokakaupat. Niiden teho on n. 22kW.

Teho- ja suurteholatauspisteet (DC) on suunniteltu pääasiassa täyssähköautoja varten, ja niiden latausteho on yleensä >22kW.

Ladattavan hybridin täysi potentiaali ja ominaisuudet ovat täysmittaisesti käytössä aina, kun akun varaustaso on riittävän korkealla. Ladattavaa hybridiä kannattaa siis ladata aina kun siihen on mahdollisuus, ja näin voi hyödyntää auton sähköistä toimintamatkaa mahdollisimman hyvin. Säännöllinen lataaminen tekee ajosta edullisempaa, hiljaisempaa ja ympäristöystävälläsempää. 

Ladattavan hybridin sähköinen toimintamatka riippuu sähkömoottorin akun koosta. Toyotan ladattavien hybridien sähköajokantama riittää kattamaan keskimääräisen eurooppalaisen ajosuoritteen, joka on n. 50 km päivässä. Päivittäiset ajot hoituvat siis helposti pelkän sähkön voimalla, ja pidemmillä reissuilla matka jatkuu itselataavana hybridinä. 

Kaikkien autojan tyyppihyväksyntä määrittää viimekädessä sen, voiko autolla vetää kuormaa tai lastata painoa katolle. Mahdollinen vetomassa löytyy aina auton rekisteröintitodistuksesta. Ilmoitettua vetomassaa ei saa ylittää.

Kuorman vetämisen aiheuttama kuorman ja ilmanvastustuksen lisääntyminen voivat vaikuttaa merkittävästi auton ajettavuuteen, kulutukseen ja toimintasäteeseen.

Toyotan ladattavat hybridit on suunniteltu toimimaan myös Suomen talviolosuhteissa. Kylmissä olosuhteissa auton sisätilojen ja akuston lämmittämiseen tarvitaan enemmän energiaa, jolloin maksimaalinen toimintamatka sähköllä luonnollisesti lyhenee. Kovilla pakkasilla säännöllisen latauksen merkitys korostuu ja autoa ei ole suositeltavaa käyttää pitkiä aikoja ns. täyssähköautona, sillä voimalinjaan osana kuuluva polttomoottori tarvitsee elinkaarensa pidentämiseen ja yleiseen toimivuutensa nimissä ajoittain käynnistämistä ja lämpimänä käyttämistä. Näin varmistetaan esimerkiksi moottorille tärkeiden voiteluominaisuuksien toimivuus. Tämä on erityisen tärkeää talvella, koska moottorin käyttäminen poistaa haitallista kosteutta moottorista. 

Kuten kaikki muutkin osat Toyota-autoissa, ladattavien hybridiautojemme hybridiakut on suunniteltu kestämään. Toyota myöntää Toyota-merkkihuollossa huolletuille hybridiautoille 10 vuoden / 350 000 km Toyotahybridiakkuturvan. Hybridiakkuturva myönnetään Euroopan tuontialueelle ensirekisteröidyille malleille. Pitkän akkuturvan taustalla on vuosittain huollon yhteydessä tehtävä Hybrid Health Check -tarkistu