1. Discover Toyota
 2. Toyota Suomessa
Toyota palvelee

Toyota Suomessa

Toyota Auto Finland Oy

Toyota on yksi maailman suurimmista autonvalmistajista. Toyota Auto Finland Oy vastaa Toyota- ja Lexus-autojen ja niiden varaosien maahantuonnista ja markkinoinnista Suomessa.

Toyotalla on merkittävä jalansija Euroopassa ja yhtiö jatkaa toimintansa vahvistamista avainalueinaan ylivertainen laatu ja täydellisesti tyytyväinen asiakas. Yhtiö kehittää entisestään eurooppalaisten autoilijoiden odotukset täyttäviä Toyota- ja Lexus-autoja, joissa yhdistyvät ympäristön vaatimukset, suorituskyky ja autonautinto. Toyota on mm. sitoutunut tarjoamaan kaikista Toyota- ja Lexus-malleista hybridivaihtoehdon viimeistään 2020-luvun alkuvuosiin mennessä.

Toyota solmi ensimmäisen virallisen maahantuontisopimuksensa Euroopassa vuonna 1963. Suomessa maahantuonti alkoi vuonna 1964. Toyota on vuodesta 1990 lähtien investoinut eurooppalaisiin toimintoihin yli yhdeksän miljardia euroa, ja se työllistää suoraan n. 20 000 henkilöä Euroopassa.

Euroopan toimintoja tukee 53 maata käsittävä 29 kansallisen markkinointi- ja myyntiyhtiön verkosto, jolla on yhteensä noin 3 000 myyntipistettä. Tuotantolaitoksia on Euroopassa yhdeksän. Vuonna 2018 toimitettiin yli miljoonaa Toyota- ja Lexus-autoa asiakkaille.

Suomen Toyota-yhtiöt

Toyota Auto Finland Oy on Toyota Motor Europen (TME) omistama yritys Suomessa. Yhtiöön kuuluu myös vähittäismyyntiä harjoittava yksikkö Toyota Autotalot Oy. Toyota Finance Finland Oy kuuluu kansainväliseen Toyota Financial Services –ryhmään ja Toyotan logistiikkatalo, Toyota Logistics Services Finland Oy, ovat TME:n suoraan omistama yhtiö Suomessa. Toyota Material Handling Finland Oy:n omistaa Toyota Industries Corporation. Toyota-yhtiöiden pääkonttori sijaitsee Vantaan Korsossa.

Toyota Auto Finland Oy

Toyota Auto Finland Oy vastaa Toyota- ja Lexus-autojen ja niiden varaosien maahantuonnista ja markkinoinnista Suomessa. Toyota on johtanut rekisteröintitilastoja useana vuonna peräkkäin. Yritykselle on myönnetty vuonna 2005 ympäristöjärjestelmän ISO 14001 -sertifikaatti. Organisaatiossa on ympäristövastaava, joka huolehtii myös Toyota-jälleenmyyjäverkoston ympäristöjärjestelmien kehitystyöstä.

Vuonna 2022 rekisteröitiin yli 14 400 Toyota-henkilöautoa, ja markkinaosuutemme henkilöautoissa oli 17,7 %. Kymmenen ostetuimman henkilöautomallin joukossa oli viisi Toyotaa, joista Corolla, Yaris ja RAV4 ylsivät sijoille 1–3. Toyota-pakettiautoja rekisteröitiin vuonna 2022 yhteensä 1 604 kappaletta, ja markkinosuutemme pakettiautoissa oli 14,3 %.

Toyota-asiakkaita palvelee 58 täyden palvelun autotaloa, 26 valtuutettua korjaamoa, ja jälleenmyyjäverkostomme työllistää noin 2 000 ammattilaista.

 • Toyota Autotalot Oy - Toyota Tammer-Auto

  Toyota Autotalot Oy koostuu Toyota Tammer-Autosta Tampereella. Toyota Autotalot Oy kuuluu Toyota-yhtiöihin ja on tehtaan eli Toyota Motor Europen omistama täyden palvelun autotalo Tampereella.

  Täyden palvelun autotalossa toimivat auto- ja varaosamyynti, huolto- ja korikorjaamo, maalaamo sekä autonvuokrausosasto. Pikahuollossa voi teettää nopeasti ja ammattitaidolla mm. pakoputkien, iskunvaimentimien ja jarruosien vaihtotöitä.

 • Toyota Finance Finland Oy

  Toyota Finance Finland Oy eli Toyota Rahoitus on yksi Toyota Financial Services -ryhmän eri puolilla maailmaa toimivasta 31 rahoitusyhtiöstä. Toyotan arvojen mukaisesti Toyota Rahoituksen tavoitteena on tarjota yksilöllisiä, asiakkaiden tarpeet huomioivia rahoituspalveluja vaivattomasti asiakkaille.

  Toyota Rahoituksen palvelutuotteita välittävät kaikki Toyota-liikkeet Suomessa. Yhtiön rahoituksessa on yli 30 000 sopimusta, joiden arvo on noin 350 miljoonaa euroa.

  Katso lisää Toyota Rahoituksesta.

 • Toyota Logistics Services Finland Oy

  Toyota Logistics Services Finland Oy on TME:n suomalainen tytäryhtiö, joka kuuluu 12 muun keskusvaraston kanssa Toyota Parts Center -ryhmään. Yhtiö perustettiin vuonna 2002 vastaamaan varaosien logistiikkatoiminnoista eli tilausten käsittelystä, varastoinnista ja varaosatoimituksista jälleenmyyjille.

  ISO 14001 -sertifikaatin mukaisesti Toyota Logistics Services Finland Oy pyrkii toiminnassaan minimoimaan jätteet ja maksimoimaan uudelleenkäytettävien pakkausten käytön sekä optimoimaan ei-uudelleenkäytettävien pakkausten lajittelun.

  Toyota Logistics Services Finland Oy:n varastoimien varaosanimikkeiden määrä on 42 100 ja toimitusvalmius 96,3 %. Varaosista 80 % saapuu Belgiasta ja loput Japanista.

 • Toyota Material Handling Finland Oy

  Yhtiö tuo maahan ja markkinoi Toyota-, BT- ja Kalmar-trukkeja. Tuotteemme kattaa laajan valikoiman varasto- ja vastapainotrukkeja sekä monipuoliset palvelut. Yhtiössä työskentelee 140 trukkialan ammattilaista. Suomessa Toyota-trukeilla on jo yli 30 vuoden ajan ollut noin kolmannes kokoluokkansa markkinoista.

  Toyota Material Handling Finlandin toimintaa ohjaa asiakaslähtöisyys. Yksilölliset vuokraus- ja rahoitusratkaisut sekä niihin liittyvät kunnossapitopalvelut ovat hyvä esimerkki yhtiön tarjoamista asiakaskohtaisista ratkaisuista.

  Vantaalla sijaitsevan päätoimipaikan lisäksi yhtiöllä on viiden aluekonttorin ja kymmenen sopimushuoltajan verkosto. Ammattitaitoiset, mallikohtaisen koulutuksen saaneet asentajat sekä 50 huoltoautoa täydellä työkalu- ja varaosavalmiudella varmistavat nopean huoltopalvelun.

Yhteystiedot

 • Toyota Auto Finland Oy

  Korpivaarantie 1 PL 12
  01451 VANTAA

  Puh. (09) 85 181
  Faksi (09) 8518 2469

  Asiakaspalvelu:
  Puh. 0800-13663
  (Neuvontapalvelu toimii arkisin klo 12-15)

  Ota yhteyttä

 • Toyota Finance Finland Oy / Toyota Rahoitus

  Korpivaarantie 1 PL 12
  01451 VANTAA

  Asiakaspalvelu:
  Puh. (09) 8518 2634
  Faksi (09) 8518 2649

  Katso asiakaspalvelun sivut

 • Toyota Logistics Services Finland Oy

  Korpivaarantie 1 PL 12
  01451 VANTAA

  etunimi.sukunimi@toyota-europe.com

 • Toyota Material Handling Finland Oy

  Korpivaarantie 1 PL 12
  01451 VANTAA

  Puh. 010 575 700
  Faksi 010 575 7999

  etunimi.sukunimi@fi.toyota-industries.eu

  www.toyota‑forklifts.fi (Opens in new window)