1. Autot
Toyota palvelee

Uusi Toyota Prius Plug-in Hybrid

Saatavana nopeaan toimitukseen

Täysin uusi, viidennen sukupolven Toyota Prius Plug-in Hybrid vie nyt hybriditeknologian jälleen uudelle tasolle. Tässä näyttävän modernissa ladattavassa plug-in -mallissa erinomainen suorituskyky ja pieni energiankulutus kohtaavat kaikissa tilanteissa. Prius Plug-in Hybrid onkin urheilullisen ja energiatehokkaan plug in -hybriditeknologian todellinen huipentuma. 

Prius Plug-in Hybrid on nyt koeajettavissa Toyota-liikkeissä. Varaa oma koeajosi ennakkoon ja tutustu autoon ja sen ominaisuuksiin tien päällä. 

Malleja on saatavana myös nopeaan toimitukseen. Ota yhteyttä lähimpään Toyota-jälleenmyyjääsi ja kysy lisää.

Tutustu Prius Plug-in Hybridin eri varustetasoihin. Valitse alta varustetaso ja moottori.

Valitse varustetaso

3 Vaihtoehtoa

 • Prius Plug-in - Active - Hatchback

  Prius Plug-in Active

  Hybrid
  Hatchback
  • +
   17" kevytmetallivanteet (195/60R17)
  • +
   12,3" kosketusnäyttö
  • +
   Toyota Smart Connect+ -mediakeskus

  Valitse moottori


  Alkaen

  43 979,93 €

  /kk

  e-CVT | Etuveto
  • Sähköajokantama
   86 - 86 km
  • Yhdist.CO₂
   11 - 11 g/km
  • Yhdist.kulutus
   0.5 - 0.5 l/100 km
  • Teho
   223 hv
 • Prius Plug-in - Style - Hatchback

  Prius Plug-in Style

  Hybrid
  Hatchback
  • +
   19" kevytmetallivanteet (195/50R19)
  • +
   Digitaalinen taustapeili kameran pesurilla
  • +
   Sähkökäyttöisesti aukeava ja sulkeutuva tavaratilan kansi

  Valitse moottori


  Alkaen

  45 943,83 €

  /kk

  e-CVT | Etuveto
  • Sähköajokantama
   72 - 72 km
  • Yhdist.CO₂
   16 - 16 g/km
  • Yhdist.kulutus
   0.7 - 0.7 l/100 km
  • Teho
   223 hv
 • Prius Plug-in - Premium - Hatchback

  Prius Plug-in Premium

  Hybrid
  Hatchback
  • +
   19" kevytmetallivanteet (195/50R19)
  • +
   Aurinkopaneelikatto
  • +
   12,3" kosketusnäyttö

  Valitse moottori


  Alkaen

  51 054,09 €

  /kk

  e-CVT | Etuveto
  • Sähköajokantama
   72 - 72 km
  • Yhdist.CO₂
   16 - 16 g/km
  • Yhdist.kulutus
   0.7 - 0.7 l/100 km
  • Teho
   223 hv
Sähköistä ajoa
Edelläkävijän olemus
Tyyli kohtaa toiminnallisuuden
Ikoninen nimi, uusi tyyli
Innovatiivinen aurinkopaneelikatto
LED-takavalo

Sähköistä ajoa

Säännöllisellä akun lataamisella saat käyttöösi tämän mallin koko potentiaalin. Säännöllinen lataaminen pitää akun täynnä, ja valitsemalla EV-ajotilan teet matkaa puhtaasti pelkällä sähköllä.

Edelläkävijän olemus

Uusi Prius Plug-in Hybrid on edelläkävijä joka suhteessa, ja sen aerodynaamisesti optimoidut yksityiskodat sekä matala kattolinja yhdistettynä coupé-tyyliseen siluettiin ilmentävät tämän auton dynaamista luonnetta. Kokonaisuuden kruunaavat mustat pyöränkaaret sekä saatavilla olevat näyttävät 19” kevytmetallivanteet.

Tyyli kohtaa toiminnallisuuden

Coupé-muotokieli jatkuu kautta auton sivuprofiilin muodostaen linjakkaan ulkomuodon, jossa pienetkin yksityiskohdat on huomioitu. Mm. auton sivuovien kahvat on sulautettu takapilariin, joka viimeistelee auton silmiä hivelevän ulkodesignin.

Ikoninen nimi, uusi tyyli

Prius – ikoninen nimi joka tunnetaan. Tämän uuden Prius Plug-in Hybrid -mallin terävyyden allekirjoittaakin suuri Prius-mallimerkintä, joka on nyt tuotu ennennäkemättömällä tyylillä ja ylpeydellä auton takaosaan koko auton leveydelle.

Innovatiivinen aurinkopaneelikatto

Edistynyt Prius Plug-in Hybrid muuntaa auringonvaloa energiaksi sähköajoon. Auton akkua on mahdollista ladata auton katolle sijoitettujen aurinkokennojen avulla päivittäisen sähköajokantaman kasvattamiseksi. Aurinkokennoilla varustettu katto on vakiona Premium-varustetasossa.

LED-takavalo

Saatavilla oleva kolmiulotteinen lineaarinen LED-takavalo korostaa auton rohkeaa olemusta.

Erottuvaa muotoilua

Uuden Prius Plug-in Hybridin innovatiivinen muotokieli puhuttelee. Se yhdistää raikkaalla tavalla Priuksen tunnusomaisen muotoilun moderneihin ja aiempaakin sporttisempiin linjoihin. Auton linjakas ja coupémainen sivuprofiili sekä tyylikkäästi pelkistetty ulkoasu henkivät puhtautta, tehokkuutta ja edistyksellisyyttä. Mallin käytännöllisesti muotoiltu tavaratila on 276 litraa.

Kaikki tarvittava käden ulottuvilla
Ylellistä tilan tuntua
Elegantti ilme
Tunnelmalliset sisätilat

Kaikki tarvittava käden ulottuvilla

Modernin keskikonsolin suunnittelussa on huomioitu ennen kaikkea toiminnallisuus, ja siitä löytyvät kaikki tarpeellinen aina mukitelineistä ja USB-porteista matkapuhelimen pidikkeeseen.

Ylellistä tilan tuntua

Uudessa Prius Plug-in Hybridissä ei ole tingitty tilasta ja mukavuudesta. Auton akseliväliä on kasvatettu entisestään, ja sekä kuljettajalle että matkustajille tarjotaan väljän mittavat sisätilat, joiden korkealaatuiset materiaalit ja harmoniset yksityiskohdat tekevät kokonaisuudesta tarkoituksenmukaisen ja rauhallisen.

Elegantti ilme

Valitse Prius Plug-in -malliisi omaan tyylisi sopivin verhoilu. Saatavilla ovat tyylikäs musta kangasverhoilu erottuvilla Nuance Steele -yksityiskohdilla tai Premium-varustetason ylellinen vegaaninen nahkaverhoilu. Kuljettajanpaikalla viihtyvyyttä parantavat hyvä ergonomia sekä istuimen sähkösäädöt. Matkustusmukavuutta lisää myös tehokas kaksialueinen automaatti-ilmastointi sekä saatavilla olevat ilmastoidut etuistuimet sekä lämmitettävät takasivuistuimet.

Tunnelmalliset sisätilat

Sisätilojen verhoilun tumma sävy, kojelaudan sävyyn sointuvat Nuance Steel -designyksityiskohdat sekä tyylikäs LED-tunnelmavalaistus luovat sisätiloihin arvokkaan tunnelman.

Tilan ja tyylin näyttävä yhdistelmä

Prius Plug-in Hybridin edistykselliset tilaratkaisut ja materiaalivalinnat tekevät sisätiloista ylellisen mukavat. Ergonomisesti muotoillut urheilulliset etuistuimet takaavat hyvän istuma-asennon, ja mukavuuden viimeistelevät kuljettajan istuimen monipuoliset sähkösäädöt. Avara tuulilasin muotoilu tarjoaa erinomaisen näkyvyyden.

 • Tehoa ja taloudellisuutta

  Automaattivaihteinen ja aina etuvetoinen Prius Plug-in Hybrid -malli on varustettu 2.0-litran voimalinjalla (153 hv / 112 kW), ja se tarjoaa sulavan ja herkästi reagoivan ajokokemuksen. Tehoa tuo lisäksi 163 hv / 120 kW -sähkömoottori, ja hybridijärjestelmän kokonaisteho on 164 kW (223 hv). Täyteen ladattu Prius Plug-in Hybrid yltää 13,6 kWh bruttokapasiteetin omaavan akun, alhaisen ilmanvastuskertoimen ja energiatehokkaan ladattavan hybridivoimalinjan turvin jopa 86 km WLTP-sähköajokantamaan*.  

  Toyotan lataushybriditeknologian ansiosta kulutus ja CO₂-päästöt pysyvät luokassaan pienimpinä. Prius Plug-in Hybridin yhdistetty kulutus on 0,5-0,7 l/100 km, ja CO₂-päästöt 11-16 (g/km). 

  WLTP-sähkönkulutus mallille on 11,4 kWh/100km (Active)* sekä 12,6 kWh/100km (Style & Premium)*.

  Prius Plug-in Hybridin sähköajon energiatehokkuus akun yhtä kilowattia kohden onkin kokoluokkansa paras!

Ainutlaatuinen ajokokemus

Uuden Prius Plug-In Hybridin kohdalla ei tarvitse tehdä valintaa tehokkuuden ja suorituskyvyn välillä. Ladattava hybridijärjestelmä tarjoaa täydellisen palkitsevan ajokokemuksen. Uusi Prius Plug-in Hybrid rakentuu toisen sukupolven GA-C-alustalle, joka on edelleenkehitetty versio TNGA-alustarakenteesta. Sen tärkeimmät ominaisuudet ovat kuitenkin pysyneet samoina: matala painopiste, erittäin vääntöjäykkä korirakenne ja niiden kautta saavutettavat erinomaiset ajo-ominaisuudet.
 • Nautinnollista suorituskykyä Prius Plug-in Hybridin moottori tarjoaa vaikuttavaa tehoa 223 hv ja se kiihtyy 0-100 km/h vauhtiin 6,8 sekunnissa.
 • Enemmän energiatehokkuutta Prius Plug-in Hybridin energiatehokkuutta lisäävät aktiivinen etusäleikön suljin sekä ilmalämpöpumppu. Etusäleikkö sulkeutuu ilman lämpötilan ja muiden olosuhteiden mukaan. Tämä tehostaa polttomoottorin toimintaa eri olosuhteissa, erityisesti pakkasella. Energiatehokas ilmalämpöpumppu vähentää auton matkustamon lämmittämiseen tai jäähdyttämiseen tarvittavaa energiaa vaikuttaen myönteisesti auton sähkön- ja polttoaineenkulutukseen.
 • Sopivan ajotilan valinta Kuljettaja voi valita ajotilanteeseensa sopivimman monista eri ajotilavaihtoehdosta. Eco-tila tarjoaa taloudellisuutta kun taas Sport-ajotila tuo ajamiseen lisää terävyyttä. Normal-ajotila yhdistää parhaat puolet molemmista edellä mainituista. EV-ajotilassa auto kulkee aina puhtaasti sähköllä.

Prius Plug-in 360°

Puhdas aerodynaaminen muoto ja hienot yksityiskohdat saavat tämän auton näyttämään hyvältä jokaisesta suunnasta tarkasteltuna. Pyöritä autoa tarkastellaksesi sitä eri kulmista.

Mallissa näkyvä auto edustaa Premium-varustetasoa. Varustelu saattaa poiketa Suomen-mallistosta.

 • Multimedia

  Nauti Prius Plug-in Hybridin edistyksellisistä multimediapalveluista ja älykkäistä liitettävyysominaisuuksista. Toyota Smart Connect+ -multimediakeskus sisältää 12,3 -tuumaisen kosketusnäytön, äänikomennot ja sen langattoman älypuhelimen integrointiominaisuuden ansiosta voit nauttia Apple CarPlayn® eduista vaivattomasti. Android Auton™ vaatii langallisen yhdistämisen. Toyota Smart Connect+ tarjoaa kuljettajalle vaivattoman käyttökokemuksen, joka pysyy aina ajan tasalla langattomien päivitysten ansiosta. 

Prius Plug-in Hybridin lataaminen

Missä ikinä kuljetkin, Prius Plug-in Hybridin lataaminen onnistuu vaivattomasti.

 • Aurinkopaneelikatto

  Premium-varustetasoon vakiona kuuluva aurinkopaneelikatto lataa akkuun tehokkaasti virtaa auringonvalosta ja vaikuttaa sähköiseen toimintamatkaan merkittävästi. Aurinkopaanelikatto lataa akkua myös auton ollessa pysäköitynä. Ajon aikana aurinkopaneelikaton kautta ladattavaa energiaa hyödynnetään pääsääntöisesti 12 V -akun tarpeisiin.

 • Lataaminen kotona

  Prius Plug-in Hybrid -malli on varustettu 13,6 kWh Li-ion-akulla ja 3,3 kW tehoisella, 1-vaiheisella sisäisellä laturilla (OBC).  Kiinteästä latausasemasta (teho 3,3 kW tai enemmän) akun lataus täyteen vie n. 4 h**. Auton mukana tulevalla väliaikaislatauslaitteella (virta 8 A, jännite 230 V, teho 1.8 kW) vastaava onnistuu noin 7,5 h** sisällä. Auton mukana tulee aina vakiona 8 A -väliaikaislatauslaite kotitalouspistokkeesta lataamiseen, sekä 32 A mode 3 -latauskaapeli kiinteitä latausasemia varten. 

 • Julkiset latausasemat

  Julkisten latausasemien verkosto kasvaa vauhdilla. Esimerkiksi monet kauppakeskukset tarjoavat asiakkaiden käyttöön AC-latausasemia. Lataaminen tällaisen ulkoisen vaihtovirtalatausaseman kautta on selkeästi nopeampaa kuin esim. pistorasiasta lataaminen kotioloissa. 

Tutustu ladattavan auton omistajan oppaaseen

Latausopas on suunnattu kaikille täyssähköauton tai ladattavan hybridin omistajille tai sellaista harkitseville. Tämä kattava maksuton opas sisältää mm.

 • Tietoa auton lataamisesta
 • Keskeisiä huomioita olosuhteiden vaikutuksista sähköautojen ja ladattavien hybridien ominaisuuksiin
 • Vinkkejä taloudelliseen ajoon ja pitkien matkojen taittamiseen sähköautolla
 • Sanastoa

Prius Plug-in Hybrid tekniset tiedot ja varusteluettelo

Edistykselliset turvallisuusvarusteet

Prius Plug-in Hybrid on varustettu T-Mate -järjestelmällä, joka yhdistää uusimman sukupolven Toyota Safety Sense -turvavarustelun muihin älykkäisiin ajoavustimiin. Lisäksi mallistossa on saatavilla myös muita turvallisuutta ja mukavuutta lisääviä turvavarusteita.
 • Pre-Collision System (PCS)

  Pre-Collision -järjestelmä sisältää mm. kiihdytyksenhallintatoiminnon, mikä pyrkii estämään esim. liian voimakkaan kiihdytyksen aiheuttamia peräänajoja. Lisäksi PCS-järjestelmä sisältää risteävän liikenteen varoitus- ja jarrutustoimintoja ohjaavan logiikan risteysajossa ja käännyttäessä.

 • Ennakoiva ajoavustin (PDA)

  ​Ennakoiva ajoavustin (PDA)valvoo ajamista, ja varoittaa välkkyvän LED-valoraidan avulla ennakointia edellyttävistä tilanteista. Järjestelmän tavoitteena on estää kuljettajaa päätymästä tilanteisiin, jossa muita turvallisuusominaisuuksia (kuten Pre-Collision-järjestelmää) jouduttaisiin aktivoimaan. Järjestelmä pyrkii vaikuttamaan hennosti ajotilanteisiin ratin vastusta, jarrutusta säätelemällä, ja tätä kautta vaikuttamaan kuljettajan toimintaan turvallisuuden maksimoimiseksi. Järjestelmä havainnoi muita tielläliikkujia ja esteitä, ja arvioi mahdollisia riskejä jatkuvasti. Jos järjestelmä tulkitsee lähestyvän tilanteen potentiaalisesti uhkaavaksi, pyrkii se varoittamaan kuljettajaa LED-valoraidan ja mittariston ilmoitusten avulla, sekä esimerkiksi hidastamaan auton vauhtia tai ohjaamaan autoa turvallisempaan kohtaan tietä.

 • Turvallisen poistumisen tuki (SEA)

  Vähentääkseen törmäyksen vaaraa, järjestelmä käyttää takapuskurin sisäpuolella olevia tutkatunnistimia ja auttaa matkustajia päättelemään, saattaako lähestyvä ajoneuvo tai polkupyörä törmätä oveen.

 • Kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä (DMC)

  DMC-kamera (Driver Monitor Camera) havainnoi kuljettajan kasvoja ja varoittaa äänimerkillä mahdollisesta torkahtamisesta.

 • Hätäpysäytysjärjestelmä (EDSS)

  Järjestelmä varoittaa äänimerkillä mikäli ei havaitse liikettä kuljettajan taholta. Jos kuljettaja ei reagoi, ajoneuvon nopeus hidastuu automaattisesti, ja hätävilkut aktivoituvat varoittamaan perässä ajavia ja muita tiellä liikkuvia. Myös ovien lukitus avautuu, jotta pelastushenkilökunta pääsee autoon sisälle. Järjestelmä toimii kun aktiivinen kaistanseuranta (LTA) on käytöss

Toyota Prius Plug-in Hybrid kuvagalleria

 

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin

Toyotan hybrideissä on kaksi moottoria: bensiinikäyttöinen polttomoottori sekä sähkömoottori, ja ne työskentelevät saumattomassa yhteistyössä.

Ladattavassa plug-in hybridissä sähkömoottori on ladattava, ja kun sähkömoottorin akku on tyhjä, matka jatkuu itselataavana hybridinä. 

Toyotan täyshybridejä taas ei tarvitse erikseen ladata. Hybridiakku latautuu ajon aikana siten, että se ottaa talteen jarrutuksista ja moottorista syntyvää energiaa, joka perinteisessä ajoneuvossa menisi hukkaan.

Uusi Prius Plug-in Hybrid on herkästi reagoiva ja tehokas, ja se tarjoaa erittäin dynaamisen ja nautinnollisen ajokokemuksen. Auto kiihtyy 0-100 km/h vain 6,8 sekunnissa erinomaisen pidon ja 223 hevosvoiman kokonaistehonsa ansiosta.

Tehokas Prius Plug-in Hybrid tarjoaa polttoainetaloudellista ajoa ja luokkansa pienemmät CO2-päästöt. Samaan aikaan Prius Plug-in Hybrid tarjoaa kaikki sähköisen voimalinjan edut voimakkaasta välittömästä vääntömomentista lähes äänettömään sähköiseen kaupunkiajoon.

Prius Plug-in Hybridissä voi valita omaan ajamiseen sopivista eri ajotilavaihtoehdoista. EV-tilassa matka taittuu puhtaasti pelkällä sähköllä. Prius Plug-in Hybridin sähköinen toimintamatka on varustetasosta riippuen 72-86 km*

Kotipistorasia:

Ladattavan hybridin lataaminen onnistuu kotioloissa ilman varsinaista kotilatausasemaa auton mukana tulevalla tilapäislatauslaitteella (virta 8A, jännite 230V, teho 1.8kW), mutta emme suosittele jatkuvaa lataamista kotipistorasiasta.

 

Kiinteä kotilatausasema:

Ladattavan plug-in hybrid -auton säännöllinen lataaminen kannattaa, jotta sen energiatehokkaasta teknologiasta saa kaiken hyödyn irti. Sähköalan ammattilaisen asentama kiinteä latausasema lisää turvallisuutta ja käyttömukavuutta, ja lisäksi latausaika lyhenee merkittävästi. 

 

Julkiset latausasemat:

Julkisten latausasemien verkosto kasvaa vauhdilla. Esimerkiksi monet kauppakeskukset tarjoavat asiakkaiden käyttöön AC-latausasemia. Etenkin pääteiden yhteydessä ja huoltoasemilla on tarjolla myös nopeampia DC-pikalatauseasemia. 

Prius Plug-in Hybrid -malli on varustettu 13,6 kWh Li-ion-akulla ja 3,3 kW tehoisella, 1-vaiheisella sisäisellä laturilla (OBC).  Kiinteästä latausasemasta (teho 3,3 kW tai enemmän) akun lataus täyteen vie n. 4 h**. Auton mukana tulevalla väliaikaislatauslaitteella (virta 8 A, jännite 230 V, teho 1.8 kW) vastaava onnistuu noin 7,5 h** sisällä. Auton mukana tulee aina vakiona 8 A -väliaikaislatauslaite kotitalouspistokkeesta lataamiseen, sekä 32 A mode 3 -latauskaapeli kiinteitä latausasemia varten. 

Eco-ajotila

Hyödynnä Eco-ajotila: hiukan vähemmän tehoa, mutta pidempi auton toimintamatka.

 

Matkustamon lämpötilan säätely

Lämmitä tai jäähdytä auton matkustamo jo ennen lähtöä: lämmitykseen tai jäähdytykseen hyödynnetään silloin esim. kotilatausasemastasi saatavaa sähköä. Samoin akun kapasiteettia ei kulu matkan aikana sisätilojen lämpötilan säätelyyn.

 

Ajotapa

Ajotavalla on suuri merkitys akun kestoon ja sähköiseen toimintamatkaan. Kiihdytykset ja jarrutukset  syövät akkua kun taas ennakointi ja tasainen ajotyyli lisäävät taloudellisuutta.

 

Prius Plug-in Hybridillä voit nauttia sekä hiljaisesta ja lähipäästöttömästä täyssähköajosta päivittäisessä ajossa että huolettomista kilometreistä tehokkaalla ja taloudellisella itselataavalla hybridillä. Prius Plug-in Hybridin sähköajokantama riittää kattamaan keskimääräisen eurooppalaisen ajosuoritteen, joka on n.50 km päivässä. Päivittäiset ajot hoituvat siis helposti pelkän sähkön voimalla, ja pidemmillä reissuilla matka jatkuu itselataavana hybridinä, kun ladattu ajoakku on ajettu tyhjäksi. 

Kuten kaikki muutkin osat Toyota-autoissa, ladattavan Prius Plug-in Hybridin akut on suunniteltu kestämään. Toyota tarjoaa henkilöautoille yleiseurooppalaisen takuun:

 • Joka kattaa 3 vuotta / 100 000 km, ensin täyteen tulevan ollessa määräävä. Lisäksi 1. vuoden aikana ei ole kilometri-rajaa.
 • Hybrideillämme on normaalin takuun lisäksi 5 vuoden / 100 000 km hybridijärjestelmän takuu, ensin täyteen tulevan ollessa määräävä

Lisää mielenrauhaa tuo Hybridiakkuturva: myönnämme Toyota-merkkihuollossa huolletuille hybridiautoille 10 vuoden / 350 000 km Toyota hybridiakkuturvan. 

 

MyToyota-sovellus

Ole yhteydessä autoosi milloin ja missä tahansa, ja ota käyttöön MyToyota-sovellus. Maksuttoman MyToyota-mobiilisovelluksen avulla voit hyödyntää Toyota-autoosi liittyviä Connected-palveluita, jotka yhdistävät sinut autoosi silloin, kun haluat. Voit mm. suunnitella matkoja etukäteen vaikkapa kotisohvalta tai paikantaa pysäköidyn autosi.
Lue lisää

* Kulutus ja toimintamatka on testattu laboratoriossa keskivertoajoa jäljittelevällä WLTP-mittauksella. Tulokset on tarkoitettu automallien väliseen vertailuun, eivätkä päde tarkasti liikennekäytössä. Kulutukseen ja sähköiseen toimintamatkaan vaikuttavat mm. ajotapa, nopeus, lämpötila, sää- ja ajo-olosuhteet sekä auton kuormaus. Ladattavaa hybridiä on suositeltavaa ladata mahdollisimman usein kulutuksen ja päästöjen minimoimiseksi.

**Latausteho ja -aika voivat vaihdella ilmoitetusta ohjearvosta. Ne riippuvat esim. käytetystä latauspisteestä, lämpötilasta, auton käytöstä, akuston lämpötilasta ja peräkkäisten latausten tiheydestä

Pysy kuulolla

Tilaa tästä Prius-uutiskirje saadaksesi ensimmäisten joukossa tietoa täysin uudesta Toyota Prius Plug-in Hybrid -mallista.
Tilaa uutiskirje

Tarjoukset ja kampanjat

Tutustu ajankohtaisiin tarjouksiin ja kampanjoihin
Ei aktiivisia kampanjoita