1. Toyotan käyttöehdot ja tietosuoja
  2. Varausehdot Toyota Rent
Toyota palvelee

Varausehdot

Toyota Rent -verkkopalvelu

1. Yleistä

Asiakas hyväksyy jäljempänä olevat, Toyota Rent -verkkovarausta koskevat ehdot varatessaan auton vuokrattavaksi Toyota Rent -toimipisteestä. Toyota Rent -varausehtojen lisäksi asiakkaan on autoa noutaessaan hyväksyttävä ja allekirjoitettava autonvuokrausta koskeva vuokrasopimus. Auton vuokrauksessa noudatetaan Suomen Autovuokraamojen Liitto ry:n yleisiä vuokrausehtoja. Ehdot ovat saatavilla edellä mainitun verkkosivuilla tai seuraavan linkin kautta: Vuokrausehdot :: Autovuokraamoliitto.
 

2. Palvelutarjoaja

Palvelun toteuttaa verkkovaraustoiminnon osalta Toyota Auto Finland Oy (1019670-5), jäljempänä Verkkovaraustoiminnon Palveluntarjoaja, ja autonvuokrauksen osalta palvelun toteuttaa Toyota Rent -toimipiste, jäljempänä Vuokraamo. Verkkovaraustoiminnon Palveluntarjoajan osoite on Korpivaarantie 1, 01450 Vantaa. Palveluntarjoajan sähköpostiosoite on rentbooking@toyota.fi.

Verkkovaraustoiminnon Palveluntarjoaja toimii autonvuokrauksen osalta vain välittäjänä (kuluttajansuojalain 12 luvun 1 §:n mukaisesti) palvelun tuottavan Vuokraamon lukuun. Kuluttaja-asiakkaan on esitettävä vaatimuksensa vuokraukseen liittyvissä asioissa Vuokraamolle, joka vastaa niistä kuluttajansuojalain mukaisesti.

Kuluttaja-asiakas on saanut tiedon tästä ja sen vaikutuksista oikeuksiinsa allekirjoittamalla ja hyväksymällä varaus- ja vuokrasopimukset.
 

3. Varauksen tekeminen

Varaus syntyy, kun
a) Palvelun varannut henkilö hyväksyy varausehdot ja varaa auton mahdollisine lisäpalveluineen Toyota Rent -verkkopalvelussa ja
b) Verkkovaraustoiminnon Palveluntarjoaja on hyväksynyt asiakkaan varauksen toimittamalla asiakkaalle varausvahvistuksen.

Tekemällä varauksen Toyota Rent -palvelun verkkosivulla saat oikeuden auton varaamiseen lisäpalveluineen tietyssä ajankohdassa ja sijainnissa vuokrakäyttöäsi varten. Voidaksesi toteuttaa varauksen, sinun tulee hyväksyä varaus- ja vuokraehtomme. Tekemällä varauksen hyväksyt, että toimitamme antamaasi sähköpostiosoitteeseen varausehdot sekä mahdollisia muita varaukseen liittyviä tietoja.
 

4. Vuokrasopimus

Auton vuokraaminen edellyttää, että allekirjoitat vuokrasopimuksen auton luovuttavan Vuokraamon kanssa. Sopimus syntyy asiakkaan allekirjoitettua vuokrasopimuksen Vuokraamon toimipisteessä ennen auton vuokrakäytön alkamista.
 

5. Maksaminen

Asiakas maksaa vuokrauksen sekä mahdollisesti valitsemansa lisäpalvelut ennen vuokrauksen alkamista sille Vuokraamolle, josta auto on varattu. Maksu suoritetaan ennakkoon kokonaisuudessaan Vuokraamolle auton vuokrakäyttöön luovutuksen yhteydessä ellei muusta ole toimipisteen kanssa sovittu. Maksamisen yhteydessä asiakkaan on esitettävä vuokrasopimuksen allekirjoittajan henkilökohtainen luottokortti, jolta vuokraamon on voitava tehdä onnistuneesti enintään vuokrattavan auton vahinko-omavastuun suuruinen katevaraus.
 

6. Omavastuut

Vuokrattavan auton vahinko-omavastuu on 1685 €. Mikäli asiakas on valinnut lisäpalveluna omavastuun pienennyksen on omavastuun suuruus 510 €. Kohdassa ”Maksaminen” esitellyn mukaisesti vuokrasopimuksen allekirjoittajan henkilökohtaiselta luottokortilta tehdään enintään vahinko-omavastuun suuruinen katevaraus auton luovutuksen yhteydessä vuokrauksen ajaksi. Varauksen poistaminen aloitetaan Vuokraamon toimesta viipymättä vuokrauksen päätyttyä, kun auto on palautunut Vuokraamolle sopimuksen mukaisesti asianmukaisessa kunnossa ja mikäli vahinko-omavastuun veloitukselle ei ole vuokrauksen aikana muodostunut perustetta. Varauksen poistuminen tililtä voi maksuliikenneoperaattoreista tai pankeista johtuvista syistä kestää joitakin päiviä tai joissain tapauksissa viikkoja.
 

7. Lisäkustannukset

Vuokraaja on velvollinen korvaamaan auton epätavanomaisesta likaantumisesta johtuvat siivous- ja puhdistuskustannukset. Tupakointi autossa on kielletty ja kotieläinten kuljetus vaatii vuokraamotoimipisteen luvan. Sinun tulee maksaa peruutusmaksu tietyissä tilanteissa, jotka on käyty tarkemmin läpi kohdassa ”Peruutusehdot”. Vuokraaja on vastuussa aiheuttamistaan pysäköintivirheistä, sakoista ja niistä aiheutuneista perimiskustannuksista. Perimiskustannus on laskukohtainen ja suuruudeltaan 50 € (sis. ALV 24 %).
 

8. Peruutusehdot

Voit perua varauksesi maksutta vähintään kaksi arkipäivää ennen vuokrauksen alkamista Toyota Rent -verkkovarauspalvelussa. Mikäli varatun vuokrauksen alkuun on peruutushetkellä aikaa vähemmän kuin kaksi arkipäivää, peruutus on tehtävä ottamalla yhteys suoraan vuokrauspalvelun toteuttavaan Vuokraamoon. Viimeksi mainitussa tapauksessa veloitetaan asiakkaalta 100 euron peruutusmaksu.

Mikäli et ilmoita vuokrauksen perumisesta tai noutoajan siirtymisestä etkä saavu noutamaan autoa liikkeen aukioloaikojen puitteissa viimeistään kahden tunnin kuluessa varausvahvistuksella lukevasta alkamisajasta, vuokraamo voi tulkita kyseessä olevan niin sanotun ”no-show” -tilanteen, jolloin varaus voidaan purkaa ja varattu auto vapauttaa muuhun käyttöön. Tällöin asiakkaalta veloitetaan 50 % osuus varausvahvistuksella näkyvästä koko vuokrauksen hinnasta, kuitenkin vähintään 100 euroa (ALV 24 %). Asiakkaasta johtuvasta keskeytyneestä vuokrauksesta tai auton ennenaikaisesta palautuksesta ei hyvitetä asiakasta.
 

9. Varauksen muuttaminen

Verkkopalvelussa tehtyä vahvistettua varausta ei voi muuttaa. Varauksen voi perua kohdassa ”Peruutusehdot” mainittujen ehtojen mukaisesti. Mahdollisesti tehtävän uuden varauksen hinta voi olla muuttunut aikaisemmasta varauksesta eikä haluttua autoa ole välttämättä uudessa ajankohdassa saatavilla. Mikäli haluat muuttaa varauksen nouto- tai palautusaikaa, voit tiedustella tätä mahdollisuutta ottamalla yhteyttä suoraan siihen Vuokraamoon, jonne varaus on kohdistunut.
 

10. Auton nouto

Auton nouto tapahtuu varausvahvistuksella sovittuna aikana siinä Vuokraamossa, josta auto on varattu. Mikäli asiakas on myöhästymässä varausajankohdasta vähintään kaksi tuntia tai ei ehdi paikalle ennen liikkeen sulkeutumisaikaa, siitä on ilmoitettava viipymättä suoraan Vuokraamoon.

Vuokraamossa on esitettävä varausvahvistus ja vuokraavan henkilön koko vuokra-ajan voimassa oleva EU:ssa hyväksytty ajokortti. Mukana tulee olla kohdan ”Maksaminen” mukaisesti vuokraajan luottokortti. Auto luovutetaan polttoainesäiliö täytettynä tai vähintään 80 % ajoakun varauksella, kun kyseessä on täyssähköauto.
 

11. Auton käyttö

Autoa ei saa viedä ulkomaille. Polttoaine tai sähkö eivät sisälly hintoihin. Tilaukseen sisältyvä ajokilometrimäärä on rajoittamaton. Autoa ei saa käyttää luvanvaraisessa liikenteessä kuten taksina eikä myöskään kuriiripalvelun kaltaisessa liiketoiminnassa. Autoa ei saa myöskään vuokrata eteenpäin.
 

12. Palautusehdot

Auto luovutetaan asiakkaalle ja palautetaan Vuokraamolle polttoainesäiliö täytettynä. Mikäli auton ainoa käyttövoima on sähkö, auto luovutetaan asiakkaalle vähintään 80 % varaustasolla olevalla akulla ja palautetaan vähintään 80 % varaustasolla ellei muusta ole Vuokraamon kanssa sovittu. Mikäli auto palautetaan vajaalla tankilla tai alle 80 % akun varaustasolla, Vuokraamo veloittaa tankkauksesta tai latauksesta aiheutuvat kulut sekä palvelumaksun 28 € (sis. ALV).

Jos auton palautusajankohta osuu vuokraamon aukioloaikojen ulkopuolelle tulee asiakkaan noudattaa vuokraamokohtaisia ohjeistuksia.
 

13. Automalli

Asiakkaalle taataan se automalli, jonka hän on varannut. Mikäli tästä joudutaan poikkeamaan esimerkiksi onnettomuuden tai inhimillisen virheen vuoksi, asiakkaalla on oikeus kuluitta perua varaus. Tällaisissa tilanteissa Vuokraamolla on kuitenkin oikeus tarjota asiakkaalle ensisijaisesti lähintä alkuperäistä varausta vastaavaa automallia, mikäli sellainen on saatavilla. Mikäli saatavilla on vain kalliimpaa mallia, sitä tarjotaan asiakkaalle varausvahvistuksella näkyvällä alkuperäisellä hinnalla. Mikäli tarjottava malli on edullisempi, asiakkaalle hyvitetään hintaero.

Asiakkaalle luovutettava auto voi olla eri värinen kuin verkkosivun esimerkkikuvassa esitetty auto ja autojen varusteissa voi olla eroja. Auto voi edustaa eri mallisukupolvea kuin esimerkkikuvassa. Mikäli varaus kohdistuu automaattivaihteiseen autoon, taataan, että luovutettava auto on automaattivaihteinen. Mikäli on varattu käsivalintaisella vaihteistolla varustettu auto, luovutettava auto voi poikkeustapauksissa olla myös automaattivaihteinen. Mikäli on varattu Hybrid tai täyssähköauto taataan kyseisen käyttövoiman olevan luovutettavassa autossa.

Lisäpalveluiden saatavuudessa voi olla Vuokraamo-kohtaisia eroja. Lisävarusteita kuten lastenistuimia ja suksibokseja ei ole mahdollista varata verkossa.
 

14. Hinnat

Vuokrauksen ja lisäpalveluiden hinnat määräytyvät varaushetkellä.
 

15. Kuljettajavaatimukset

Vuokraajalla (kuljettajalla) on oltava voimassa oleva henkilöauton ajokortti ja vähintään yhden vuoden ajokokemus. Vuokrauksessa ei ole ikärajoituksia. Ehdot koskevat myös mahdollisia lisäkuljettajia. Vuokraamolla on oikeus tai velvollisuus kieltäytyä vuokraamasta autoa, jos vuokraaja tai hänen seuralaisensa käyttäytyy asiattomasti tai uhkaavasti tai vaikuttaa olevan päihtynyt.
 

16. Henkilötietojen käsittely

Henkilötietoja käsitellään Toyota Rent -verkkopalvelun tuottamiseksi. Säilytämme ja käsittelemme henkilötietoja voimassa olevan tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Säilytämme henkilötietoja vain niin kauan kuin on tarpeellista alkuperäiseen käyttötarkoitukseen tai laki sitä vaatii. Lisätiedot aiheesta löytyvät Tietosuojaselosteesta verkkosivustoltamme Toyota Rent -verkkovaraustoiminnon yhteydestä.
 

17. Varausta koskevat riidat

Varausta koskevat erimielisyydet pyritään ratkaisemaan ensisijaisesti neuvottelemalla. Jos erimielisyys saatetaan tuomioistuimen ratkaistavaksi, asian ratkaisee Vuokraamon kotipaikan käräjäoikeus tai kuluttajariitatapauksissa muu lain mukainen alioikeus.