1. Omistajalle
  2. Toyota Rahoituksen asiakaspalvelu
  3. Ohjeita Huoltoleasing-auton käyttäjälle
Toyota palvelee

Ohjeita Huoltoleasing-auton käyttäjälle

Tästä löydät tietoa Huoltoleasing-autosi ajamiseen ja käyttöön liittyvistä asioista.
Auton huoltaminen

Toyota Huoltoleasing -sopimukseen kuuluvat mm. määräaikaishuollot ja renkaiden kausivaihdot. Huollot tulee suorittaa huolto-ohjelman mukaisesti Toyota jälleenmyyjällä tai valtuutetussa Toyota-merkkihuollossa. Voit varata ajan huoltoon sähköisesti tai soittaa valitsemaasi Toyota huoltoon. Mainitsethan huoltoa varatessasi, että kyseessä on huoltoleasingauto. Autossa on hyvä säilyttää leasingkauden alussa saamaasi asiakaskorttia.

Mahdolliset tekniset korjaukset tulisi hoitaa pikaisesti. Tarkkailethan auton kuntoa ja tarvittaessa varaa aika Toyota huoltoon.

Toiminta auton vikatilanteissa

Auton vikatilanteisiin liittyviin kysymyksiin vastaa parhaiten oma Toyota-liikkeenne tai Toyota Infon maksuton puhelinnumero 0800-13663. Toyota Infon numerosta saa apua 24 tuntia vuorokaudessa (Tiepalvelu), mikäli matka katkeaa yllättäen.

Sijaisauto

Toyota huoltoleasingsopimus kattaa sijaisauton määräaikaishuoltojen ajaksi sopimuksen mukaisesti. Muistathan ilmoittaa sijaisautotarpeestasi jo huoltoa varatessa. Sijaisautot tulevat Toyota huollon kautta.

Renkaiden uusinnat

Huoltoleasingsopimukseen kuuluu myös normaalista kulumisesta aiheutuneet renkaiden uusinnat. Renkaat voi uusia Toyota huollossa tai rengasliikkeessä, jossa tarkistetaan renkaiden kunto ja pyydetään laskutuslupa Toyota Rahoitukselta.

Katsastus

Toyota Rahoituksen huoltoleasingsopimukseen sisältyy auton katsastusmaksu. Uusi auto tulee katsastaa kolmen vuoden kuluessa käyttöönottopäivästä. Autosi katsastusajankohdan voit tarkistaa rekisteriotteen teknisestä osasta.

Jos käytät auton A-Katsastus Oy:n tai K1 Katsastajat Oy:n toimipaikoissa, laskuttavat he suoraan katsastusmaksun Toyota Rahoitukselta. Mikäli käyttämäsi katsastusasema ei voi laskuttaa suoraan Toyota Rahoitusta, maksa katsastusmaksu ja toimita kuitti sekä tilinumero, jonne voimme palauttaa suorituksen.

Auton kanssa ulkomaille

Jos haluat matkustaa auton kanssa ulkomaille, tulee Toyota Rahoitukselta pyytää maastavientilupa sekä vakuutusyhtiöltä Green Card. Voit olla yhteydessä leasing@toyota.fi tai asiakaspalvelunumeroon maastavientilupaa koskien.

Kun ajoneuvolla matkustetaan ulkomaille tai Ahvenanmaalle, tulisi mukana olla myös rekisteriotteen tekninen osa. Lue lisää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin sivuilta täältä.

Vahingot

Vahingon sattuessa tulee asiakkaan tehdä vahinkoilmoitus vakuutusyhtiöön ja korjauttaa auto viipymättä Toyota Huollossa.

Sopimuksen päättyminen

Sopimuksen lähestyessä loppuaan saat päättymiskirjeen Toyota Rahoitukselta. Auto tulisi palauttaa viimeistään sopimuskauden päättymispäivänä ensisijaisesti siihen Toyota-liikkeeseen, josta auto on vuokrattu. Auton voi tarvittaessa palauttaa myös toiseen Toyota-liikkeeseen.

Muistilista auton palautukseen liittyvistä asioista
  • Palautusaika sovitaan etukäteen Toyota-liikkeen kanssa.
  • Auto palautetaan pestynä, mahdolliset mainosteipit poistettuna ja varustettuna leasingsopimuksen mukaisin varustein (mm. kesä- / talvirenkaat, virta-avaimet sekä moottorilämmittimen johto).
  • Mahdolliset vauriot tulee korjauttaa tai tehdä vahinkoilmoitus vakuutusyhtiöön. Vahinkoilmoitus tulee olla mukana palautettaessa autoa.
  • Toyota-liikkeessä tehdään kirjallinen palautustarkastus yhdessä auton palauttajan kanssa.

Jos auton vaihto ei ole vielä ajankohtaista, olethan tällöin yhteydessä leasing@toyota.fi, niin laskemme sinulle jatkotarjouksen.

Muut asiat

Mikäli aiemmat kohdat eivät vastanneet kysymykseesi, voit olla yhteydessä osoitteeseen leasing@toyota.fi.