1. Omistajalle
  2. Toyota Rahoituksen asiakaspalvelu
  3. Usein kysyttyä osamaksusta
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Osamaksu - usein kysyttyä

Tutustu yleisimpiin aihepiireihin, joista saamme kysymyksiä. Jos nämä vastaukset eivät täytä tiedonjanoasi, ole yhteydessä asiakaspalveluumme.

Osamaksusopimus

Maksutiedot ja maksusuunnitelma löytyvät My Finance palvelusta osoitteessa https://myfinance.toyota.fi. Toyota Rahoitus ei lähetä paperilaskuja kuukausittain. Yksityinen henkilö voi tehdä e-laskun omassa verkkopankissaan. Yrityksen tulee toimittaa verkkolaskuosoite sähköpostilla osoitteeseen kumppanit.toyotarahoitus@toyota.fi.
Eräpäivän muuttamista voi pyytää lähettämällä viestin My Finance palvelun kautta tai olemalla yhteydessä asiakaspalveluun. Siirrosta veloitetaan kulloinkin voimassaolevan palveluhinnaston mukainen siirtokorko ja -kulu.

Suuremman kertasuorituksen voi maksaa koska tahansa sopimuskauden aikana. Maksussa käytetään sopimuksen viitenumeroa. Maksuerän ylittävä osa kohdistetaan tuleville erille. Jos suoritus halutaan kohdistaa pääomaan, tulee ennen suorituksen tekemistä olla yhteydessä Toyota Rahoituksen asiakaspalveluun maksusuunnitelman muutoksen tekemiseksi. Muutoksesta veloitetaan kulloinkin voimassaolevan palveluhinnaston mukainen toimenpidepalkkio.

Sopimusmuutosten osalta ole yhteydessä asiakaspalveluumme. Muutos edellyttää myönteisen luottopäätöksen. Muutoksesta veloitetaan kulloinkin voimassaolevan palveluhinnaston mukainen toimenpidepalkkio.
Lyhennysvapaasta kuukaudesta voi sopia My Finance palvelun kautta tai olemalla yhteydessä asiakaspalveluun.

Rahoitus on mahdollista maksaa pois milloin tahansa ennen sopimuksen päättymistä. Jäljellä olevan rahoituksen määrän voi tarkistaa My Finance- palvelun kautta tai Toyota Rahoituksen asiakaspalvelusta.

Maksua tehdessäsi käytä osamaksusopimuksen maksutietoja.

Maksun saatuaan auton omistaja, Toyota Rahoitus tai Toyota-jälleenmyyjä, tekee luovutusilmoituksen, jonka jälkeen asiakas tekee omistajanmuutosrekisteröinnin Traficomin Oma asioinnissa tai katsastusasemalla.

Ajoneuvon voi myydä joko yksityiselle tai yritykselle edellyttäen, että jäljellä oleva velka maksetaan kaupanteon yhteydessä. Luovutus tehdään suoraan ostajalle Toyota Rahoitukselle toimitetun kauppa-/luovutuskirjan perusteella. Dokumentin asiakas voi toimittaa osoitteeseen toyota.rahoitus@toyota.fi ja autoliike sähköpostilla kumppanit.toyotarahoitus@toyota.fi.

Osamaksuauton voi vaihtaa kesken rahoituskauden toiseen autoon. Autoliikkeen hyvittämästä vaihtoauton hinnasta vähennetään vanhan osamaksun jäljellä oleva velka.

Osamaksuasiakas vastaa velasta niin kauan, kunnes se on kokonaan maksettu. Kun Toyota Rahoitus tai Toyota- jälleenmyyjä on saanut tiedon kaupasta kirjallisena (luovutus- tai kauppakirja) autoliikkeelle tehdään luovutusilmoitus.

Toyota Rahoitus pyynnöstä toimittaa hakemuksen sopimuksen siirtämiseksi toisen henkilön tai yrityksen nimiin. Sopimuksen siirtäminen vaatii myönteisen luottopäätöksen uuden ostajan osalta. Uusi ostaja sitoutuu suorittamaan jäljellä olevan velan rahoitusehtojen mukaisesti. Sopimuksen maksuerien on oltava ajan tasalla.

Sopimuksen siirtoon liittyen voit olla yhteydessä My Financen kautta, tai suoraan asiakaspalveluumme. Sopimuksen siirtohakemus lähetetään sähköisesti allekirjoitettavaksi, jota varten tarvitaan molempien osapuolten sähköpostiosoitteet. Tunnistautuminen allekirjoituspalveluun tapahtuu verkkopankkitunnuksilla.

Toyota Rahoitus tarkistaa uuden ostajan luottotiedot ja ilmoittaa päätöksestä puhelimitse. Sopimuksen siirron edellytyksenä on myönteinen luottopäätös sekä vakuutusyhtiön toimittama vahvistus voimassaolevasta vakuutuksesta. Tämän jälkeen Toyota Rahoitus rekisteröi uuden ostajan auton haltijaksi. Hakemuksen lähettämisestä veloitetaan kulloinkin voimassaolevan palveluhinnaston mukainen toimenpidepalkkio.

Mikäli auto on Toyota-jälleenmyyjäliikkeen omistuksessa, tulee sopimuksen siirrosta olla yhteydessä kyseiseen jälleenmyyjään.

Liikennekäytöstä poiston ja liikennekäyttöön oton voi tehdä Traficomin Oma-asiointi palvelussa osoitteessa https://asiointi.trafi.fi.

Ajoneuvon vieminen Suomen rajojen ulkopuolelle edellyttää omistajan kirjallisen suostumuksen. Maastavientivaltakirja myönnetään tapauskohtaisesti, pääsääntöisesti kolmeksi (3) kuukaudeksi kerrallaan. Lisätietoja vakuutuksen voimassaolosta ulkomailla saa vakuutusyhtiöstä.

My Finance -palvelusta voit tulostaa EU:n sisäisen maastavientivaltakirjan veloituksetta.

Asiakaspalvelusta tilattuna maastavientivaltakirjasta veloitetaan kulloinkin voimassaolevan palveluhinnaston mukainen toimenpidepalkkio.

Osamaksulla rahoitetussa autossa on oltava liikenne- ja kaskovakuutus, joka sisältää kolarivahinko-, hirvi-, ilkivalta-, palo- ja varkausvakuutuksen. Lisäksi autoon on otettava osamaksuvakuutus, jos se ei sisälly kaskovakuutukseen. Vakuutukset on pidettävä voimassa koko rahoituskauden ajan.

Toyota Easy Osamaksu

Toyota Easy Osamaksu -sopimus on osamaksusopimus, johon pätee osamaksun yleiset ehdot. Se eroaa muista osamaksusopimuksista siinä, että kuukausierä määräytyy sopimuksen pituuden ja arvioitujen kilometrien mukaan. Sopimuskausi voi olla kahdesta viiteen vuotta ja sopimuksen lopussa on aina taattu hyvityshinta.

Toyota Easy Osamaksu tunnettiin aiemmin nimellä Toyota Jousto. Nimenmuutos ei vaikuta sopimuksen sisältöön.

Toyota Easy Osamaksu -sopimuksessa sovitulla kilometrimäärällä on ainoastaan vaikutusta taattuun hyvityshintaan sopimuksen päättyessä. Mikäli ajetaan huomattavasti sovittua enemmän ja halutaan pitää taattu hyvityshinta voimassa, tulee sopimuskilometrejä muuttaa. Enimmäiskilometrimäärä saa kuitenkin ylittyä sovitusta palautushetkellä 5000 km. Mikäli kilometrejä on enemmän, taattu hyvityshinta raukeaa ja sopimus muuttuu normaaliksi osamaksusopimukseksi.

Taattua hyvityshintaa hyödyntämällä auton voi palauttaa vain sopimuksen lopussa, jolloin sopimuksesta on maksamatta ainoastaan viimeinen suurempi osamaksuerä.

Kesken sopimuskauden rahoitusyhtiö ei lunasta autoa, mutta auton voi halutessaan myydä tai vaihtaa, kuten normaalissa osamaksusopimuksessa.

Auton voi vaihtaa uuteen tai pitää sopimuksen jälkeen, jolloin sovitaan uusi maksusuunnitelma suuremmasta viimeisestä erästä. Vaihtoehtona on myös auton palauttaminen.