1. Omistajalle
  2. Toyota Rahoituksen asiakaspalvelu
  3. Usein kysyttyä osamaksusta
Toyota palvelee

Osamaksu - usein kysyttyä

Tutustu yleisimpiin aihepiireihin, joista saamme kysymyksiä. Jos nämä vastaukset eivät täytä tiedonjanoasi, ole yhteydessä asiakaspalveluumme.

Osamaksusopimus

Maksutiedot ja maksusuunnitelma löytyvät My Finance palvelusta osoitteessa https://myfinance.toyota.fiOpens in new window. Toyota Rahoitus ei lähetä paperilaskuja kuukausittain. Yksityinen henkilö voi tehdä e-laskun omassa verkkopankissaan. Yrityksen tulee toimittaa verkkolaskuosoite sähköpostilla osoitteeseen kumppanit.toyotarahoitus@toyota.fi.

Eräpäivän muuttamista voi pyytää lähettämällä viestin My Finance palvelun kautta tai olemalla yhteydessä asiakaspalveluun. Siirrosta veloitetaan kulloinkin voimassaolevan palveluhinnaston mukainen siirtokorko ja -kulu.

Suuremman kertasuorituksen voi maksaa koska tahansa sopimuskauden aikana. Maksussa käytetään sopimuksen viitenumeroa. Maksuerän ylittävä osa kohdistetaan tuleville erille.

Jos suoritus halutaan kohdistaa pääomaan, tulee ennen suorituksen tekemistä sopia Toyota Rahoituksen kanssa maksusuunnitelman muutoksesta. Jotkin muutokset asiakas voi laskea itsenäisesti verkkopalvelu My FinancessaOpens in new window, muissa tapauksissa asiasta voi sopia asiakaspalvelun kanssa. Muutoksesta veloitetaan kulloinkin voimassaolevan palveluhinnaston mukainen toimenpidepalkkio ja samalla luoton ehdot tarkistetaan vastaamaan muutospäivän rahoitusehtoja.

My FinanceOpens in new window -palvelussa asiakas voi lisätä seuraavan erän laskulle maksuaikaa enintään yhden kuukauden veloituksetta, kun maksut ovat ajantasalla. 

Lyhennysvapaasta kuukaudesta voi sopia My FinanceOpens in new window palvelun kautta tai olemalla yhteydessä asiakaspalveluun.

Rahoitus on mahdollista maksaa pois milloin tahansa ennen sopimuksen päättymistä. Jäljellä olevan rahoituksen määrän voi tarkistaa My Finance- palvelun kautta tai Toyota Rahoituksen asiakaspalvelusta.

Maksua tehdessäsi käytä osamaksusopimuksen maksutietoja.

Maksun saatuaan auton omistaja, Toyota Rahoitus tai Toyota-jälleenmyyjä, tekee luovutusilmoituksen, jonka jälkeen asiakas tekee omistajanmuutosrekisteröinnin Traficomin Oma asioinnissaOpens in new window tai katsastusasemalla.

Ajoneuvon vieminen Suomen rajojen ulkopuolelle edellyttää omistajan kirjallisen suostumuksen. Maastavientivaltakirja myönnetään tapauskohtaisesti, pääsääntöisesti kolmeksi (3) kuukaudeksi kerrallaan. Maastavientivaltakirjasta veloitetaan kulloinkin voimassaolevan palveluhinnaston mukainen toimenpidepalkkio.

 

Hae maastavientilupaa My FinanceOpens in new window -palvelusta. My Financeen kirjautumisen jälkeen:

 Siirry autosi aktiiviseen sopimukseen -> Dokumentit -> Hae maastavientilupa

 

EU:n ja ETA-alueen sisäisen maastavientivaltakirjan saat lähtökohtaisesti ladattua palvelusta suoraan. EU:n, Norjan ja Sveitsin ulkopuolisiin maihin kohdistuvat maastavientihakemukset käsitellään asiakaspalvelussamme. 

 

Lisätietoja vakuutuksen voimassaolosta ulkomailla saa vakuutusyhtiöstä.

Ajoneuvon tekninen osa rekisteriotteesta tarvitaan silloin, kun ajoneuvolla matkustetaan ulkomaille tai Ahvenanmaalle. Teknisen osan voi tilata Traficomin Oma Asiointi -palvelusta osoitteessa traficom.fi/fiOpens in new window

Jotkin muutokset asiakas voi laskea itsenäisesti verkkopalvelu My Financessa, muissa tapauksissa asiasta voi sopia asiakaspalvelun kanssa. Muutos edellyttää myönteisen luottopäätöksen. Muutoksesta veloitetaan kulloinkin voimassaolevan palveluhinnaston mukainen toimenpidepalkkio ja samalla luoton ehdot tarkistetaan vastaamaan muutospäivän rahoitusehtoja.

Ajoneuvon voi myydä joko yksityiselle tai yritykselle edellyttäen, että jäljellä oleva velka maksetaan kaupanteon yhteydessä. Luovutus tehdään suoraan ostajalle Toyota Rahoitukselle toimitetun kauppa-/luovutuskirjan perusteella. Dokumentin voi asiakas toimittaa turvasähköpostilla  https://securemail.toyotarahoitus.fi/turvapostiasiakaspalvelu@toyotarahoitus.fiOpens in new window ja autoliike sähköpostilla kumppanit.toyotarahoitus@toyota.fi.

Osamaksuauton voi vaihtaa kesken rahoituskauden toiseen autoon. Autoliikkeen hyvittämästä vaihtoauton hinnasta vähennetään vanhan osamaksun jäljellä oleva velka.

Osamaksuasiakas vastaa velasta niin kauan, kunnes se on kokonaan maksettu. Kun Toyota Rahoitus tai Toyota- jälleenmyyjä on saanut tiedon kaupasta kirjallisena (luovutus- tai kauppakirja) autoliikkeelle tehdään luovutusilmoitus.

Toyota Rahoitus pyynnöstä toimittaa hakemuksen sopimuksen siirtämiseksi toisen henkilön tai yrityksen nimiin. Sopimuksen siirtäminen vaatii myönteisen luottopäätöksen uuden ostajan osalta. Uusi ostaja sitoutuu suorittamaan jäljellä olevan velan rahoitussopimuksen ehtojen mukaisesti. Pidätämme oikeuden rahoitusehtojen muuttamiseen kulloinkin voimassa olevien rahoitusehtojen mukaisesti. Sopimuksen maksuerien on oltava ajan tasalla.

Sopimuksen siirtoon liittyen voit olla yhteydessä My FinancenOpens in new window kautta, tai suoraan asiakaspalveluumme. Sopimuksen siirtohakemus lähetetään sähköisesti allekirjoitettavaksi, jota varten tarvitaan molempien osapuolten sähköpostiosoitteet. Tunnistautuminen allekirjoituspalveluun tapahtuu verkkopankkitunnuksilla.

Toyota Rahoitus tarkistaa uuden ostajan luottotiedot ja ilmoittaa päätöksestä puhelimitse. Sopimuksen siirron edellytyksenä on myönteinen luottopäätös sekä vakuutusyhtiön toimittama vahvistus voimassaolevasta vakuutuksesta. Tämän jälkeen Toyota Rahoitus rekisteröi uuden ostajan auton haltijaksi. Hakemuksen lähettämisestä veloitetaan kulloinkin voimassaolevan palveluhinnaston mukainen toimenpidepalkkio.

Mikäli auto on Toyota-jälleenmyyjäliikkeen omistuksessa, tulee sopimuksen siirrosta olla yhteydessä kyseiseen jälleenmyyjään.

Liikennekäytöstä poiston ja liikennekäyttöön oton voi tehdä Traficomin Oma-asiointi palvelussa osoitteessa traficom.fi/fiOpens in new window.

Osamaksulla rahoitetussa autossa on oltava liikenne- ja kaskovakuutus, joka sisältää kolarivahinko-, hirvi-, ilkivalta-, palo- ja varkausvakuutuksen. Lisäksi autoon on otettava osamaksuvakuutus, jos se ei sisälly kaskovakuutukseen. Vakuutukset on pidettävä voimassa koko rahoituskauden ajan.

Toyota Rahoitus voi asiakkaan pyynnöstä lisätä rahoitetun ajoneuvon rekisteritietoihin toisen haltijan. Rekisteröintimuutoksesta veloitetaan kulloinkin voimassaolevan palveluhinnaston mukainen toimenpidepalkkio.

Lisättävän haltijan nimi ja henkilötunnus tulee ilmoittaa Toyota Rahoitukselle My FinanceOpens in new window -palvelun yhteydenoton kautta. Mikäli haltijalisäyksen myötä ajoneuvovakuutuksenottajaan tehdään muutoksia, kannattaa samaan yhteyteen lisätä siitäkin maininta.

Mikäli vakuutuksenottajaa vaihdetaan, tarvitsee Toyota Rahoitus uudesta vakuutuksesta vahvistuksen heti sen astuttua voimaan. Vahvistuksen voi toimittaa yhteystiedoissamme ilmoitetun asiakaspalvelumme turvasähköpostin kautta.

Toyota Easy Osamaksu

Toyota Easy Osamaksu -sopimus on osamaksusopimus, johon pätee osamaksun yleiset ehdot. Se eroaa muista osamaksusopimuksista siinä, että kuukausierä määräytyy sopimuksen pituuden ja arvioitujen kilometrien mukaan. Sopimuskausi voi olla kahdesta viiteen vuotta ja sopimuksen lopussa on aina taattu hyvityshinta.

Toyota Easy Osamaksu tunnettiin aiemmin nimellä Toyota Jousto. Nimenmuutos ei vaikuta sopimuksen sisältöön.

Toyota Easy Osamaksu -sopimuksessa sovitulla kilometrimäärällä on ainoastaan vaikutusta taattuun hyvityshintaan sopimuksen päättyessä. Mikäli ajetaan huomattavasti sovittua enemmän ja halutaan pitää taattu hyvityshinta voimassa, tulee sopimuskilometrejä muuttaa. Enimmäiskilometrimäärä saa kuitenkin ylittyä sovitusta palautushetkellä 5000 km. Mikäli kilometrejä on enemmän, taattu hyvityshinta raukeaa ja sopimus muuttuu normaaliksi osamaksusopimukseksi.

Taattua hyvityshintaa hyödyntämällä auton voi palauttaa vain sopimuksen lopussa, jolloin sopimuksesta on maksamatta ainoastaan viimeinen suurempi osamaksuerä.

Kesken sopimuskauden rahoitusyhtiö ei lunasta autoa, mutta auton voi halutessaan myydä tai vaihtaa, kuten normaalissa osamaksusopimuksessa.

Auton voi vaihtaa uuteen tai pitää sopimuksen jälkeen, jolloin sovitaan uusi maksusuunnitelma suuremmasta viimeisestä erästä. Vaihtoehtona on myös auton palauttaminen.