1. Sähkö
 2. Sähköauto
Toyota palvelee

Toyotan sähköautot

Toyota bZ, “beyond Zero” kertoo Toyotan sitoutumisesta hiilineutraaliin liikkumiseen – ja paljon enemmän. Aloitamme uuden, jännittävän aikakauden esitellessämme sarjan uuden sukupolven sähköautoja, jotka matkaavat vielä nollapäästöjäkin pidemmälle. Käyttäjälähtöisesti suunniteltu täyssähköperhe on täysin lähipäästötön, mutta me haluamme vielä enemmän. Haluamme muuttaa tulevaisuutta ja tehdä ajamisesta vieläkin helpompaa ja hauskempaa.

Mitä sinun tulee tietää sähköautoista?

 • Miten sähköauto toimii?

  Täyssähköautojen voimanlähteenä toimii sähkömoottori, ja ne toimivat ilman fossiilisia polttoaineita. Sähköautot eivät näin ollen tuota lainkaan lähipäästöjä. Sähkömoottori tuottaa äänetöntä ja hienostunutta voimaa, ja lisäksi moottorin tarjoama voima ja vääntö ovat välittömästi käytössäsi nostaen ajamisen mukavuuden uudelle tasolle. Paitsi että sähköautolla ajaminen on hauskaa, säästät selvää rahaa mm. alhaisemman ajoneuvoveron ansiosta. Useissa maissa, myös Suomessa, valtio tukee sähköauton hankintaa erilaisilla tuilla. Lisäksi sähköauton huoltokulut ovat tavanomaisia autoja edullisemmat, sillä kuluvia osia on vähemmän.

 • Mikä on sähköauton toimintamatka?
  Sähköauton sähköajokantama eli toimintamatka riipuu automallista ja akun koosta samoin kuin ajo-olosuhteista sekä kuljettajan ajotavasta. 
   
  Toyota bZ4X -malli rakentuu Toyotan pitkälle, lähes 25 vuotta kestäneelle sähköistymisen edelläkävijyyden pohjalle ja se tarjoaa jopa 416–511 kilometrin* sähköajokantaman yhdellä latauksella. 
   
  Toyotan täyssähköinen hyötyajoneuvo, Proace EV, tarjoaa jopa 313 kilometrin* sähköajokantaman (WLTP-syklillä mitattuna). 

Tutustu ladattavan auton omistajan oppaaseen

Latausopas on suunnattu kaikille täyssähköauton tai ladattavan hybridin omistajille tai sellaista harkitseville. Tämä maksuton opas sisältää mm.

 • Tietoa auton lataamisesta
 • Keskeisiä huomioita olosuhteiden vaikutuksista sähköautojen ja ladattavien hybridien ominaisuuksiin
 • Vinkkejä taloudelliseen ajoon ja pitkien matkojen taittamiseen sähköautolla
 • Sanastoa

Sähköauton lataaminen

Toyotan sähköauton lataaminen on helppoa ja vaivatonta. Voit ladata sähköautoasi kotiin asennettavasta latausasemasta, työpaikallasi tai yleisestä sähköauton latauspisteestä. 
 • Lataaminen kotona

  Sähköauton akun lataaminen onnistuu kotioloissa joko pistorasiasta auton mukana tulevalla tilapäislatauslaitteella (virta 8A, jännite 230V, teho 1.8kW) tai kotiasennettavasta latausasemasta. Turvallisuussyistä emme kuitenkaan suosittele jatkuvaa lataamista pistorasiasta.

  Kiinteä Toyota-latausasema on älykäs latausvaihtoehto kotitalouden tarpeisiin. Toyota on tuonut myyntiin omat, sen tiukat laatuvaatimukset täyttävät kotiasennettavat latausasemat sähköautoja varten. Voit ostaa latausaseman autokaupan yhteydessä lisävarusteena. Tutustu Toyotan laadukkaisiin kotilatausasemiin.

 • Julkiset kiinteät latausasemat

  Julkisten latausasemien verkosto kasvaa vauhdilla. Esimerkiksi monet kauppakeskukset tarjoavat asiakkaiden käyttöön AC-latausasemia. Lataaminen tällaisen ulkoisen vaihtovirtalatausaseman kautta on selkeästi nopeampaa kuin esim. pistorasiasta lataaminen kotioloissa. 

 • Pikalataus

  Pikalatausasemia löytyy suurimmista kaupungeista ja mm. monilta huoltoasemilta. Pikalatausasemasta auton akusto on ladattavissa alle tunnissa.

  Tutustu myös kattavaan Toyota latausverkostoon.

Toyotan kotiasennettavat latausasemat

Toyota-latausasema on helpoin ja tehokkain vaihtoehto Toyota-sähköauton lataamiseen. Tuotteemme soveltuvat täydellisesti Toyota-autojen turvalliseen lataamiseen ja mahdollistavat huomattavasti väliaikaislatauslaitetta nopeamman lataamisen. Kaikki Toyota -latausasemat ja oheistuotteet tukevat jopa 22 kW:n tehoista ja kolmivaiheista latausta.
Tutustu latausasemiin tästä

Toyotan latausverkosto

Toyotan latausverkosto antaa pääsyn yhteen Euroopan suurimmista latausverkostoista. Voit etsiä latausasemia ja katsoa kunkin latausaseman tiedot, kuten käytettävyyden, latausnopeuden ja pistoketyypit reaaliajassa.

Tilauksen yhteydessä näet lisäksi lataushinnat, voit avata latausaseman lukituksen sovelluksellasi tai RFID-kortillasi ja käynnistää latausistunnon. Saat kuukausilaskun kaikista latausistunnoista kunkin kuukauden lopussa. Voimme käyttää ulkopuolisia kumppaneita tämän palvelun tarjoamiseksi. Jotkin henkilötiedot, kuten VIN-numero (ajoneuvotunnus), käyttäjätunnus, sopimuksen tunnus ja alkamispäivä, siirretään kumppaneillemme.

Toyotan latausverkko tarjotaan yhteistyössä teknisten kumppaneidemme kanssa, ja siihen sovelletaan lisäehtoja ja tietosuojailmoitusta. 
Tutustu Opens in new window

Toyota tarjoaa mielenrauhaa

Kuten kaikki muutkin osat Toyota-autoissa, sähköautojemme akustot on suunniteltu kestämään. Lisää mielenrauhaa tuo akustoille myöntämämme säännöllisesti huollettujen sähköautojen akkutakuu 8 v/160 000 km kun akun heikentyminen alle 70 %:iin alkuperäisestä kapasiteetista ja EV-järjestelmän takuu 5 v/100 000 km.  Sähköautojen ajoakuille myönnetään 10 vuotta / 1 milj. km kattava Toyota määräaikaishuollon aktivoima EV-akkuturva. Koskee vain henkilöautoja, ei hyötyajoneuvoja.

Voit luottaa siihen, että kun sähköautosi akusto tulee tiensä päähän, se hävitetään turvallisella ja vastuullisella tavalla. Lisäksi pyrimme kierrättämään yli 50 % hybridiakun painosta.

Tutustu Toyotan sähköautomallistoon

Toyota bZ4X
Alkaen 50 550,00 €
589,39 € /kk
 

48 kk

Täyssähköauto

Toyota bZ4X Active
Proace Verso EV
Alkaen 65 070,00 €
979,16 € /kk
 

48 kk

Täyssähköauto

Proace Verso EV Active L2 (Active)
Proace EV
Alkaen 62 700,00 €
817,03 € /kk
 

48 kk

Täyssähköauto

Proace EV Active L2H1 5-ov. lasitetut pariovet
Proace City EV
Alkaen 43 550,00 €
647,12 € /kk
 

48 kk

Täyssähköauto

Proace City EV Active L1 5-ov. lasitetut pariovet
Proace City Verso EV
Alkaen 46 420,00 €
730,58 € /kk
 

48 kk

Täyssähköauto

Proace City Verso EV Active L1

POST https://dxp-webcarconfig.toyota-europe.com/v1/model-filter-results/fi/fi?fuelType=electric

Sähköautotermistö tutuksi

Tutustu sähköautoihin liittyvään sanastoon.

VOLTTI (V)

Se osoittaa voiman, jolla elektroneja syötetään johtimen yhdestä päästä toiseen.

AMPEERI (A)

Ilmaisee sen nopeuden, jolla elektronit virtaavat sähköjohtimessa.

WATTI (W)

Osoittaa energian kulutuksen määrän sähkövirtapiirissä, jossa potentiaaliero on 1 V ja sähkövirta 1 A.

kW kilowatti, tehon yksikkö.


kWh akun KAPASITEETIN mittayksikkö.

kWh/km kuinka paljon energiaa kulutetaan kilometriä kohden, akun ENERGIATEHOKKUUDEN mittayksikkö.

AKUN KAPASITEETTI ÷ ENERGIATEHOKKUUS = SÄHKÖAUTON TOIMINTAMATKA

AC (vaihtovirta)

Käytössä kotitalouksissa BEV:t käyttävät auton sisäistä laturia (OBC) muuntamaan AC:n DC:ksi.

DC (tasavirta)

Tyypillisesti käytössä julkisissa latauspisteissä. Lataa BEV-autot nopeasti.

SoC (varaustila)

Sähköakun varaus suhteessa sen kapasiteettiin, mitataan prosentteina.

Tyyppi 2 (mode 2)

Eurooppalainen standardipistoke, seitsemännapainen liitäntä molemmissa päissä, mahdollistaa AC-latauksen.

Suko-latauskaapeli

Suko-latauskaapelilla voi ladata auton akkua tavallisesta maadoitetusta kotitalouspistorasiasta eli ns. suko­-pistorasiasta tai lämpötolpasta.

CCS (yhdistetty latausjärjestelmä)

Eräs pikalaturityyppi.

Lue lisää aiheesta:

Tutustu ladattavan auton omistajan oppaaseen

*Sähköajokantama ja sähkönkulutus on mitattu WLTP-standardin mukaisesti kontrolloidussa ympäristössä. Toteutuneet arvot saattavat poiketa mitatusta. Sähköajokantamaan ja sähkönkulutukseen vaikuttavat ajotapa sekä muut tekijät mm. lämpötila, tieolosuhteet, liikenne, ajoneuvon kunto, varustelu, kuorma ja matkustajien määrä.

Paljon uutta, yksi nimi - Toyota bZ

Toyota bZ, “beyond Zero” kertoo Toyotan sitoutumisesta hiilineutraaliin liikkumiseen – ja paljon enemmän. Aloitamme uuden, jännittävän aikakauden esitellessämme sarjan uuden sukupolven sähköautoja, jotka matkaavat vielä nollapäästöjäkin pidemmälle. Uusi Toyota bZ4X -sähköauto on Toyota bZ -perheen ensimmäinen tulokas.
Tutustu Toyota bZ -perheeseen