1. Omistajalle
 2. Toyota Rahoituksen asiakaspalvelu
 3. Usein kysyttyä yksityisleasingista
Toyota palvelee

Toyota Easy Yksityisleasing - usein kysyttyä

Tutustu yleisimpiin aihepiireihin, joista saamme kysymyksiä. Jos nämä vastaukset eivät täytä tiedonjanoasi, ole yhteydessä asiakaspalveluumme.

Toyota Easy Yksityisleasingin saa lähes koko Toyota-malliston uusiin autoihin Toyota-jälleenmyyjiltä. Etsi lähin jälleenmyyjäsi täältä ja pyydä tarjous haluamaasi Toyota-malliin.

Voit itse valita autosi mallin, varustetason, värin sekä lisävarusteet. Automyyjäsi kertoo sinulle mahdollisuuksista ja auttaa sinua rakentamaan sinulle sopivimman kokonaisuuden.

Toyota-myyjä tekee ostotarjouksen autostasi, ja kauppahinta autostasi maksetaan suoraan tilillesi. Mikäli autossasi on rahoitusta jäljellä, lunastamme loppuvelan puolestasi ja silloin loppuvelan ja kauppahinnan erotus maksetaan tilillesi.

Yksityisleasingissa ei ole käsirahaa, mutta joissain tapauksissa luottopäätösperustein voidaan edellyttää suurempaa ensimmäistä vuokraerää.

 • sovittu ajokilometrimäärä ja huolto-ohjelman mukaiset määräaikaishuollot
 • sijaisauto Toyota Rent -pisteestä määräaikaishuoltojen ajaksi
 • öljynvaihdot ja -lisäykset
 • normaalista kulumisesta aiheutuneet tekniset korjaukset
 • sopimuksenmukaiset varusteet
 • vuokralleantajan toimittamat talvirenkaat ja normaalista kulumisesta aiheutuneet renkaiden uusimiset sekä renkaiden kausivaihtotyöt.
 • rekisteröintikulut, katsastusmaksu ja arvonlisävero.

Katso lisätietoja sopimusehdoistaOpens in new window.

Leasingvuokra ei sisällä muun muassa seuraavia: Polttoaine, verot, sakot, ajoneuvon pesukuluja tai vakuutusta, mikäli sitä ei ole valittu kuukausierän yhteyteen.

Huolto-ohjelman tai normaalin käytön aiheuttaman kuluman ulkopuoliset korjaustoimenpiteet sekä käyttövirheestä tai ulkoisesta vauriosta johtuvat korjaukset tai kulut eivät myöskään kuulu sopimuksen piiriin. Katso lisätietoja sopimusehdoistaOpens in new window.

Jos haluat matkustaa auton kanssa ulkomaille, tulee Toyota Rahoitukselta pyytää maastavientilupa sekä vakuutusyhtiöltä Green Card. Voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme maastavientilupaa koskien. Maastavientivaltakirjasta veloitetaan kulloinkin voimassaolevan palveluhinnaston mukainen toimenpidepalkkio.

Leasingvuokra maksetaan aina etukäteen seuraavan kuukauden ajaksi lähettämämme laskun perusteella. Voit myös tilata verkkopankistasi meiltä E-laskun.

Sopimuksen alussa ensimmäisen ja toisen kuukauden leasingvuokrien laskutus saattavat osua samalle ajankohdalle, sillä ensimmäisen kuukauden vuokra päästään laskuttamaan sopimuksen käsittelyn jälkeen ja toisen kuukauden vuokran eräpäivä voi tulla hyvin nopeasti tämän jälkeen.

Toyota Easy Yksityisleasing -sopimukseen kuuluvat mm. määräaikaishuollot ja renkaiden kausivaihdot. Huollot tulee suorittaa huolto-ohjelman mukaisesti Toyota jälleenmyyjällä tai valtuutetussa Toyota-merkkihuollossa. Toyotan huoltoverkostoon kuuluu Suomessa yli 80 pistettä. Voit varata ajan huoltoon sähköisesti tai soittaa valitsemaasi Toyota huoltoon. Mainitsethan huoltoa varatessasi, että kyseessä on leasingauto. Huolto laskuttaa huolloista suoraan Toyota Rahoitusta.

Toyota Easy Yksityisleasing -sopimukseen kuuluu myös sijaisauto määräaikaishuoltojen ajaksi.

Mahdolliset tekniset korjaukset tulisi hoitaa pikaisesti. Tarkkailethan auton kuntoa ja tarvittaessa varaa aika Toyota huoltoon.

Auton vikatilanteisiin liittyviin kysymyksiin vastaa parhaiten oma Toyota-liikkeenne tai Toyota Infon maksuton puhelinnumero 0800-13663. Toyota Infon numerosta saa apua 24 tuntia vuorokaudessa (Tiepalvelu), mikäli matka katkeaa yllättäen. Katso lisää täältä.

Leasingautoissa tulee olla täyskaskovakuutus. Vahingon sattuessa tulee asiakkaan tehdä vahinkoilmoitus vakuutusyhtiöön, korjauttaa auto viipymättä Toyota-huollossa sekä hoitaa mahdollinen omavastuun osuus vakuutusyhtiölle. Katso lisää täältä.

Mikäli huomaat missä vaiheessa sopimusta tahansa kilometrejä kertyvän enemmän tai vähemmän sovittuihin kilometreihin nähden, on sopimukseen hyvä tehdä kilometrimuutos. Sopimusmuutoksissa voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme. Ilmoitathan autosi mittarilukeman muutosehdotuksen tekoa varten. Sopimusmuutoksista veloitamme kulloinkin voimassa olevan hinnaston mukaisen toimenpidekulun.

Jos auton palautuessa autossa on enemmän ajokilometrejä, kun sopimukseen on kirjattu, veloitamme sopimuksen mukaisen ylikilometriveloituksen, esim. Yaris 12 snt/km. Ylikilometriveloituksen tarkan määrän näet omalta sopimukseltasi.

Toyota Easy Yksityisleasing -sopimus tehdään määräajaksi. Mikäli sopimus halutaan päättää ennenaikaisesti, veloitamme sopimuksen mukaisen purkumaksun. Ole yhteydessä asiakaspalveluumme, niin selvitämme, millaisin ehdoin palautus onnistuu.

Sopimuksen purkumaksu on kolmekymmentä (30) prosenttia ajoneuvon palautuspäivän ja sopimuskauden päättymispäivän välisestä verollisesta vuokrasta. Korvaus on kuitenkin aina vähintään kolmen (3) kuukauden vuokraa vastaava summa.

Pyynnöstäsi voi Toyota Rahoitus siirtää leasingsopimuksen toisen henkilön nimiin. Tällöin uusi haltija sitoutuu suorittamaan jäljellä olevat vuokrat leasingsopimuksen ehtojen mukaisesti. Siirtohetkellä sopimuksen tulee olla ajan tasalla.

 • Ota yhteyttä toyota.rahoitus@toyota.fi
 • Ilmoitathan uuden haltijan nimen, osoitetiedot, puhelinnumeron, sähköpostiosoitteen sekä muutosajankohdan.
 • Toyota Rahoitus lähettää sopimuksen siirrosta sitoumuksen allekirjoitettavaksi sähköistä allekirjoituspalvelua käyttäen.

Siirron edellytyksenä on myönteinen luottopäätös sekä vakuutusyhtiön meille lähettämä jäljennös uudesta vakuutushakemuksesta. Tämän jälkeen Toyota Rahoitus hoitaa auton uudelleenrekisteröinnin.

Hakemuksen lähettämisestä Toyota Rahoitus veloittaa toimenpidepalkkion.

Kyllä. Voimme jatkaa nykyistä sopimustasi siihen saakka, kunnes ehdit saada uuden autosi. Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.

Sopimuksen lähestyessä loppuaan saat ilmoituksen Toyota Rahoitukselta. Jos auton vaihto ei ole vielä ajankohtaista, olethan tällöin yhteydessä asiakaspalveluumme, niin laskemme sinulle jatkotarjouksen.

Ellei muuta ole sovittu, auto tulisi palauttaa viimeistään sopimuskauden päättymispäivänä ensisijaisesti siihen Toyota-liikkeeseen, josta auto on vuokrattu.

Muistilista auton palautukseen liittyvistä asioista:

 • Sovi palautusaika etukäteen Toyota-liikkeen kanssa.
 • Palauta auto pestynä ja leasingsopimuksen mukaisin varustein (mm. kesä- / talvirenkaat, virta-avaimet sekä moottorilämmittimen johto).
 • Auton mahdolliset vauriot tulee olla korjattuina.

Toyota-liikkeessä tehdään kirjallinen palautustarkastus yhdessä asiakkaan kanssa.

Palautustarkastus käsitellään Toyota Rahoituksella ja tarvittaessa laskuttamme asiakkaalta mahdolliset ylikilometrit ja kunnostukset. Katso lisää sopimusehdoistaOpens in new window.

Jos autonvaihto ei ole ajankohtainen leasingsopimuksen päättyessä, voi Toyota Rahoitus tehdä ehdotuksen sopimuksen jatkamisesta. Ole yhteydessä asiakaspalveluumme, niin laskemme sinulle jatkotarjouksen.

Mikäli haluat neuvotella auton ostamisesta omaksesi, ole yhteydessä auton luovuttaneeseen Toyota-liikkeeseen.

Toyota Easy Yksityisleasing -palveluntarjoaja on Toyota Finance Finland Oy. Auto tilataan ja luovutetaan valitsemasi Toyota-jälleenmyyjän toimesta.