1. Voimalinjat
 2. Sähköauto
 3. Sahkoautoilun edut
Toyota palvelee

Sähköautoilun edut

Toyotan sähköautot
Sähköauto nostaa ajamisen mukavuuden ja nautinnon uudelle tasolle. Sähkömoottori tuottaa äänetöntä ja hienostunutta voimaa, ja lisäksi moottorin tarjoama voima ja vääntö ovat välittömästi käytössäsi, minkä ansiosta auto kiihtyy rivakasti.

Monissa suurissa Euroopan kaupungeissa on jo otettu käyttöön erilaisia rajoituksia päästöjen hillitsemiseksi. Sähköautolla voit ajaa myös tällaisilla alueilla.
 • Ympäristöystävällistä autoilua

  Sähköautot toimivat ilman fossiilisia polttoaineita eivätkä ne tuota lainkaan lähipäästöjä - ei hiilidioksidipäästöjä tai haitallisia typen oksideja. Niillä voikin autoilla myös sellaisilla eurooppalaisten suurkaupunkien alueilla, joilla ajamista on päästöjen vuoksi rajoitettu. Sähköautoilu tekee kaupungeistamme puhtaampia ja miellyttävämpiä paikkoja kaikille paremman ilmanlaadun kautta.

 • Sähköistä ajoa

  Sähköautoilu on myös hauskaa! Sähkömoottorin tuottama voima ja vääntö ovat välittömästi käytössäsi, minkä ansiosta kiihdyttäminen on vaivatonta ja ripeää. Autossa ei ole lainkaan polttomoottoria, ja auton akusto on sijoiteltu niin, että auton painopiste on matalalla, mikä lisää ajamisen nautinnollisuutta. Lisäksi sähköauto tarjoaa miellyttävän ja hiljaisen ajokokemuksen.

 • Edulliset käyttökustannukset

  Paitsi että sähköautolla ajaminen on hauskaa, säästät selvää rahaa mm. alhaisemman ajoneuvoveron ansiosta. Useissa maissa, myös Suomessa, valtio tukee sähköauton hankintaa erilaisilla tuilla. Lisäksi sähköauton huoltokulut ovat tavanomaisia autoja edullisemmat, sillä kuluvia osia on vähemmän. Voit myös heittää hyvästit öljynvaihdoille!

Pidä akut ladattuina

Toyotan sähköauton lataaminen on helppoa ja vaivatonta, lataatpa autoasi kotona, työpaikallasi tai yleisestä sähköauton latauspisteestä.

 • Pikalataus

  Pikalatausasemia löytyy niin suurimmista kaupungeista kuin monilta huoltoasemiltakin.Käytettäessä 100 kW:n pikalatausasemaa voidaan 50 kWh:n akusto ladata tyhjästä 80 % varaustasoon noin 30 minuutissa, 75 kWh:n vastaava latausaika on n. 45 minuuttia.


 • Julkiset latauspisteet

  Monet kauppakeskukset tarjoavat asiakkaiden käyttöön AC-latausasemia, ja lataaminen tällaisen ulkoisen vaihtovirtalatausaseman kautta on selkeästi nopeampaa kuin esim. pistorasiasta lataaminen kotioloissa. Toyota on tuonut myyntiin omat, sen tiukat laatuvaatimukset täyttävät kotiasennettavat latausasemat sähköautoja varten. Voit ostaa latausaseman autokaupan yhteydessä lisävarusteena avaimet käteen -periaatteella.


 • Lataaminen kotona

  Sähköauton tai ladattavan hybridin lataaminen onnistuu kotioloissa myös ilman varsinaista kotilatausasemaa auton mukana tulevalla tilapäislatauslaitteella (virta 8A, jännite 230V, teho 1.8kW), mutta emme suosittele jatkuvaa lataamista kotipistorasiasta. Tutustu Toyotan avaimet käteen -periaatteella myytäviin laadukkaisiin kotilatausasemiin.

* Todellinen latausaika vaihtelee paikallisten olosuhteiden mukaan

Sähköajokantama

Voinko luottaa luvattuun sähköajokantamaan?

Ilmoittamamme sähköajokantamat on mitattu WLTP-syklillä, jonka tavoitteena on kuvata aiempaa NEDC-mittaustapaa tarkemmin todellista toimintamatkaa.

Mitkä asiat vaikuttavat sähköajokantaman pituuteen?

Kuten tavanomaistenkin autojen kohdalla, mm. kuljettajan ajotapa, vauhti, kiihdytykset, maasto, vallitseva lämpötila, ilmastoinnin tai lämmityksen käyttö ja auton kuorman paino vaikuttavat auton toimintamatkaan.

Kuinka pitkälle voin ajaa sähköautollani?

Voit tarkastella jäljellä olevaa sähköajokantamaa mittaristoon sijoitetulta TFT-näytöltä tai multimedialaitteen näytöltä. Autosi ilmoittama sähköajokantama perustuu ajohistoriaasi, akuston latausasteeseen sekä ajo-olosuhteisiin ja päivittyy reaaliajassa.

Miten voin maksimoida sähköajokantaman pituuden?

Kuten tavanomaisenkin auton kohdalla, voit vaikuttaa sähköajokantaman pituuteen mm. ilmastoinnin käyttöä säätelemällä ja keventämällä ajoneuvosi kuormaa.

 • Hyödynnä ajoneuvosi mittaristoa: seuraa, kuinka paljon energiaa käytät ja pienennä kulutusta pienillä ajotavan muutoksilla.
 • Hyödynnä Eco-ajotilaa: hiukan vähemmän tehoa, mutta pidempi toimintamatka.
 • Aseta vaihteenvalitsin B-asentoon: B viittaa jarrutukseen (Braking). Kun ajat B-vaihteella, autosi kerää erityisen paljon jarrutusenergiaa talteen hidastamalla voimakkaasti, kun nostat jalan kaasupolkimelta.
 • Lämmitä tai jäähdytä matkustamo jo ennen lähtöä: lämmitykseen tai jäähdytykseen hyödynnetään silloin esim. kotilatausasemastasi saatavaa sähköä.
 • Aina ajantasalla

  Sähköautosi tarjoaa sinulle paljon informaatiota. Voit mm. tarkastella kulutusta ja jäljellä olevaa sähköajokantamaa mittaristosi TFT-näytöltä tai multimedialaitteen näytöltä.

Lue lisää

Usein kysyttyjä kysymyksiä sähköautoista

Kun hyödynnät Eco-ajotilaa, minimoit energiankulutuksen ja maksimoit sähköajokantaman.
Eco-ajotilassa sähkömoottori antaa hiukan vähemmän energiaa eikä autosi reagoi niin herkästi kaasupolkimen painalluksiin. Hyödynnä Eco-ajotilaa etenkin kaupunkiajossa, jossa ajetaan alhaisemmilla nopeuksilla eikä tehoja tarvita niin paljon.
Ehjät ja hyväkuntoiset renkaat eivät ole pelkästään turvallisuustekijä, vaan niillä on vaikutusta myös sähköautosi energiankulutukseen ja tehokkutteen.

Kuten tavanomaistenkin autojen kohdalla, myös sähköautossa on kuluvia osia - kuten pyyhkijät, jotka täytyy aika ajoin vaihtaa. Lisäksi sähköauton jäähdytysneste on vaihdettava säännöllisesti, jotta akusto pysyy kunnossa.

Sähkö hinnoitellaan kilowattituntien perusteella, ja maksamasi hinta riippuu siitä, paljonko sähkö maksaa alueellasi. Arvioidaksesi lataamisen kustannukset, kerro sähkön kilowattitunnin hinta autosi akun koolla.

Taloyhtiöt: monet taloyhtiöt tarjoavat latausaseman asukkaiden käyttöön.
Julkiset latausasemat: latausasemaverkosto kasvaa jatkuvasti. Mm. monet kauppakeskukset tarjoavat maksuttomia latausasemia asiakkaiden käyttöön.
Työpaikat: yhä useampi työpaikka tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuuden ladata sähköautoa työpäivän aikana.

Valitettavasti kaikkien akkujen teho heikkenee jonkin verran ajan kuluessa. Sähköautoissa akun tehon heikkeneminen on kuitenkin hyvin pientä.

Sähköautojen hankintahinta on usein tavanomaisen auton hankintahintaa korkeampi, mutta alhaisten käyttökustannusten ja veroetujen vuoksi kokonaiskustannukset ovat usein jopa tavanomaista autoa edullisemmat. Monissa maissa, myös Suomessa, valtio tukee sähköauton hankintaa erityisellä tuella.

Auton ja latausaseman liitännän voi tehdä eri tyyppisillä kaapeleilla ja pistokkeilla. Valinta tehdään yleensä sähkövirran tyypin (vaihto- tai tasavirta) ja alueen perusteella. Euroopassa ja kaikkien Euroopassa myytyjen Toyota-mallien standardi on seuraava:

» vaihtovirralle Mennekes-pistoke (Type 2)
» sekä vaihto- että tasavirralle CCS2- pistoke