Löydä jälleenmyyjäsi
Laske vaihtoauton hinta-arvio
Lähtisitkö koeajolle?
Rakenna oma Toyotasi
Laske Toyota Jousto -rahoitus
Varaa huolto Toyotallesi
Ota yhteyttä Toyotaan

Toyota Prius

Ympäristötehokkain automalli

Toyota Prius saavutti ensimmäisenä automallina täyden viiden tähden maksimituloksen Saksan autoliiton ADAC:n tekemissä entistä tiukemmissa ekotesteissä. Samalla testiohjelmalla on aiemmin testattu 55 muuta ajoneuvoa. Toyota Prius saavutti uudella testiohjelmalla 90 pistettä eli viiden tähden maksimiluokitukseen. Testissä mitattu polttoaineenkulutus, 4,58 l/100 km, tuotti 40 pistettä. Hybridiauton aiheuttamat alhaiset päästöt kasvattivat tulosta maksimipisteillä 50.

ADAC esitteli tämän vuoden huhtikuussa uudet, entistä tiukemmat ekotestikriteerit. Uutena piirteenä testiohjelmaan sisältyy nyt maailmanlaajuisesti yhdenmukaistettu kevyiden ajoneuvojen testisykli (WLTP), millä tulevaisuudessa tullaan mittaamaa polttoaineen kulutusta. Lisäksi autot testattiin uuden eurooppalaisen ajosyklin (NEDC) mukaisesti, mikä edustaa tyypillistä auton käyttöä Euroopassa. Kulutusta mitattiin myös ADAC-moottoritieosuudella.

Yksi tärkeimmistä muutoksista on se, että ilmastointi on päällä WLTP-syklinja ADAC-moottoritietestin aikana. Lisäksi CO2-päästöjen laskelmissa on otettu huomioon tuotteen elinkaariarviointi eli kaikki päästöt, jotka johtuvat ajoneuvon valmistamisesta tai polttoaineen kuljetuksesta.

Maailman ensimmäinen sarjavalmisteinen hybridiauto Toyota Prius tuli markkinoille 15 vuotta sitten. Sittemmin Toyota on laajentanut maailmanlaajuista hybridiautotarjontaansa 18 Toyota- ja Lexus-malliin ja toimittanut asiakkaille jo yli 4 miljoonaa hybridiautoa. Euroopan myyntimallisto käsittää tällä hetkellä Yaris Hybrid-ja Auris Hybrid -mallien ohella Prius-perheen edustajat Prius-, Prius+- ja Prius Plug-in Hybrid -versiot.

Lue lisää ADAC-ekotestistä täältä

Lue lisää:

Hyödyllistä tietoa Toyota-hybridiakuista. Hyödyllistä tietoa Toyota-hybridiakuista. Lue tästä Toyota-hybridiakuista, niiden roolista hybridijärjestelmässä, niiden kestävyydestä, materiaaleista, toimivuudesta Suomessa sekä huollettavuudesta. Toyotan itselataava hybridi on vaivattomin valinta Toyotan itselataava hybridi on vaivattomin valinta Toyotan Itselataavia hybrideitä kutsutaan myös nimellä täyshybridi. Nimi kertoo, että auto osaa itsenäisesti valvoa ja huolehtia polttomoottorin, sähkömoottorin ja akun saumattomasta yhteistoiminnasta. Sinun tehtäväsi on ajaa ja nauttia automaattivaihteiston vaivattomuudesta. Toyota on jatkossakin sähköisen autoilun edelläkävijä. Toyota on jatkossakin sähköisen autoilun edelläkävijä. Toyota kehittää aktiivisesti autoihin uusia käyttövoimia. Sähköinen autoilu on yksi mielenkiintoisimmista vaihtoehdoista hybridi- ja polttokennotekniikan ohella. Toyota tuo aivan pian markkinoille uusia mielenkiintoisia sähköautomalleja. Pistokehybridi on osa Toyotan laajaa hybridiperhettä Pistokehybridi on osa Toyotan laajaa hybridiperhettä Pistokehybridin akku voidaan ladata suoraan normaalista pistorasiasta, mutta auto voi myös liikkua hybridin tavoin polttomoottorin ja sähkömoottorin saumattomalla yhteistyöllä.