Löydä jälleenmyyjäsi
Ota yhteyttä Toyotaan
Tilaa Toyota-uutiskirje
MyToyota

Seuraavan sukupolven ajoakut

Akkutekniikkaan liittyvä tutkimustyö

Hybridimalliemme suosion lisääntymisen ja täyssähköautojen käytön odotetun kasvun vuoksi kehitämme aktiivisesti tulevaisuuden autojen akkutekniikkaa.

Yhteistyötä tutkimuksessa ja tuotekehityksessä

Nykyisiä, litium-ioni-akkutyyppejä huomattavasti suorituskykyisempiin akkuihin liittyvä tutkimustyömme alkoi vuonna 2010. Työtämme on vauhdittanut esimerkiksi yhteistyö erilaisten materiaalitekniikan tutkimuslaitosten kanssa.

Akkujen suorituskyky akkutyypeittäin
Akkujen tutkimus- ja kehitystyö

Kehitystyömme on kohdistunut akkujen saralla kahteen tyyppiin: olomuodoltaan täysin kiinteisiin (all-solid state) ja litium-ilma-akkuihin.

Koon pienennystä

Muuntamalla nestemäiset elektrolyytit kiinteiksi elektrolyyteiksi, akkukennot voivat olla yhteydessä toisiinsa ilman erillisiä kotelointeja. Tämä tarkoittaa merkittävää mahdollisuutta akun ulkomittojen pienentämiselle.

Nestemäisten elektrolyyttien muuntaminen kiinteiksi.
Figure 2
Painonpudotusta

Kuvassa 3 voit nähdä miten litium-ilma-akussa ilman sisältämää happea käytetään katodina. Seurauksena saavutetaan painonsäästöä ja parantunutta energiatiheyttä, kun negatiivisesti varattu elektrodimateriaali vaihdetaan metalliseen litiumiin.

Litium-ilma-akussa ilman sisältämää happea käytetään katodina.
Figure 3
Askeleen lähempänä

Jatkuvan nestemäisen elektrolyytin ja sen vaikutusten analysoinnin kautta pyrimme keskittämään työmme litium-ilma-akkujen reaktiomekanismeihin. Akun sisäisten vastusten pienentämisen myötä koemme olevamme taas lähempänä läpimurtoa vallankumouksellisen akkutekniikan kehitystyössä.

Lisää tästä aiheesta

Bensiini- ja dieselmoottorit Bensiini- ja dieselmoottorit Samaan aikaan, kun kehitämme uusia vaihtoehtoisia moottoreita ja voimalähteitä, investoimme myös perinteisiin bensiini- ja dieselmoottoreihin tehdäksemme niistä entistä puhtaampia ja tehokkaampia. Aja puhtaammin ja turvallisemmin Aja puhtaammin ja turvallisemmin Voimme kaikki vaikuttaa ajotavallamme sekä päästömääriin että polttoaineenkulutukseen. Toyotalla on tarjota sinulle koko joukko vihjeitä ja ohjeita riippumatta siitä, ajatko hybridillä tai tavallisella autolla. Toyota näyttää tietä vähäpäästöiseen tulevaisuuteen Toyota näyttää tietä vähäpäästöiseen tulevaisuuteen Vallankumouksellinen Toyota Mirai on saapunut. Polttokennoratkaisunsa avulla se vie maailmaa kohti pienempien päästöjen aikakautta. Toyota Prius Plug-in testattiin tosielämässä. Toyota Prius Plug-in testattiin tosielämässä. Ennen kuin Toyota toi Prius Plug-in-mallit markkinoille, testasimme niitä kolmen vuoden ajan 200 eurooppalaisen autoilijan kanssa. Tutustu tuloksiin.