1. Autot
 2. Proace
 3. Powertrains
Toyota palvelee

Proace EV sähköistää liiketoimintasi

Proace EV:n sähkömoottori 75 kWh:n akulla tarjoaa entistä paremman hyötysuhteen. Mallin kulutus ja kantama ovat parantuneet huomattavasti sähköisen toimintamatkan ollessa jopa 344 km*.

 

Kuinka kauan akun lataaminen kestää?

Proace EV:n akun koko on aina 75 kWh, ja maksimilatausteho DC-pikalatausasemasta 100 kW. AC-hidaslataus on myös nopeaa auton kolmivaiheisen 11 kW:n tehoisen sisäisen laturin (OBC) ansiosta. Nopeimmillaan mallin akku latautuu 80%:n varaustasoon pikalatauksessa n. 30 minuutissa**, ja kolmivaiheisessa AC-hidaslatauksessa 100% kapasiteettiin n. 5-7 tunnissa.**

Ajotilavalitsin

Ajotilavalitsin mahdollistaa Proace EV:n suorituskyvyn räätälöinnin ajotarpeidesi mukaan. Valitse Power vahvaan kiihdytykseen, tasapainoinen Normal jokapäiväiseen ajoon ja Eco maksimoidaksesi sähköinen toimintamatka pidemmillä matkoilla.

Multimedia ja mittaristo

Tärkeät tiedot kuten jäljellä oleva sähköajokantama tai lähimmät latausasemat ovat aina selkeästi saatavilla suurella teräväpiirtoisella 10” kosketusnäytöllä (Comfort-varustetasosta alkaen). Informatiivinen EV-mittaristo näyttää ajantasaista tietoa sähkönkulutuksesta ja akun kapasiteetista.

Regeneratiivinen jarrutus

Jarrutuksen regenerointia voi nyt säätää kolmessa asennossa (Light, Medium & Strong) ohjauspyörän kytkimestä, joka tekee ajamisesta vaivattomampaa ja mahdollistaa voimakkaamman latauksen pitkissä alamäissä. Regeneratiivinen jarrutus muuntaa osan liike-energiasta takaisin sähköenergiaksi, joka varastoidaan auton akkuun. Tämä energia voidaan käyttää myöhemmin auton liikkumiseen, mikä lisää auton sähköistä toimintamatkaa. Regeneratiivinen jarrutus parantaa energiatehokkuutta erityisesti kaupunkiajossa, missä on paljon pysähdyksiä ja liikkeellelähtöjä. 
 • Akun koko

  75 kWh

 • Sähköajokantama

  344 km*

 • Teho

  136 hv

*Sähköajokantama ja sähkönkulutus on mitattu WLTP-standardin mukaisesti kontrolloidussa ympäristössä. Toteutuneet arvot saattavat poiketa mitatusta. Sähköajokantamaan ja sähkönkulutukseen vaikuttavat ajotapa sekä muut tekijät, mm. lämpötila, tieolosuhteet, liikenne, ajoneuvon kunto, varustelu, kuorma ja matkustajien määrä.

**Latausteho ja -aika on mitattu kontrolloidussa ympäristössä ja vakiolämpötilassa. Toteutuneet arvot saattavat poiketa mitatusta. Suurin hetkellisesti saavutettava latausteho voi poiketa selvästi keskimääräisestä lataustehosta. Latausteho voi olla merkittävästi tavanomaista matalampi esim. Suomen talviolosuhteissa. Lataustehoon ja -aikaan vaikuttavat mm. käytetty latauspiste, lämpötila, auton käyttö, akuston varaus, lämpötila ja peräkkäisten latausten tiheys. 

 

Taloudellisuutta ja tehoa

 Uuteen Proaceen on saatavana kolme tehokasta dieselmoottoria, joista löytyy sopiva vaihtoehto kaikkiin käyttötarkoituksiin alhaisista päästöistä ja ajomukavuudesta tinkimättä.

 • Moottorit

  1.5 & 2.0 diesel

 • Suurin teho (hv)* 

  120 / 144/ 180

 • Kulutus

  7.2-7.7 l/100km*

 • CO2

  189-202 g/km*

 • Uuden Proace-malliston moottorivalikoima tarjoaa erinomaisen tehon ja taloudellisuuden yhdistelmän alhaisilla päästöillä.
 • Proacen 80 litran polttoainesäiliö ja 2,0 litran moottorit takaavat yhdellä tankkauksella jopa 1 250 km:n toimintasäteen.
 • Törmäysturvallisuudesta vastaa luja korin rakenne ja etu- sekä sivuturvatyynyt. Vakiona löytyvät mm. mäkilähtöavustin (HAC), luistonesto (TRC) sekä lukkiutumaton jarrujärjestelmä (ABS). 

*Lopulliset tiedot vahvistuvat tyyppihyväksynnän valmistuttua, ja tarkemmat tiedot löytyvät ajoneuvokohtaiselta COC-todistukselta.