1. Autot
  2. Toyota bZ4X
  3. Performance
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Ensiluokkainen ajettavuus

Toyota bZ4X vie ajamisen nautinnon täysin uudelle tasolle. Lattian alle sijoitetun akun ja matalan painopisteen ansiosta auton vakaus ja käsiteltävyys ovat huippuluokkaa. Saatavilla oleva AWD- X-Mode -älykäs nelivetojärjestelmä tarjoaa erinomaiset maasto-ominaisuudet ja turvallisuuden samassa paketissa.

Nelivetojärjestelmä AWD ja XMODE

Nelivetoisissa Toyota bZ4X -malleissa on aina vakiona XMODE, jonka ajotilavaihtoehdot  SNOW/DIRT, DEEP SNOW/MUD ja GRIP CONTROL tuovat autolle aivan poikkeukselliset ominaisuudet, ja ne avustavat auton hallintaa ajettaessa erittäin liukkailla ja upottavilla teillä tai maasto-olosuhteissa. AWD-malleissa on myös vakiona alamäkihidastin DAC, joka helpottaa laskeutumista jyrkissä mäissä. 

Täydellinen suorituskyky

Etuvetoinen Toyota bZ4X on varustettu erittäin herkästi reagoivalla 150 kW:n sähkömoottorilla. Se tuottaa 204 hevosvoimaa ja 265 Nm:n väännön, jolla 0-100 km/h -kiihdytys sujuu 7,5 sekunnissa. Nelivetomallin suurin teho on 217,5 hv, joka jakautuu tasaisesti kahdelle eri sähkömoottorille auton edessä ja takana. Malli tarjoaa 336 Nm huippuväännön ja kiihtyy 0-100 km/h 6,9 sekunnissa. Toyota bZ4X:n akku on sijoitettu suojaan lattian alle, joka laskee auton painopistettä matalalle tarjoten poikkeuksellisen yhdistelmän voimaa, ketteryyttä ja täsmällistä käsiteltävyyttä.

Tehokas lämmitysjärjestelmä

Toyota bZ4X on varustettu edistyksellisellä lämmitysjärjestelmällä. Auton sisätilojen lämmitys kylmällä säällä kuluttaa akun kapasiteettia ja vaikuttaa auton sähköiseen toimintamatkaan. Toyota bZ4X:ssä lämmitysjärjestelmän sydän on tehokas mutta vain vähän sähköä kuluttava ilmalämpöpumppu, joka hyödyntää ulkoilmaa auton sisätilojen lämmitykseen. Lämmitys ja ilmastointi ovat näin tehokkaasti käytössä äärimäisissäkin ulkolämpötiloissa, ja ne kuluttavat huomattavasti vähemmän energiaa kuin tavalliset järjestelmät.

Kestävät akut

Sähköajokantama, eli auton toimintamatka, on eräs täyssähköautojen tärkeimmistä ominaisuuksista. Toyota onkin tuonut siihen oman, pitkän kokemuksensa korkeajänniteakuista. Kokemus ei takaa pelkästään pitkää sähköajokantamaa, vaan tuo myös mielenrauhaa koskien akun kestävyyttä. Korkeajänniteakun suorituskyvyn odotetaan pysyvän 90 % tasolla aina 10 vuoteen tai 240 000 kilometriin asti. Toyota bZ4X:n litium-ioni-akuston kapasiteetti on 71,4 kWh, jonka tarjoama sähköajokantama on mallista riippuen jopa 511 km*.

*Sähköajokantama ja sähkönkulutus on mitattu WLTP-standardin mukaisesti kontrolloidussa ympäristössä. Toteutuneet arvot saattavat poiketa mitatusta. Sähköajokantamaan ja sähkönkulutukseen vaikuttavat ajotapa sekä muut tekijät mm. lämpötila, tieolosuhteet, liikenne, ajoneuvon kunto, varustelu, kuorma ja matkustajien määrä.