Huolehdi autostasi

Ohjeita ja vinkkejä auton huolenpitoon

Hyvästä autosta kannattaa pitää huolta – Useiden puolueettomien tutkimuslaitosten testit ja tutkimukset eri puolilla maailmaa todistavat, että Toyota-autot ovat kestäviä ja luotettavia. Mutta kestävinkin kaipaa etenkin ikääntyessään huolenpitoa. Toyota-autoille on suunniteltu määräaikaishuolto-ohjelma, jota noudattamalla voi varmistua siitä, että auton luotettavuus ja toiminnan varmuus säilyy.

Säännöllinen huoltaminen

Toyota-autoille on tehtävä huolto vähintään kerran vuodessa tai 15 000 ajokilometrin välein ensin täyttyvän ehdon ollessa määräävä (mallikohtaisia poikkeuksia). Myös omatoiminen auton hoito on tärkeää. Säännöllisin väliajoin kannattaa tarkistaa esimerkiksi ajovalojen toimivuus, rengaspaineet sekä moottoriöljyn riittävyys. Lisäksi auto kannattaa pestä usein ja vahata ainakin kerran keväällä ja kerran syksyllä. Samalla on aina hyvä tarkistaa, ettei maalipintaan ole tullut vaurioita.

Auton peseminen käsin

Huuhdo ensin irtonainen lika veden avulla auton pinnalta. Käytä vain auton pesuun tarkoitettua pesuainetta. Muiden pesuaineiden, esim. tiskiaineen käyttö voi vaurioittaa maalipintaa. Noudata pesuaineen valmistajan antamia ohjeita. Kasta pesusientä tiuhaan pesuaineastiassa. Älä hankaa liian kovaa, vaan anna pesuaineen ja veden irrottaa lika. Huuhdo auto perusteellisesti ja kuivaa se puhtaalla pehmeällä pyyhkeellä.

Automaattipesu

Auto voidaan pestä automaattipesukoneissa, mutta on hyvä tietää, että tietyn tyyppiset harjat, suodattamaton pesuvesi tai pesuprosessi itsessään saattaa naarmuttaa maalipintaa. Varmista ennen pesua, että harjat ovat puhtaita. Muista irrottaa tai laskea alas auton antenni.

Auton vahaamineninen

Vahaus ja kiillotus suojaa auton maalipintaa mekaaniselta ja kemialliselta rasitukselta. Vahaus kannattaa suorittaa ainakin keväisin ja syksyisin. Auto on pestävä ja kuivattava ennen vahaamista. Käytä vain hyvälaatuisia aineita ja noudata valmistajan ohjeita. Vahaa auto uudelleen, kun vesi ei enää helmeile maalipinnalla, vaan levittyy siihen tasaisesti.

Maalipinnan vauriot ovat alttiita korroosiolle

Toyota-autojen valmistuksessa ja etukäteissuojauksessa on kiinnitetty erityistä huomiota juuri korroosion (ruostumisen) estoon. Näiden toimenpiteiden ansiosta kori kestää oikein huollettuna Suomen vaativimmatkin käyttöolosuhteet. Tarkasta kuitenkin auton maalipinnan kunto säännöllisesti. Jos havaitset maalipinnassa lohkeamia, halkeamia tai muita vaurioita, korjauta ne välittömästi. Juuri tällaiset kohdat ovat korroosiolle alttiita.

Erityisesti teiden suolaus ja lika yhdessä ovat vaarallinen yhdistelmä auton maalipinnalle. Talvikauden jälkeen myös auton alusta kannattaa pestä huolella. Toyota-liikkeissä on tarjolla Toyota-autoille suunniteltuja autonhoitotuotteita, joita suosittelemme käytettäväksi. Roiskeläpät eivät ole enää lain mukaan pakollinen varuste autossa, mutta ne suojaavat tehokkaasti auton kynnyskoteloja ja lokasuojia renkaista lentävien kivien aiheuttamilta vaurioilta. Paljon sorateillä ajavan kannattaa harkita roiskeläppien asentamista autoon.

Jos autoa säilytetään vuoroin ulkona ja vuoroin sisätiloissa, kannattaa varmistaa riittävän tuuletuksen toimivuus. Kosteat matot ovat myös korroosiolle altistava riskitekijä.

Toyota ProTect

Toyota ProTect on täysin uusi tapa antaa autosi maalipinnalle, kevytmetallivanteille ja sisätilojen tekstiilipinnoille tehokas ja pitkäaikainen suoja. Hinta alkaen 249 euroa*.

*Esimerkkihinta koskee Aygo tai Yaris –maalipinnan käsittelyä.

Toyota ProTect -käsittelyllä saat tehokasta ja pitkäaikaista suojaa autosi pinnoille

Toyota on tuonut markkinoille yhdessä maalivalmistaja DuPontin™ kanssa kehitetyn Toyota ProTect -tuotesarjan. Toyota ProTect -tuotteilla voidaan käsitellä ja suojata auton maalipinta, kevytmetallivanteet ja useimmat muoviosat sekä sisätilojen tekstiilipinnat.

Toyota ProTect -käsitellyt pinnat eivät vaadi mitään erillisiä ylläpitokäsittelyjä kuten esim. maalipinnan vahausta. Käsittely antaa pinnoille pitkäaikaisen suojan ja käsitellyt pinnat ovat helpompi pitää puhtaana. Kiiltävä maalipinta näyttää hyvältä ja lika irtoaa siitä pesussa helpommin. Musta ikävän näköinen jarrupöly irtoaa pesussa käsitellyistä vanteista helpommin. Tekstiilipinnat hylkivät tehokkaasti likaa ja vettä sekä ovat helpommin puhdistettavissa. Sisätilojen tekstiilipintojen suojakäsittely on huomaamaton. Jos auton pesussa käytetään runsaasti liuottimia, ne saattavat lyhentää ulkopintojen käsittelyn vaikutusta.

Toyota ProTect -käsittely säästää rahaa ja nostaa autosi arvoa

Ammattilaisen suorittaman ProTect-käsittelyn ansiosta autosi jälleenmyyntiarvo nousee, maalipinta pysyy parempana ja koska auto vaatii vähemmän pesua eikä lainkaan vahausta, säästät vuosien mittaan käsittelyn hinnan helposti takaisin.

  • Auttaa pitämään maalipinnan kiiltävänä pidempään
  • Auttaa pitämään kevytmetallivanteet puhtaampana
  • Luo näkymättömän suojan sisätilan tekstiilejä varten
/

Näin hoidat Toyota Protect - käsiteltyä autoa:

Pese auto säännöllisesti

Toyota ProTect -käsitelty pinta pitää autosi puhtaampana, mutta säännöllinen pesu on eduksi. Käytä vain autolle tarkoitettuja pesuaineita sekä huuhtele pinta aina puhtaalla vedellä ja kuivaa se. Pesu voidaan suorittaa käsipesuna tai koneellisena harja- tai harjattomana pesuna.

Älä vahaa maalipintaa

Älä myöskään käytä muita maalipintaan tarkoitettuja lisäaineita.

Poista lika pikimmiten

Poista välittömästi maalipinnalle mahdollisesti joutuva voimakas, syövyttävä lika, esimerkiksi lintujen ulosteet, puiden pihka yms. Vältä erityisesti syövyttäviä aineita, happopitoisia vanteen puhdistusaineita, jarrunesteitä tai akkuhappoa.

Toyota Stickerfix™

Pienet maalipinnan vauriot saat korjattua helposti Toyotan alkuperäisillä korjausmaaleilla tai kätevällä Stickerfix-tarralla. Sarja sisältää useita erikokoisia tarroja. Kysy Toyota Stickerfix™ -sarjaa Toyota-jälleenmyyjältäsi.

Pieniin maalipinnan vaurioihin ja kiveniskemiin

Pienet maalipinnan vauriot ja kiveniskemät saat korjattua helposti Toyotan alkuperäisillä korjausmaaleilla tai kätevällä Stickerfix™-tarralla. Stickerfix™-tarralla korjaat nopeasti ja kätevästi pienet maalipinnan vauriot siistiksi. Sarja sisältää useita erikokoisia tarroja.

Helppo käyttää

Toyota Stickerfix™ -tarraa on todella helppo käyttää. Siisti alue, laita tarra ja siloita se - that's it. Nähdäksesi miten helppoa se on, katso oheinen video.

Hinta

Stickerfix™ -tarran svh. on 39,80 euroa. Varmista hinta ja saatavuus lähimmältä jälleenmyyjältäsi.

/

Lue lisää:

Toyota-jälleenmyyjä on myös rengasasiantuntija. Toyota-jälleenmyyjä on myös rengasasiantuntija. Toyota-rengasasiantuntijan valikoimista löydät laadukkaat ja turvalliset rengasmerkit kuten Bridgestone, Continental, Nokian, Barum, Firestone sekä Seiberling. Toyota-rengasasiantuntijan avulla pidät renkaasi kunnossa. Toyota-rengasasiantuntijan avulla pidät renkaasi kunnossa. Renkaat ovat ainoa yhteys auton ja tien välillä. Turvallisuuden vuoksi on tärkeää, että renkaat ovat aina kunnossa; kulutuspinnat ja ilmanpaineet kohdillaan ja oikeat renkaat alla oikeaan aikaan. Toyota Relax kohteet Toyota Relax kohteet Tutustu Toyota Relax -turvaan kuuluvien kohteiden kattavaan listaan. Hakutoiminnolla tarkistat nopeasti kuuluuko etsimäsi osa turvan piiriin. Katsastustarkastuksen ajanvaraus Katsastustarkastuksen ajanvaraus Toyota-katsastustarkastuksen ansiosta voit ajaa luottavaisin mielin katsastukseen. Toyota-katsastustarkastuksen koulutetut ammattilaiset käyvät läpi peräti 35 katsastuskohdetta sekä tekevät päästö- ja OBD-mittaukset bensiinimalleille ja savumittauksen dieselmalleille.