Kausivaihdot vaivattomasti

Toyota-jälleenmyyjäsi hoitaa myös renkaanvaihdot ja säilytykset

Helpoiten hoidat renkaiden vaihdon ja rengassäilytyksen Toyota-huoltamoissa. Rengashotellissa renkaasi säilyvät asianmukaisissa olosuhteissa ja kauden vaihtuessa vaihdamme ne taas halutessasi autosi alle. Kysy lähimmästä Toyota-huoltamosta renkaiden vaihto- ja säilytyspalveluista.

Vaihdatko renkaat itse?
Omatoimisesti renkaita vaihdettaessa on varmistettava vaihtotyön turvallisuus.
  • Varmista, että käytettävä nosturi on riittävän tukeva ja se on tarkoitettu renkaiden kausivaihtoihin.
  • Tarkista auton ohjekirjasta korin oikeiden nostopisteiden paikat.
  • Valitse vaihtopaikan alustaksi tukeva ja tasainen paikka.
  • Varmista, että auto ei pääse liikkumaan koria nostettaessa.
  • Merkitse välittömästi renkaita irrotettaessa niiden paikat.
  • Jos renkaaseen on merkitty pyörimissuunta, sitä on noudatettava, jotta renkaan ominaisuudet ovat kaikissa olosuhteissa parhaat mahdolliset.
  • Huomioi kevytmetallivanteiden jälkikiristys.
Renkaiden tasaisen kulumisen edesauttaminen

Vetävän akselin pyörät kuluvat yleensä nopeammin kuin vapaan akselin. Renkaiden tasaista kulumista voidaan edesauttaa, jos renkaiden paikkaa vaihdetaan edestä taakse ja päinvastoin n. 7 500 km välein pyörimissuuntaa vaihtamatta. Parempi rengaspari tulee asentaa aina taka-akselille, jos autossa ei ole ajohallintajärjestelmää ja etuakselille niissä autoissa, joissa on ajohallintajärjestelmä.

Jälkikiristys

Kevytmetallivanteiden oikea kiristystiukkuus olisi suositeltavaa tarkistaa asennusta seuraavan n. 100 km ajon jälkeen.

Toyota-kevytmetallivanteiden kiristystiukkuudet
Henkilöautot RAV4 GT86 Proace Hiace Hilux 2WD Hilux 4WD Land Cruiser 120 Land Cruiser 150 Land Cruiser V8
103 Nm 103 Nm 120 Nm 90 Nm 100 Nm 121 Nm 105 Nm 113 Nm 103 Nm 131 Nm
Renkaiden varastointi

Varaston tulisi olla mieluiten pimeä ja lämpötilan alle +15°C. Yli +25°C tai alle 0°C lämpötilassa kumin ominaisuudet saattavat muuttua niin, että sillä voi olla vaikutusta renkaan lopulliseen käyttöikään. Hyvin kosteita säilytysolosuhteita on myös vältettävä. Renkaat on suojeltava valolta, erityisesti suoralta auringonvalolta ja voimakkaalta keinovalolta. Lisäksi on erityisesti varottava renkaita joutumasta hetkeksikään kosketuksiin liuottimien, öljyjen tai rasvojen kanssa.

Kysy omalta Toyota-liikkeeltäsi mahdollisuutta säilyttää renkaat kausisäilytyksenä. Renkaiden säilytys kellarissa esim. ns. "kanakopeissa" on paloviranomaisten kieltämää.

Renkaiden ikääntyminen

Renkaiden kulutuspinnan kumiseos alkaa kovettua ajan myötä. Nopeinta se on silloin, kun rengas altistuu lämmölle ja valolle. Herkimmin näihin reagoivat pehmeäseoksiset Pohjoismaissa käytössä olevat talvirenkaat. Vaikka renkaissa olisikin vielä lain vaatima urasyvyys, mutta renkaat ovat iältään jo 4-5 vuotta vanhat, ne ovat menettäneet jo tuntuvasti parhaasta pidostaan kumin kovettumisen vuoksi.

Vanhoja renkaita ei saa viedä kaatopaikalle, vaan ne tulee toimittaa kierrätyksestä huolehtivaan rengas- tai autoliikkeeseen. Uusien renkaiden hintaan sisältyy kierrätysmaksu.

Renkaiden uusiminen

Autonvalmistaja on valinnut automalliin määrätyt rengaskoot ja renkaiden suorituskykyluokat, jotka sopivat yhteen auton rakenteiden ja ajettavuuden kanssa. Auto on muutoskatsastettava, jos renkaan leveys poikkeaa alkuperäisestä yli 30 mm. Renkaan ulkohalkaisijaa ei saa suurentaa enempää kuin 51 mm eikä leveyttä enempää kuin 102 mm alkuperäiseen renkaaseen nähden.

Renkaiden asennus vanteelle kannattaa tehdä auton merkkiliikkeessä, jossa tunnetaan auton ohjausgeometria. Renkaan vanteelle asennuksessa käytettävän asennusnesteen kuivuminen kestää noin vuorokauden, jonka aikana tulee välttää renkaan kuormittamista.

Nastojen paras mahdollinen toiminta ja kiinnipysyminen varmistetaan sisäänajolla, jonka aikana tulee välttää renkaan tarpeetonta kuormitusta esim. kaarreajossa, kiihdytyksissä ja jarrutuksissa. Nastat asettuvat lopullisesti paikoilleen n. 500 kilometrin ajon aikana.

Etsi rengasvalitsemalla parhaiten autoosi sopivat renkaat. Voit myös varata renkaanvaihdon ja säilytyspalvelut. Toyota Huoltorahoituksella rahoitat mukavasti hankintasi.

Lue lisää:

Toyota Toyota-rengasvalitsin Toyota-rengasvalitsin Me Toyota-huollossa tunnemme Toyotasi parhaiten – aina renkaita myöten. Tällä rengasvalitsimella löydät Toyota-autoosi parhaiten sopivat rengasmerkit ja näet myös renkaiden hinnat paikalleen asennettuna. Renkaanvaihto ja rengashotelli Renkaanvaihto ja rengashotelli Toyota-huollon rengashotellissa renkaasi säilyvät asianmukaisissa olosuhteissa ja kauden vaihtuessa vaihdamme ne taas halutessasi autosi alle. Varaa vaihto- ja säilytyspalvelut Toyota-huollostasi. Varaa Toyota-vauriotarkastus helposti. Varaa Toyota-vauriotarkastus helposti. Kun autosi on kokenut kolhuja, varaa Toyota-vauriotarkastus täältä nopeasti ja helposti. Voit valita ajan ja paikan sinulle parhaiten sopivaksi. Toyota auttaa ja neuvoo vahingon sattuessa Toyota auttaa ja neuvoo vahingon sattuessa Täältä löydät toimintaohjeet mm. kolariin, eläinkolariin, ilkivaltatapauksiin sekä lasivahinkoihin.