1. Toyota Way
 2. Autot ja varusteet
 3. Hyytyykö hybridi kylmällä? Näitä asioita ensiauton ostajat kyselevät autokauppiailta
Toyota palvelee

Hyytyykö hybridi kylmällä? Näitä asioita ensiauton ostajat kyselevät autokauppiailta

Ensiauto
Ensiauton ostajia askarruttaa erityisesti hybridin toimivuus, auton takuu, huolto ja rahoitus. Kokosimme vastaukset auton hankintaan liittyviin kysymyksiin.
 • Teksti: Sami Takala
 • Kuvat: Adobe
 • 26.3.2021
 • Toyota Kaivokselan myymäläpäällikkö Kenneth Karhu ja autonmyyjä Juuso Luukkonen vastaavat yleisimpiin kysymyksiin, joita ensiauton ostajat autokaupoilla esittävät.

  1. Hyytyykö hybridi kylmällä?

  Ei hyydy. Hybridi toimii luotettavasti myös pakkaskelillä. Kovilla pakkasilla hybridi käynnistyy polttomoottorilla, ja kun järjestelmä lämpenee, hybridi herää henkiin.

  2. Säästääkö hybridi oikeasti polttoainetta?

  Kyllä säästää. Hybridin konepellin alla on kaksi voimanlähdettä: polttomoottori ja sähkömoottori, joita molempia hybridi käyttää. Tämä vähentää polttoaineen kulutusta tasaisesti. Alhaisilla nopeuksilla polttoainetta ei välttämättä kulu lainkaan.

  3. Miten pitkälle hybridillä pääsee?

  Perille asti. Vaikka Rovaniemelle tai Roomaan. Hybridi ei jätä tienvarteen, sillä akku latautuu automaattisesti ajon aikana. Hybridissäkin pitää toki huolehtia siitä, että tankissa on polttoainetta ja matkan varrella pääsee tankkaamaan.

  4. Millainen takuu autolla on?

  Uusissa autoissa takuu on voimassa kolme vuotta tai 100 000 kilometriä. Hybrideissä on lisäksi hybridiakkuturva, joka on voimassa kymmenen vuotta tai ­350 000 kilometriä. Akkuturvan edellytyksenä on, että auton huoltaa Toyotan merkkihuollossa.

  Käytetyissä autoissa on Toyota Approved -vaihtoautotakuu, joka on voimassa vuoden. Takuu sisältyy kaikkiin enintään kahdeksan vuoden ikäisiin ja alle 160 000 kilometriä ajettuihin Toyota-vaihtoautoihin.

  5. Kuinka usein autoa täytyy huoltaa?

  Autolle on tehtävä määräaikaishuolto yhden vuoden tai 15 000 kilometrin välein. 

  6. Maksaako hybridin huoltaminen polttomoottoriautoa enemmän?

  Huoltokulut eivät ole hybridissä kalliimpia kuin muissakaan autoissa. Ne saattavat olla jopa pienemmät, sillä hybridi vähentää jarrupalojen kulumista. Myös kuluvia osia on hybridissä tavallista vähemmän. Lue lisää hybridiauton huollosta.

  7. Miten pitkä on auton toimitusaika?

  Jos auton hankkii tilaustyönä tehtaalta, sen saa mallista ja lisävarusteista riippuen tavallisesti parissa kolmessa kuukaudessa. Osa malleista valmistetaan Japanissa, osa Euroopassa, esimerkiksi Ranskassa.

  Autoja on lisäksi varastossa nopeampaan toimitukseen. Yksi varastoista on Malmössä Ruotsissa, josta auton saa noin kuukaudessa laivarahtina rekan kyydissä. Lue lisää. 

  8. Mitä vaihtoehtoja on auton rahoitukseen?

  Auton voi rahoittaa esimerkiksi osamaksulla, leasingillä tai näitä yhdistelevillä vaihtoehdoilla. Suosituin on Toyota Jousto -osamaksusopimus. Siinä kuukausierä määräytyy sopimuksen pituuden ja arvioitujen ajokilometrien mukaan. Sopimuksen lopussa autolla on aina taattu hyvityshinta.

  9. Saako autokaupasta vakuutusta?

  Saatavilla on Toyota Vakuutus ja Toyota Rahoituskasko. Rahoituskasko on mahdollinen, jos auton rahoittaa Toyota Finance Finlandin kautta. Molemmat vakuutukset sisältävät lakisääteisen liikennevakuutuksen ja kaskovakuutuksen. 

  10. Myös näitä kysytään
  • Millainen historia autolla on?
  • Kuinka pitkään renkailla ajaa?
  • Onko autossa tupakoitu?
  • Haiseeko siellä koira?
  • Saako autoa koeajaa?

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua