1. Toyota Way
 2. Autot ja varusteet
 3. Toyota Corolla Cross on uuden teknologian voimannäyttö
Toyota palvelee

Toyota Corolla Cross on uuden teknologian voimannäyttö

Toyota Corolla Cross
Hyviä uutisia Corolla-faneille: maailman myydyin automallisto täydentyy crossoverilla, jonka väljät sisätilat ja huippuunsa viritetty teknologia takaavat omistajalleen sujuvia kilometrejä.
 • Teksti: Johanna Lätti ja Toyota
 • Kuvat: Toyota
 • 3.2.2022
 •  

  Toyota Corolla tunnetaan hatchback-, sedan- ja Touring Sports -korimalleistaan ja syksyllä 2022 Corolla-perhe saa jatkoa SUV- eli katumaasturimallilla. Corolla Crossin voimakas ulkonäkö on eurooppalaiseen makuun räätälöity, ja kokonsa puolesta se sijoittuu Toyota C-HR- ja RAV4-mallien väliin.

  Corolla Cross kiilaa käytännölliseksi perheautoksi, jonka käyttömukavuutta korostavat väljät istuintilat, suuret oviaukot ja tavaratilan matala lastauskynnys.

  Corolla Cross on Toyotan ensimmäinen malli, jossa käytetään uutta, viidennen sukupolven hybridijärjestelmää, joka kehittää edeltäjiään suuremman vääntömomentin ja käyttää entistä tehokkaammin pelkkää sähköä liikkumiseen.

   

   

  Tekniikka harppaa uudelle tasolle

  Muunkinlaista tehokkuutta on luvassa. Uusin litiumioni-akkuteknologia mahdollistaa tehokkaamman korkeajänniteakun, ja myös poltto- ja sähkömoottoreiden tehoja on kasvatettu. Etuvetoinen Corolla Cross kiihtyy 100 km/h -nopeuteen 8,1 sekunnissa. Corolla Cross on saatavilla myös AWD-i -nelivetojärjestelmällä.

  Tämän lisäksi Corolla Cross on pakattu täyteen edistyksellistä teknologiaa. Toyotan uusin multimediajärjestelmä rakentuu 10,5-tuumaisen kosketusnäytön ympärille. Niin teräväpiirtonäytön kuin älypuhelinten integraatiomahdollisuuksien käyttö on sujuvaa. Mittaristo on puolestaan täysin digitaalinen.

  Järjestelmä mahdollistaa muun muassa pilvipohjaisen navigoinnin reaaliaikaisilla liikennetiedoilla, puheohjauksen sekä over-the-air -päivitykset. Kehittyneiden etäkäyttöpalveluiden kautta voidaan tutkia ajotietoja, auton sijaintia sekä ohjata esilämmitystä tai -viilennystä ja keskuslukituksen toimintaa.

   

   

  Turvavarusteista ei ole tingitty

  Mitä tulee turvallisuuteen, Corolla Cross on varustettu T-Mate -järjestelmällä, joka yhdistää Toyota Safety Sense -turvavarustelun muihin älykkäisiin ajoavustimiin. Auton PCS-järjestelmässä on kiihdytyksenhallintatoiminto, joka pyrkii estämään peräänajoja, ja risteävän liikenteen varoitus- ja jarrutustoiminnot.

  Turvavarusteisiin kuuluvat myös uudistettu EDSS-hätäjarrutusjärjestelmä, täyden nopeusalueen adaptiivinen vakionopeudensäädin, joka toimii yhteistyössä uudistettujen kaistallapitotoimintojen sekä RSA-liikennemerkkien tunnistuksen kanssa.

  T-Mate tarjoaa lisäksi kehittyneitä ajoavustimia, kuten kuolleen kulman vahdin, pysäköintiavustin- ja panoraamakamerajärjestelmän.

  Toyota Corolla Cross saapuu Eurooppaan ja Suomeen syksyllä 2022.

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua